Tüm Zamanların En İyi 50 Moda Önerisi

Vücudunuza oturan her şey yaşınız ne olursa olsun çok güzel görünecektir.

Utanç verici kıyafetlere veda etme zamanı! Ünlülerin stilistlerinden ve stil sahibi yıldızlardan aldığımız moda önerilerini bir araya getirdik.

Dekolte seviyorsanız bunu sadece bir noktada kullanabilirsiniz. Bacak dekoltesi tercih ederseniz üst kısmınız görünmemeli, göğüs dekoltesi tercih ederseniz bacaklarınız görünmemeli. Böylece daha gizemli görünebilirsiniz.

Her parçayla giyebileceğiniz beyaz gömlekler, jeanlerle ve maxi eteklerle muhteşem görünüyor, ancak sarardığı için ömrü kısa olan beyaz gömlekleri sık sık yenilemelisiniz.

Eğer bütün gardırobunuz siyah, kahverengi, lacivert ve gri gibi natürel renklerden oluşuyorsa bu kıyafetlerinizi canlandıracak cesur tonlarda çantalar ve ayakkabılar kullanın. Siyah sizin için kırmızı kadar kullanışlı gelmiyor olabilir, ancak renkli aksesuarların da çok yönlü kullanılabileceğini fark edeceksiniz. Eğer bu aksesuarlar sizin için fazla cesursa, içinde canlı renkler olan natürel tonda bir aksesuar da seçebilirsiniz.

Kadınların yaptığı en büyük hata ayakkabılarının topuk boylarına uygun olmayan boyda pantolon tercih etmeleridir. Paçalarınız ayakkabılarınızın üstünden yaklaşık 1.5, 2 cm yukarıda olmalıdır.

Zincirli çantalar akşam yemeklerinde, kokteyllerde ve davetlerde kullanması en uygun parçalar arasındadır. Bütün akşam elinizde Clutch taşımak yerine çapraz askılı veya omuz askılı zincirli çantalar seçebilirsiniz.

Yumuşak ve vücuda oturan jeanlerin %95’i pamuk, %5’i likra olmalıdır. Jean’inizin formunu kaybetmemesi için en az %2 likra’ya sahip olması gerekir.

Kadınların taşıdığı en etkili aksesuar olan fular, ne giyilirse giyilsin kombini bir anda yukarı taşır. Fularınızı çanta aksesuarı olarak kullanabilirsiniz veya tişörtlerinizin havasını değiştirmek için boynunuza bağlayabilirsiniz.

Beğendiğiniz giysileri satın almadan önce birkaç yıkama sonra nasıl görüneceğini düşünerek seçin. Kuru temizleme için vaktiniz yoksa kuru temizleme gerektiren ürünlerden uzak durun. Giysinin yıkama talimatlarında “elde yıkama” varsa ve elde yıkamayacağınızı düşünüyorsanız o giysileri tercih etmeyin.

Eğer minyon ve kıvrımlı bir vücuda sahipseniz uzun, geniş paçalı pantolonlardan ve kabarık maksi eteklerden uzak durmalısınız. Belinizi vurgulayan parçalar ve diz üstü etekler minyon ve kıvrımlı vücutlar için ideal parçalardır.

Alışverişe çıktığımız zaman o an beğendiğimiz ama bir daha giymeyeceğimiz kıyafetler ve aksesuarlar alabiliyoruz. Alışveriş öncesi bir liste yaparak gereksiz kıyafet alımını sıfıra indirebilirsiniz.

Önemli bir elbise almak istiyorsanız o elbisenin içine giyeceğiniz korseyi ve altına seçtiğiniz ayakkabıları da yanınızda getirmelisiniz. Böylece elbisenin içinde nasıl görüneceğinizi tam olarak öğrenebilirsiniz.

Jean alırken beden konusunda karar veremezseniz bir beden küçük olanı seçmelisiniz. Jean’ler zamanla esnediği için küçük beden de zamanla istediğiniz forma girecektir.

Kıyafetlerinizin de nefes alacak alana ihtiyacı var! Bütün giysilerinizi aramadan bulabileceğiniz bir alanınız olmalı. Birkaç yıldır giymediğiniz giysilerinizi bağışlamayı düşünmelisiniz.

Evden çıkmadan önce aynaya bakarak önden ve arkadan nasıl göründüğünüzü kontrol edin. 

Coco Chanel’den öğrendiğimiz bu yöntem hala stil bir görünüm yaratıyor. Aynı materyalden olan kolyeleri kombinleyebileceğiniz gibi kontrast da yaratabilirsiniz. İnci kolyenizi, zincirli zarif bir kolye ile kombinleyebilirsiniz.

Kıyafet satın alacağınız zaman iç dikişlerini kontrol etmelisiniz. Kaliteli kıyafet aldığınız zaman dikişleri muntazam olmalıdır.

Beğendiğiniz ancak size göre olmadığını düşündüğünüz parçaları mutlaka deneyin, sonucun ne olacağını asla bilemezsiniz!

Üzerinize çok yakıştığını ve vücudunuza tam oturduğunu düşündüğünüz bir elbisenin farklı renklerini de alabilirsiniz.

Ten renginize uyumlu nude stilettolar hem güvenli bir tercih olacaktır hem de bacak boyunuzu uzun gösterecektir.

Beyaz kıyafetler güneş ışığında içinizi daha çok gösterebilir. Bunu unutmayarak beyaz giydiğini zamanlarda evden çıkmadan önce aydınlık bir noktada ayna karşısında kontrol edebilirsiniz.

Hafta sonları kolay kombinlenen çizgili kıyafetler seçebilirsiniz. Çok yönlü olan çizgili parçalar dolabınızın vazgeçilmezleri arasında olacak.

