20’li Yaşlarınızda Ne Yapmanız Gerektiğini Bilemiyorsanız Bu Kitapları Okuyun

Günümüzde 20’li yaşlarını deneyimleyen bir kadın olmak bazı anlarda gerçekten yorucu ve yıpratıcı olabiliyor. Büyümenin gerçekten iliklere kadar hissedildiği anlar, iş yaşamına alışma turları, aile ve arkadaşlarla ilişkilerin yanı sıra aşk hayatındaki çalkantılar… Tüm bunlar hayata karşı motivasyonunuzu düşürebilir ve aynı zamanda size hayallerinizdeki hayattan adım adım uzaklaşıyormuşsunuz gibi hissettirebilir.
Böyle anlarda tercihinize göre terapiye başlayabilir ya da kendinizi iyileştirmek adına rutininize yenilikler ekleyebilirsiniz. Aşağıda sizin için listelediğimiz kitaplarda 20’li yaşlarınızı hayalinizdeki hayatı inşa etmek için nasıl geçirebileceğinize dair birçok tüyonun yanı sıra birçok kadının içinizi ısıtacak, sizi güldürecek, aynada kendinize bakıyormuşsunuz gibi hissettirecek hikayeleri var.
Okuyun ve hayallerinizi hayatınız haline getirmek için neyin ya da nelerin eksik olduğunu keşfedin!

Minik bir hatırlatma: Hiçbir zaman ama hiçbir zaman hayat adını verdiğimiz bu grafiğin sürekli dikey doğrultuda ilerleyemeyeceğini aklınızdan çıkarmayın. Instagram’da ya da diğer sosyal medya mecralarında hayata dair her şeyi çözmüş gibi görünen birçok insanın da inişleri var. Önemli olan yolculukta nasıl hissettiğiniz, vardığınız sonuçta değil.
Çünkü zamanınızın çoğu daima yolda geçecek.

But Like Maybe Instagram hesabının yaratıcısı Arianna Margulis’ın, aşk hayatını ve çıktığı date’leri eğlenceli bir şekilde illüstre ettiği bu kitapta kendinizi göreceksiniz!

Tara Schuster’ın vitrinde mükemmel ve başarı dolu görünen hayatına gireceğiniz bu kitapta, iyi bir kariyerin insanların sizin hakkında neler düşünmesine sebep olduğunu keşfedeceksiniz. İşler esasında hiç öyle olmasa bile.
Anksiyeteyle dolu hayatından nasıl kurtulduğuna dair bir yol haritası sunan Tara, öz sevginin listesinin ilk sırasına nasıl yükseldiğini eğlenceli bir dille anlatıyor.

Herkesin favorisi Love Warrior geri döndü! Glennon Doyle bu sefer Untamed kitabıyla içgüdülerinizi evcilleştirmeden en iyi haline ulaşmanızı sağlıyor.

Eat, Pray, Love gibi tüm dünyada fenomen haline gelmiş harika bir kitap yazarı Elizabeth Gilbert, City of Girls ile bize bambaşka bir hikaye sunuyor. 1940’ların göz kamaştıran, ışıltılı New York’unda geçen hikaye 19 yaşındaki Viviann’ın hikayesine ortak oluyoruz.

Ödüllü gazeteci Rebecca Traister, Amerika tarihinde evlenmeyen, büyük başarılara imza atan kadınların hikayelerini anlatıyor.

J.K. Rowling, 2008 yılında Harvard Üniversitesi’nde verdiği mezuniyet konuşmasında hata yapmaya karşı bakış açılarımızı değiştirecek ilham verici cümleler kurdu. İşte bu kitap da ilhamını o konuşmadan aldı.
Hayal kurmanın önemine ve hata yapmanın gerekliliğine parmak basan kitap, size de ilham verecek.

Başarılı insanları farklı kılan şey nedir? İşte bu sorunun cevabı için yazılan kitapta, birçok başarılı milyarderin, sporcunun, müzisyenin hikayesini keşfeceksiniz.

Komedi kraliçesi, tüm kadınların gönüllü en yakın arkadaşı Amy Poehler’ın üç tavsiyesi var:
Ne istiyorsan söyle!
Ne istiyorsan yap!
Kim olmak istiyorsan ol!

Baskı yapmak gibi olmasın ama 20’li yaşlarda hayatınızın geri kalanını inşa ediyor olduğunuzun farkındasınız öyle değil mi? Meg Jay bu dönemde dünyayı etkileyen ve kafanızı karıştıran her şeyle nasıl başa çıkacağınızı anlatıyor.

