Burcu Kıratlı Akçıl ile Röportaj

  • İkinci kez kapağımızda ağırlıyoruz sizi. Bu sefer çok özel bir pansiyonda çekim yaptık. Ne hissettiniz çekimde? Bugünü bir de sizden dinleyelim.

Birbirimizin aynı zamanda en yakın arkadaşıyız. Her InStyle her zaman çok sevdiğim bir dergi oldu. Ekibin şeyi paylaşıp her konuyu birbirimize sorarız. Tek değil enerjisi çekimlere de yansıyor. Bu seferki kapağımızı iki kişi düşünmek, hayatı paylaşmak, birbirimizin yaşanmışlığı hissedilen bir yerde yaptık. Beni geçmiş  dönemlere götürdü. Film karesi gibiydi her alanı. Farklıydı. Bu da beni çok heyecanlandırdı.

  • Yakın zamanda 7 Melek filminin çekimlerini tamamladınız. Filmde bir polise hayat veriyorsunuz. Karakterinizi ve filme nasıl hazırlandığınızı anlatabilir misiniz?

15 Temmuz’da şehit olan Cennet Yiğit karakterini canlandırdım. Duygusal olarak çok zor geçen bir setti. Bütün oyuncu arkadaşlarımı ve set ekibini derinden etkileyen bir hikayeydi. Seyircimizin de çok etkileneceğine eminim. Üç hafta boyunca her gün PÖH’te (Polis Özel Harekat) polislerden eğitim aldık. Üstümüzde taşıdığımız silahlar ve kıyafetlerimiz toplam 28 kiloya yakındı. Zor ama özel bir deneyimdi benim için.

  • Oyunculuk zor ama güzel bir meslek. Sizin en sevdiğiniz ve en zorlandığınız yanları neler?

Oyunculuk benim nefes aldığım yer. Her zaman dediğim gibi, “Kamerayla aşk yaşıyorum. Birbirimize çok aşığız.” Kapadokya’da -30 derecede çekim yapmak da, kendi kiloma yakın bir ağırlığa sahip bir kostümle savaş sahnesi çekmek de, kanserli bir kızı oynarken saçlarımı kazıtmak da… Kısaca rolümün gerektirdiği hiçbir şey bana zor gelmedi. Hepsini aşkla yaptım. Keyif alarak ve her set günü daha çok şey öğrenmeye çalışarak zor rollerin üstesinden geldim.

  • İlerleyen yıllarda canlandırmak istediğiniz bir rol var mı gönlünüzde?

Komedi, dram, psikolojik… Tür ayırmaksızın okuduğumda kalbimde hissettiğim her rolü oynamak istiyorum.

  • Instagram profilinizde siyah ve 23 yazıyor. Yardım edin bize bu şifreleri çözelim. Ne ifade ediyor size 23 ve siyah?

Lisede herkesin bir lakabı olur ya. Benimki siyahtı. “Siyah gibi net ve güçlü, siyah gibi gizemlisin,” derlerdi. “Saçım, kaşım ve gözüm de siyah olunca benimle çok bağdaşmıştı. O dönem bu durum hoşuma gitmişti, öyle de kaldı. 23 ise doğduğum gün ve uğurlu sayım…

  • Hayvanları çok sevdiğinizi biliyorum. Köpeğiniz Mira’yı nasıl sahiplendiniz, adını nasıl koydunuz?

Hayvanlarla çok özel bir bağım var… Normal bir hayvan sevgisinden fazla hatta. Mira gökteki en parlak yıldızlardan biri. Ayrıca gücü ve yardımseverliği temsil eder. Mira da benim hayatımda aynen bu şekilde etkili oldu.

  • Alışveriş yaparken en çok neye para harcıyorsunuz?

Çanta ve ayakkabıya para harcarım en çok.

  • Gardırobunuzdaki en değerli parça ne?

Siyah elbiselerim ve jean’lerim çok kıymetlidir.

  • Çalışmadığınız zamanlarda neler yaparsınız?

Bol bol film izlerim. Yemek yaparım. Evde vakit geçirmeyi seven biriyim. Arkadaşlarım bana gelsin, sohbet edelim, oyun oynayalım, çok seviyorum. Misafir ağırlamak ailemden bana kalan bir gelenek sanırım (gülüyor).

  • Ünlü olmakla aranız nasıl?

Bilmem iyi sanırım (gülüyor).

  • Peki hakkınızda asılsız haberler çıkması ya da sosyal medyada kötü sözler sarf edilmesi sizi üzmüyor mu?

Başlarda çok üzülüyordum. “Ama bu olay böyle değil ki. Ben öyle demedim ki. Ben böyle biri değilim ki.” Böyle diye diye kendimi yiyip bitiriyordum. Zamanla kimse için kimsenin mükemmel olamayacağını anladım. Ne kadar doğru olsan da, işini ne kadar doğru yapsan da birleri bundan mutsuz olup negatiflik yaratmak istiyor. Bunu kavradım. Ve bıraktım. Ben kendimi biliyorum. Sevdiklerim beni biliyor. Beni sevenler beni biliyor. Gerisi ne düşünmek isterse düşünsün. O kişilerin, kendi kalplerinin yansıması olan nefretle ilgilenmiyorum.

  • Hobileriniz ve fobileriniz neler?

