Editörlerimiz Öneriyor: Kışın Kullanabileceğiniz En İyi Yüz Nemlendiricileri

Mantığa aykırı olsa da güzellik kurallarına çok uygun bir durum: Hepimizin bin bir çeşit nemlendiricisi var. Mevsimine göre, cildinizin o anki durumuna ve ihtiyacına göre, güneş korumasına, yoğunluğuna, formuna, koruma süresine, gece ya da gündüz kullanımına göre birçok farklı nemlendirici çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere editörlerimizin özellikle kış aylarında kullanmayı sevdiği, performansından oldukça memnun kaldığı dört favori nemlendirici yüz kremini anlatıyoruz.
 
Nemlendirici Yüz Kreminden Beklentiniz Nedir?
Cilt bakım rutininizde nemlendiricinin yeri oldukça önemli, özellikle karma ya da yağlı bir cilt tipiniz varsa yanılgıya düşerek benim cildim zaten yağlı nemlendirici kullanarak onu daha da kötü hale getiririm diye düşünmeyin; cildiniz ihtiyaç duyduğu nemi alamadığı için daha çok yağ üretmeye meyillidir. Nemlendirici kullanarak cilt tipinizi tamamen değiştiremezsiniz belki ama sağlıklı ve stabil bir rutine kavuşabilirsiniz.
Yaz aylarında nemlendiriciden beklenti içinde güneş koruması olması, hafif bir yapıya sahip olması ve su bazlı olmasıyken kış aylarında durum biraz daha değişebilir. Kış aylarında önemli olan hava koşullarının negatif etkilerini cildinizde hissetmemenizdir.
 
Kış Aylarında Kullanacağınız Nemlendirici Kremleri Neye Göre Seçmelisiniz?
Kış aylarında kullanacağınız nemlendirici kremin tıpkı yazın olduğu gibi güneş koruma faktörüne sahip olması oldukça önemli. Hem cildinizin yaşlanmasını hem lekelenme durumunu etkileyen güneş, kış aylarında da tıpkı yazın olduğu gibi cildinizi için bir tehdit oluşturuyor bu yüzden seçeceğiniz nemlendiricide öncelikle güneş korumasının olmasına özen gösterebilirsiniz.
Nemlendirici yüz kreminizin kolay emilmesi de oldukça önemli. Yoğun kıvamlı nemlendiriciler seviyorsanız bu tarz ürünleri gece cilt bakım rutininizde kullanabilirsiniz.
Kış aylarında yaşanan hava kuruluğundan dolayı cildinizde oluşan iritasyonu en hızlı şekilde iyileştirecek ve hava ile cildinizin arasında bir koruma kalkanı görevi üstlenecek nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.

Hafifliği ve kolay emilen formülü sayesinde Pure Light’ı makyaj bazı olarak bile kullanabilirsiniz. Klasik nemlendiricilerden bir tık daha kalın yapılı olmasına rağmen cildinizde yormadan ve boğmadan bakım yapıyor.

Yoğun kıvamlı bir nemlendirici kullanmak istemediğiniz zamanlarda elinizin sık sık gideceği bu ürün sayesinde cildinizi ferah, temiz ve neme doyurmuş hissedeceksiniz.

Ebegümeci ve haberlea yapraklarıyla geliştirilen bu nemlendirici, cildinize ihtiyaç duyduğu nemi sağladığı gibi cildinizdeki savunma bariyerini de korur ve güçlendirir.
 

İpeksi dokusuyla cildinizde bıraktığı yumuşaklığı çok seveceksiniz. Cildinizi nemlendirirken aynı zamanda parlatır ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Yaşlanma belirtilerinizi enerjisiyle yok eder.

İlgili Makaleler