Aldığınız ceketlerin kötü görünen düğmelerini seveceğiniz düğmelerle değiştirerek kaliteli bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Kış aylarında çok fazla insan, sizi sadece kabanınızla görecek. Bu yüzden stil sahibi bir kaban seçerek tarzınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Zamansız olan leopar deseni sizi her zaman büyüleyici gösterecektir.

Farklı renkleri, kumaş türlerini ve desenleri birlikte kombinleyerek dinamik bir stil yaratabilirsiniz. Bunu yapabilmek için bazı basit yollar vardır; Aynı rengi içeren iki farklı desen veya büyük ve küçük desenleri içeren aynı renk baskıları kullanabilirsiniz.

Natürel renklerle birlikte kombinleyeceğiniz canlı renkler güvenli bir sonuç doğuracaktır. İşe birbirine uyan renkleri kombinleyerek başlayabilirsiniz.

Gösterişli bir elbise giydiğiniz zaman sadece tek bir takı kullanarak aksesuarlarda sadeleşmeye gidin.

Şu anda trend olan parçalar aynı zamanda başka bir dönemin trend parçası da olabilir. Ailenizden kalan ya da vintage mağazalarda gördüğünüz parçalara şans verin.

İndirim zamanları, fiyatlar ucuz olduğu için beğenmeseniz bile bir ürünü almak istiyor olabilirsiniz. Ancak ucuz olduğu için aldığınız o kıyafeti belki de hiç giymeyeceksiniz. Sadece sevdiğiniz kıyafetleri almalısınız.

Belinizi vurgulayan ve kıvrımlarınızı daha iyi gösterecek kalın kemerleri dolabınıza eklemelisiniz.

Blazer ceketi her ne kadar sevseniz bile gündelik zamanlarda blazer ceketler dışında giyebileceğiniz birçok farklı ceket modeli var.

Pantolon ve ceket takımı giydiğiniz zaman toplum içinde çok kolay bir şekilde dikkat çekebilirsiniz. Bu takımları topuklu ve ruj ile tamamlamayı unutmayın.

Giysilerinizi vücudunuza uygun hale getirerek kaliteli bir görünüm oluşturabilirsiniz. Vücut ölçülerinizi ve zevkinizi bilen terziniz ile kuracağınız arkadaşlıktan asla pişman olmazsınız. 

Klasik tarzdaki kıyafetlerinizi modern ve grafik baskılı parçalarla birlikte kullanabilirsiniz.

Size güven ve şekil veren bu sütyenler hataya çok meyilli ince tişörtlerde bile olağanüstü bir performans gösterecek.

Klasik tarzdaki parçalarınıza şaşırtan kontrast tonlarda aksesuarlar ekleyerek güzel bir tarz yaratabilirsiniz.

Broşlarınızı kolye ve bileklik olarak ve hatta çanta süsü olarak bile kullanabilirsiniz.

Havalı ayakkabılar ve ilginç takılar görünümünüzü yükseltebilir. Günlük giysilerinize şık akseusar ekleyerek stilinizi baştan aşağı değiştirebilirsiniz.

Tüylenen kazaklarınız için tüy toplayacı fırça, deodorant lekelerini yok etmek için makyaj süngeri ve tüm olabilecek sorunlara karşı çengelli iğneyi mutlaka yanınızdan ayırmamanız gerekir.

Baştan aşağı bol giymek her zaman iyi bir fikir olmayabiliyor. Bol Kıyafetlerinizi dar parçalarla kombinleyerek denge kurabilirsiniz.

Siyah elbiselerinizi canlı renkli aksesuarlarla kombinleyerek sıkıcı görünümden uzaklaşabilirsiniz.

Uçuş sırasında rahat hissetmek istediğinizi biliyoruz ancak sınıfınızın yükseltilebilme ihtimali olcağını düşünüyorsanız şık görünmelisiniz. Blazer ve fuları veya deri ceketinizi, Jean veya tayt ile kombinleyebilirsiniz. Ayakkabı seçimiz de babet, topuklu veya binici çizmesi olabilir.

Gerçek veya sahte, büyük veya küçük hiç farketmez. Her renk her kumaş ve her stilde muhteşem görünürler.

Pantolon seçerken ağ kısmı ve kemer bölgesi arasındaki mesafeye dikkat etmelisiniz. Bu bölgenin üzerinize oturduğuna ve rahat hissettiğinize emin olmalısınız. Aynı zamanda pantolonlarınızın ağının çok aşağıda veya çok yukarda olmamasına da özen göstermelisiniz.

Giydiğiniz kıyafet için çok iltifat aldığınız günlerde kıyafetinizin resmini çekin ve kaydedin. Böylece ne giyeceğinize karar veremediğiniz günlerde bir fikir oluşturabilirsiniz.

Örgü ne kadar kalın olursa, ilmek sıklığı da daha fazla olacaktır. Bu da kıyafetin daha çok kaşmir içerdiği anlamına gelir. Kaşmirlerin kalitelerini test6 etmek için kaşmiri vücut kısmından yavaşça çekin ve geri esneyip esnemediğini kontrol edin. Kaşmiriniz düşük kalite ise esnemeyecektir. Bazı Çin ve Amerika yapımı kaşmirler iyi kalitede olabiliyor ancak genellikle en iyi kalite kaşmirler İskoçya veya İtalya’da üretilenlerdir. 

Eğer vücudunuza oturan bir güzel bir elbise gördüyseniz iki tane alabilirsiniz.

Bu tarz stilettolar kalın bilekleri ince göstererek zarif bir görünüm kazandırır.

İlgili Makaleler