Birçok hobim var. Dans etmek, şarkı söylemek, yüzmek, kayak yapmak, farklı ülkeler keşfetmek… En büyük korkum ise sevdiklerimi kaybetmek.

  • Birisine aldığınız ve size verilen en son hediye ne?

Babama doğum günü hediyesi olarak Tom Ford Black Orchid parfüm aldım. Sinan sürekli küçük küçük sürprizler yapar ve hediyeler alır bana. En son kendine alırken bana da Chelsea forması almış (gülüyor).

  • Size hayatta ne ilham verir?

İlham sonsuz bir şey bence. Her yerden gelme olasılığı var. Bir an, bir müzik, bir mekan… Birinin fark etmeden yaptığı bir hareket bile o an size başka şeyler çağrıştırabilir.

  • Kendinize sık sık hatırlattığınız, çok sevdiğiniz bir alıntı ya da bir söz var mı?

“Düşmek, düşmek değildir, dinlenmektir. Daha güçlü kalmak için kısa bir moladır.”

  • Başınız bir derde girecek olsa ilk kimi ararsınız? Çok şahane bir haber alsanız yine aynı kişiyi mi ararsınız?

Annemi ararım tabii ki her iki durumda da.

  • 18 yaşınıza geri dönüp o halinize bir öğüt verecek olsaydınız ne söylerdiniz?

18 yaşından bu yaşıma  pek değişmedim aslında (gülüyor). Her şeyi büyük yasarım; sevincimi, üzüntümü, şaşkınlığımı… Duygularıyla hareket eden biri oldum her zaman. Bu halimi de seviyorum.

  • Göz önünde olan biri olarak kendinize nasıl bakıyorsunuz? Spor, beslenme ve güzellik rutininizi anlatabilir misiniz?

Yatmadan önce mutlaka makyajımı silip yüzümü yıkıyorum. Haftada bir kez kendim evde cilt bakımı yapıyorum. Üç ayda bir PRP yaptırıyorum. Çok spor yapan biri değilim, genetik olarak şanslıyım (gülüyor). Vücuduma peeling, saçlarıma keratin bakımımı eksik etmem.

  • Jowe kaş şekillendirici wax’ın yüzü oldunuz. Bu iş birliği nasıl hayata geçti?

Jowe’nin marka elçisi olmak çok güzel bir deneyim. Markanın kurucusu Ali Keleş ve ekibi markanın yüzü olmamı uzun zamandır istiyormuş. Jowe ekibi çok genç, dinamik ve eğlenceli. Onlar bana bu teklifle geldikten hemen sonra iş birliğimiz hızla ve heyecanla başladı. Bir iş birliğini kabul etmem için öncelikle benim ürünü sevmem ve inanmam gerek. Jowe’nin yüzü olurken aklımda hiç şüphe yoktu. Tamamen bitkisel, yüzde yüz doğal ve güçlü olması beni başından etkilemişti ve zaten reklam teklifi gelmeden önce de ürünü almıştım ve kullanıyordum. Zaten severek kullandığım bir ürün olması sebebiyle bu iş birliğine inanarak girdim.

  • Çok güzel reklam filmleri çektiniz. Süreci sizden dinleyelim.

Herkesin beğeneceğini umduğumuz çok güzel ve farklı altı reklam filmi çektik. Hepsi birbirinden güzel oldu. Bir sonraki reklam filmimizin çekimi Maldivler’de olacak. İşin bir başka güzel yanı da reklam filmlerini çocukluk arkadaşlarımın çekmesi oldu. Ecem Gündoğdu ve ekibi… 14-15 yaslarındayken hepimizin hayalleri vardı. Ben oyuncu olacaktım, Ecem ise yönetmen. “Bir gün bu olacak,” derdik, hayal kurardık küçükken. Yıllar sonra bu hayal gerçek oldu. Tam istediğimiz gibi, harika bir reklam çektik. Müzikleri de Sinan üstlenince ortaya gerçekten dünya çapında bir iş çıktı ve benim için ayrıca özel bir projeye dönüştü. Ali Bey her şeyle yakından ilgileniyor. Bu süreçte, sette, çoğu çekimde güzel enerjisiyle oradaydı. Ürün zaten kullandığım bir üründü. Şimdi yüzü olmak ayrıca keyifli.

  • Ürün nasıl kullanılıyor, hangi özelliğini seviyorsunuz?

Jowe kaş şekillendiriciyi gün boyu, makyaj yapmasam dahi kaşlarıma sürüyorum çünkü hem besliyor hem de gün boyu kaşlarım canlı ve parlak duruyor. En sevdiğim tarafı ise istediğim şekli kaşlarıma verebiliyorum. Bitkisel olması, aynı zamanda kaşları beslemesi harika. Bir de kokusunu çok seviyorum.

Styling: @nazlikayran
Fotoğraf: @denizozgun
Röportaj: @cerenarseven
Saç: @ondertiryaki @ondertiryakistudio
Makyaj: @melisilkkilic
Styling Asistanları: @ekinsuoktar @besttugceever
Saç Asistanı: @engin_akts
Makyaj Asistanı: @muakatibe
Fotoğraf Asistanları: @_omercetiner @ayhanerden_
Işık ve Ekipman: @_tnrymn_

İlgili Makaleler