Seks ve Özgüven

Her şey mükemmel gidiyor: soyunuyorsunuz ve sevişmeye başlıyorsunuz. Ve aniden korkuyla vücudunuz irkiliyor: ya vücudum partnerime çekici görünmüyorsa? Böyle bir endişe tüm o büyülü anı mahvedebilir. Peki, bu sorunun üstesinden nasıl gelinir? İşte cevapları!

Çoğu kadın partnerlerinin onları nasıl gördüğüyle ilgileniyor. Büyük bir aynanın önüne geçin ve soyunun. Farklı farklı pozlarla vücudunuzu inceleyin. Kendinizi en çok hangi duruşta rahat hissediyorsanız, sevişirken o pozisyonu alabilirsiniz.

Herkesin vücudunda sevdiği noktaları vardır: bacakları, beli, göğüsleri veya kalçaları. En sevdiğiniz bölgeleri öne çıkarmaktan çekinmeyin. Partnerinizle bir buluşma gerçekleştirdiğinizde bu hatlarınızı belli edecek kıyafetler tercih edin.

Bunu nasıl yapacağınızı en iyi siz bilebilirsiniz. Sizi rahatlatacak bir şeyler içebilir, masaj yaptırabilir, yoga veya meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz.

Ruh halinizi yükseltmek seks sırasında daha özgüvenli hissetmenize yardımcı olacak.

Evet, kusursuz değilsiniz. Belki kalçalarınız küçüktür belki de göğüsleriniz istediğiniz görüntüye sahip değildir. Birlikte olduğunuz kişi sizce bu durumları takıyor mu?

Hiç kimse vücudunu seven birinden daha çekici görünemez. Kendinize güvenmeniz, cinsellikte özgüveninizi artıracak.

Reklamlar, sosyal medya ve çeşitli sayfalar bizlere kusursuz olarak tanımlanan insanları gösteriyor. Sizce, kendinizi hiç doğum yapmamış, sağlık sorunu yaşamamış, iş yerinde çeşitli streslerle uğraşmamış kişilerle kıyaslamak ne kadar doğru?

Film veya dizilerde kadınların orgazma hemen ulaştığını görüyoruz ve doğal olarak bizler de ilişkilerimizde aynı performansı yakalamayı istiyoruz. Ancak gerçek seks bu kadar basit değil: bazen monotondur bazen kötü bazense mükemmel.

Kendinizi gerçeklikle ilişkisi olmayan durumlarla kıyaslamayın. Bu hem size hem de partnerinize büyük bir haksızlık olur. Vücudunuza ve kendinize sevgi gösterin; mastürbasyon yapın ve en çok zevk aldığınızı noktalarınızı öğrenin. Tüm bu sorunları çözerseniz özgüven gibi bir probleminiz kalmayacak.

İlgili Makaleler