Merkür Retrosu Hangi Burçları Nasıl Etkileyecek?

Geliyor gelmekte olan! 68 günlük Akrep seyri aslında herkesi oldukça yakından ilgilendiriyor. Burcunuz ne olursa olsun öyle ya da böyle, kıyısından köşesinden sizi de etkileyecek (Merkür retrodayken doğan şanslılar hariç, siz vitesi takıp ilerlemeye devam edebilirsiniz). Yeni başlayanlar için önce Merkür retrosunun ne olduğundan ve nasıl etkilediğinden kısa bahsedelim.

Merkür Retrosu (Mercury Retrograde) Nedir? 
Gökyüzünde sekiz adet gezegen var ve bu gezegenlerin hepsi aslında dönemsel olarak ileri ve geri hareket ediyor. Gezegenlerin geri hareketi retro olarak adlandırılırken enerji dolayısıyla bu hareketin etkilerini en çok hissettiren gezegen: Merkür.
Elbette pratik olarak gezegen geri geri hareket etmiyor, bu yalnızca bir söylem. Kastedilen şey Dünya’nın yörüngedeki dönüşünün adı geçen gezegenden daha hızlı olması sebebiyle, o gezegenin arkada kalması. Yılda üç veya dört kere olan retro hareketleri yaklaşık olarak üç hafta – bir ay sürer. Ancak etkileri on gün öncesinde başlayıp, retro bitişini takip eden on gün boyunca devam eder.
Değişkeni bol formüllerle hesaplanan gezegen retrolarında dikkat edilmesi gereken belli başlı konular vardır.

Gezegenlerin bu gerileme hareketini gerçekleştirdiği günlerde, hayati kararlar almaktan kaçınılması gerekir. İletişim problemleri daima çıkar ve kendinizi duvara konuşuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Yanlış anlaşılmalara bağlı kalpler kırılabilir. Özellikle teknolojik araçlarınız artık çalışmamaya karar verebilir, hatlar kesilebilir, elektriğinizle ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Bilgisayarınızda, telefonunuzda sizin için önemli olan dosyaları mutlaka yedekleyin çünkü bir sabah uyanıp baktığınızda o dosyalar artık orada olmayabilir. Seyahatler ertelenebilir, seferler iptal edilir.
Tüm bunlarla aynı anda baş etmek elbette çok zor fakat sakinliğinizi korur, tedbirinizi alır ve iddialı konuşmalardan kaçınırsanız retroları tak parça halinde atlatabilirsiniz.

2019 Yılının Son Merkür Retrosu
Yılın son Merkür Retrosu Akrep burcunda gerçekleşecek. 3 Ekim 2019’da Akrep burcundaki yolculuğuna başlayan Merkür, Ekim ayının ortasından itibaren yavaş yavaş etkilerini hissettirmeye zaten başladı. Şüpheci yaklaşımlar, paranoyak tavırlar, yolunda gitmeyen işler… Tanıdık geliyor mu? Merak etmeyin, yalnız değilsiniz.
Su grubundaki diğer üç burçtan farklı olarak Akrep daha aykırı bilinir. Yengeç ve Balık burcunun sahip olduğu yumuşaklık ve sakinlikten bir tık daha uzak ve keskindir. İçgüdülerini kendilerini koruma altına almanın yanı sıra olabilecek değişiklikleri tahmin etme (ki ederler) ve bununla beraber kimlerden uzak durmaları gerektiğine karar verirler. Nokta atışıyla da doğru tahminler yürütürler. Bu içsel sohbetleri dışardan Akrepler’i soğuk, mesafeli ve hatta takıntılı bile gösterebilir ama aynı zamanda güven ve sadakat konusunda da yoğun insanlar oldukları için, ömürlerinin sonuna kadar harika dostlar olarak kalabilirler hayatınızda.

Akrep burcunun özelliklerini göz önünde bulundurduğunuzda Merkür’ün burada retroya giriyor olması iletişim anlamında yaşayacağınız sorunların boyutunu tahmin edebilirsiniz. Güven problemlerinizi hiç hissetmediğiniz kadar yoğun hissedebilirsiniz, kandırabilir, kıskançlığın o yoğun ateşini iliklerinizde hissedebilirsiniz. Kendinizi küçücük detaylar için bile paranoyaklık derecesine getirerek büyük kavgalar başlatabilirsiniz.
Derin derin nefesler alıyoruz.
Eğer bu tarz duygu durumlarını hissetmekte olduğunuzu fark ederseniz, mantığınızı işin içine sokmayı daimi can yeleği olarak kullanarak bu süreci başarıyla atlatabilirsiniz. Sakin olun, olayları kafanızda dallandırıp budaklandırmayın. Aşırı tepkiler verebileceğiniz gerçeğiyle yüzleşmek hem size hem de çevrenizdeki insanlara büyük kolaylıklar sağlayacak.
Kasım ayının 20’sine kadar sürecek olan retronun etkileri bitiş tarihinden sonra bir 10 günü daha içine alıyor. Gökyüzündeki tek gezegenin Merkür olmadığını sık sık kendinize hatırlatmanız gerekebilir.

1 Kasım Önemli
Venüs, Merkür’ün yakınında olacağı için 1 Kasım günü öncelikli olarak ilişkilerde sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Sorunlu evliliklerdeki sorunlar büyüyebilir, sorumsuz eşlerin silkelenip kendisine gelmesi gerekiyor. 1 Kasım’da Pallas (Jüpiter’e yakın konumlanmış bir asteroit) ile Merkür çarpışırken duygularınızı kelimelere dökmekte zorlanabilirsiniz. Pallas doğası itibariyle adaletli olmayı ve güven duygusunu yansıtır. Merkür ile kavuşumunda güvendiğiniz dağlara karlar düşerken canınız oldukça sıkılabilir.
 

Yıkıcı eleştiri yapmaktan kaçının, aklınıza geleni söylemenize gerek yok düşünerek konuşmayı unutmayın.
Eski sevgiliniz af dilerse, affetmeyin. Retroda gelen retroda gider.
Borç almayın, sözleşme imzalamayın, 21 Kasım tarihine kadar yeni işler ve anlaşmalardan uzak durun.
10-12 Kasım tarihlerinde Merkür, Güneş’in kalbinde olacak. Bu iki günü tek parça atlattığınızda siz de artık bir retro ‘survivor’ısınız demektir. Bu iki gün seyahat etmeyin ve gerekirse teknolojinin nimetlerinden ekstra fayda sağlamaya çalışmayın.

31 Ekim Merkür Retrosu’ndan En Az Etkilenecek Burçlar
Koç, Yengeç, Oğlak, Terazi
31 Ekim Merkür Retrosu’nu Teğet Geçecek Burçlar
Balık, Başak, Yay, İkizler
31 Ekim Merkür Retrosu’nun Muhtemel Retrozedeleri
Akrep, Kova, Aslan, Boğa
 

İlgili Makaleler