Dokuz İkonik Görünümüyle Sharon Tate

Siyah ve lacivert dik yaka kazaklara olan tutkusu, Tate’in imza görünümünü oluşturdu. Üstüne taktığı uzun zincirli kolyeler ve ve krepeli saçlarıyla Sharon Taye’in bu stilini günümüze uyarlayan birçok kadın var. 

Sharon Tate sahil stiliyle de ilham vermeye devam etti. Neon yeşil halkalı mavi bikiniyi günümzde de rahatlıkla giyebilirsiniz. 

Sharon Tate’in stili sadeliğilye dikkat çekiyor ve herkesi büyülüyordu. Uzun kollu beyaz gömleği yüksek bel bir jeanle kombinleyen yıldız bu basic görünümüyle hem silüetinin detaylarını vurguluyor hem de oldukça cook görünüyor. 

Akıllarda en çok kalan görünüm şüphesiz ki yönetmen Roman Polanski ile 1968 yılında gerçekleştirdiği nikah töreninden. Çiçekler ve kurdelelerle süslenmiş balon kollu elbisesi 60’lı yılların stil kodlarını yansıtıyor. 

Zarafeti, sadeliğinde gizli olan yıldzın aksesuarlarla görünümünü orijinal kılması hepimize ilham veriyor. Beyaz ipek ekbisesini pembe kemerle tamamlayan Tate, hem renklerin gücünü kullanıyor hem de proporsiyonunu göz önünde bulundurarak en iyi görünümünü oluşturuyor. 

Bir zamanlar saçlarının rengini değiştiren yıldız, yni şeyler denemekten zarar gelmeyeceğini hepimize kanıtlıyor. The Fearless Vampire Killers setinden denim on denim görünümüyle hem sofistike hem de klasik bir görünüm tercih ediyor.

Şüphesiz Sharon Tate’in ikonik güzellil görünümü günümzde hala severek kullanılıyor. Gözlerini daha büyük göstermek için alt kirpik dibine uyguladığı koyu renk kalem, iç kısımda kullandığı nude kalem ve özellikle göz kapağının katlanma bölgesini vurgulayan basit ama etkili göz makyajı, bugün hem gündüz hem de gece makyajlarının temelini oluşturuyor. 

1969 yılında bir film setinde giydiği mavi takım, monokroma giriş niteliği taşıyor desek yanılmış olmayız. 

Aksesuarlara önem veren Tate, takı olarak en çok büyük halka küpeler kullanıyordu. Yüzükten çok hoşlanmayan yıldızın severek taktığı tek yüzük nişan yüzüğüydü, fakat şapkalar onun için her zaman stilinin tamamlayıcı parçalarıydı. 

İlgili Makaleler