Amerika’nın ilk siyahi First Lady’sinden hayat dersleri ve ilham almayı hangi kadın istemez?

İnsan olmanın, kadın olmanın ne demek olduğunu Rupi’nin içinizi sıcak çikolata içmişsiniz gibi ısıtacak yumuşacık cümleleriyle keşfedin.
Size güç verecek.

Eva Longoria ve ABC tarafından televizyona uyarlanacak olan bu kitabı, ekranda görmeden okumanızı tavsiye ederiz. Hayatta çözemediğimiz sorunlarla karşılaştığımızda terapiste gitmek hepimizin çözüm olarak başvurduğu bir numaralı yoldur. Peki terapistler ne yapar?

The Upside of Being Down: How Mental Health Struggles Led to My Greatest Success in Work and Life kitabında, başarılı iş kadını Jen Gotch yaralarını nasıl sardığını, herkesin törpülemesi gerektiğini söylediği köşelerini nasıl sevdiğini, iş hayatında başarıyı nasıl yakaladığını, mental bir rahatsızlıktan muzdaripken içindeki yaratıcı gücü nasıl keşfettiğini anlatıyor.

“Anka kuşu önce yanmalıdır.”
Karşılaştığınız sorunlardan tıpkı bir anka kuşu zarafetiyle yükselerek kurtulmak için.

Aşk, seks, eğlence ve ilham; aradığınız şey bunlarsa, hepsi bu kitapta.

İlişkilerden kariyere, Melissa Bank ‘büyümenin’ aslında nasıl bir şey olduğunu harika kısa hikayelerle anlatıyor.

En yakın kız arkadaşlar Jessica ve Rachel üniversiteden sonra yaşadıkları hayal kırıklıkları, çaresizlikler, sevinçler ve hüzünlere dair gerçek peri masallarını bu kitapta ele alıyor.

20’li yaşlarındaki kadınların kara mizahla ele alınana gerçek hikayeleri.

Genç kadınların hayatta başarıya nasıl ulaşacaklarını anlatan bu eğlenceli kitaptan kendimize çıkardığımız üç sonuç var:
Kolay olma.
Fakir olma.
Çirkin olma.

Moda gurusu, gezgin, terapist, bakım uzmanı ve yaşam koçu… Hepsine yetecek bütçeniz var!

Motivasyonunuzu arttıracak ve 20’li yaşların zorluklarıyla baş ederken size yol haritası olacak bu kitap, size yalnız olmadığınızı hatırlatıyor.

20’li yaşlarında olan bir arkadaş grubunun katıldığı sayısız bekarlığa veda partisiyle hayatı nasıl karşıladığını eğlenceli, romantik, seksi ve dokunaklı bir dille anlatan bu kitabı çok seveceksiniz.

Eski erkek arkadaşınız ilişkinizle ilgili bir kitap yazsa ne yapardınız? Hilary Winston bir tane de kendisi yazmış!

Kelly Williams blog’undan ilham alarak yazdığı bu kitapta, üniversiteden mezun olan fakat hala öğrenci gibi hisseden, iş görüşmesine giderken takım elbise giyen ama markete pijamalarıyla giden, yalnız yaşayan ama ne yemek yapmaya ne de evi temizlemeye dair en ufak bir fikri olmayan kadınlara sesleniyor.

Üniversiteden sonra hissettiğiniz varoluşsal sancı ve çaresizlik gerçek. Herkes tarafından hissediliyor. Alida Nugent bu kitabında kısa hikayelerden oluşan varoluş hikayeleri anlatıyor. Daha olgun ve daha güçlü yaşayan kadınların hikayelerini keşfedin.
Evet hepsi bir zamanlar kavanozdan nutella kaşıklıyor ve bunu bir öğün olarak değerlendiriyordu.

20’li yaşlarındaki her kadının en sofistike ve eğlenceli ama aynı zamanda gerçekçi yol haritası!

Eğer 20’li yaşlarını tamamlamış bir başka kadından akıl almaya ihtiyacınız varsa, Ellyn’ın kendine yazdığı 41 iç ısıtan ve gerçekçi mektubu okuyun.

Aynı ismi taşıyan Tumblr blog’undan ilham alan Emma, çok eğlenceli, çok gerçekçi bir şekilde büyük şehirde 20’li yaşlarını geçiren bir kadının hayatını anlatıyor.

İlgili Makaleler