Tüm zamanların en ünlü 10 gelinlik modeli

Yıllar içinde en az onları taşıyan kadınlar kadar akıllara kazınan, gelmiş geçmiş en ünlü 10 gelinlik modeline yakından bakıyoruz

Yıllar içinde en az onları taşıyan kadınlar kadar akıllara kazınan, gelmiş geçmiş en ünlü 10 gelinlik modeline yakından bakıyoruz

1. Kate Middleton

Kate Middleton ve Prens William, 2011 yılında tüm dünyanın canlı yayında izlediği görkemli bir kraliyet düğünüyle Westminister Abbey’de evlenmişti. Alexander McQueen imzalı Sarah Burton tasarımı gelinliği, düğünden birkaç ay sonra sergilendiği Buckingham Sarayı’nda rekor sayıda kişi ziyaret etmişti.

1954 yılında Amerikalı aktör ve yönetmen Mel Ferrer ile evlenen Audrey Hepburn, tüm zamanların en ikonik gelinliklerinden biri olacak bir tasarım seçti. Yüksek yakaları, balo elbisesini andıran kolları ve bele vurgu yapan silüetini uzun eldivenlerle tamamlayan bu tasarım, ünlü yıldız için Pierre Balmain tarafından bizzat tasarlandı.

Stil ikonu Bianca Jagger, Mick Jagger ile Fransa’da bir rock konserinde tanıştıktan dokuz ay sonra, Yves Saint Laurent tasarımı iki parçadan oluşan gelinliğiyle Saint-Tropez’de evlenmişti. (1971)

2011 yılında evlenen Kate Moss, tercihini John Galliano tasarımı vintage ilhamlı bir gelinlikten yana yapmasının sebebini şu sözleriyle anlatmıştı; “Yıllarca onun (Galliano) elbiselerinin içinde yaşadım, ve beni çok rahat hissettiriyorlar.”

Spice Girls zamanlarındaki “Posh” lakabının hakkını veren gösterişli bir düğünle, Dublin’deki Luttrellstown Şatosu’nda evlenen Victoria Beckham, 6 metre kuyruğa sahip Vera Wang tasarımı gelinliğiyle 90’lı yıllara damga vurmuştu.

1985 yılında Norveçli iş adamı Arne Næss Jr. ile evlenen Diana Ross, inci işlemeli saten gelinliğini antika Belçika işi bir duvakla tamamlamıştı.

1981 yılında milyonların izlediği bir törenle Prens Charles ile evlenen Lady Diana, David ve Elizabeth Emanuel tarafından tasarlanan 7 metre kuyruklu ve 10bin adet inciyle süslenmiş bir gelinlik giymişti.
Düğün gününe kadar kimsenin görmediği bu ikonik gelinlik, “moda tarihinin en yakından korunan sırrı” olarak anıldı.

Priyanka Chopra ve Nick Jonas, Hindistan’da iki ayrı törenle evlenmişti. Chopra’nın özel tasarım Ralph Lauren gelinliği ve 23 metre uzunluğundaki duvağıyla, düğünün gerçekleştiği 2018 yılına damga vurmuştu.

Prens Harry ile evlenen Meghan Markle, 2018 yılında görkemli bir kraliyet düğünüyle evlenmişti. Markle’ın İngiliz tasarımcı Clare Waight Keller imzalı ipek Givenchy gelinliği 2010’lu yılların en çok konuşulan gelinliklerinden biri oldu.

1950 yılında ilk eşi Conrad Hilton ile Beverly Hills’te evlenen Elizabeth Taylor’ın gelinliğini tasarlayan isim Helen Rose olmuş. 15 kişinin üç ayda tamamladığı bu özel elbise, 2013 yılında açık artırmayla satılarak 122,000 pound’a alıcısını bulmuştu.

Hazırlayan: İpek Kumtepe

İlgili Makaleler