Mango’nun Kampanya Yüzü Jeanne Damas ile İskoçya’ya Seyahat

Jeanne Damas haftasonunda İskoçya’yı keşfediyor ve Fransız kökenlerinin İskoç tarzına çok uyduğunu fark ediyor. En azından o böyle hissediyor. Ağırlama daha iyi olamazdı: Pentland Hills Regional Parkında çalan geleneksel gayda onu sanki kimse izlemiyormuş gibi dans ettiriyor. 

Büyük şehir koşuşturmasına alışkın olan Jeanne arada bir durup gerçek hayattan kopmayı seviyor. North Berwick Harbour gibi mesela! Belki biraz daha az rüzgar olsaydı daha iyi olurdu! 

Edinburg’de birinci gün ve Jeanne Damas’ın yeni bir arkadaşı var bile. Tamam, gerçek biri değil ama ona iyi vakit geçirttiği belli oluyor. Lord’ların ve Lady’lerin gerçek olduğu bir dönemi yad eden arkadaşlar, eski zaman kıyafetlerinin ne kadar güzel olduğu konusunda hem fikirler. 

Bu defa ekose paltosu ve sıcak tutan atkısı ile Jeanne gerçek bir İskoç yemeğinin tadına bakmak istiyor. Yerli biri ona Lobster Shack’i öneriyor ve o da bu tavsiyete kulak veriyor. Fransızların bildiği bir şey varsa o da ‘yaşama sanatıdır’. 
 
Jeanne’ın analog kamerası onu seyahatlerinde hiç yalnız bırakmıyor ve aklında tutmak istediği her detayı onunla çekiyor. Mesela geleneksel İskoç eteğini giydiği an gibi. Hiç unutmayak! 

İlgili Makaleler