Sezonun Trendi Kısa Hırkalar

Moda dünyasında 90’lar rüzgarının giderek daha çok kendini hissettirir hale gelmesiyle birlikte kısa hırkalarla yüksek modada ve sokak görünümlerinde oldukça sık karşılaşır olduk.  Bu Sonbahar-Kış sezonunda sportif, eğlenceli ve zarif birçok farklı hırkayı vitrinlerde görmek mümkün. Bir dönem demode bulunan hırkalar, doğru eşleştirmeler yapıldığında son derece havalı ve şık durabiliyor. Moda, belirli parçaları geçmişten alıp bize tekrar hatırlatıyor fakat tekrara düşmeden, modern yorumlarla yapıyor bunu. Kısa hırkaları günümüze taşıyacağınız kombin önerilerini sizler için bir araya getirdik!

Bir dönemi kasıp kavurmuş Friends dizisi, karakterleri ve eğlenceli sahneleriyle her yerde, hepimizin dilinde. Dizinin yaşadığı bu ‘ikinci bahar’ı toplumda 90’lara duyulan ilgi ve özlemin artmasıyla açıklayabiliriz. Bu durum elbette gardırobumuza da yansıyor. Dizide Courteney Cox’un hayat verdiği meşhur Monica karakterini hatırlayın. Günümüzün yıldız parçalarından olan kısa hırkalar, aslında 90’larda bu karakterle özdeşleşmişti. Monica’nın gömlek-hırka görüntüsünü dahi yıllar önceden harika bir biçimde ekrana taşımış olduğunu fark ettiğinizdeyse şaşırmamanız elde değil.

V yaka hırkalarınıza iliştireceğiniz bir güneş gözlüğü ile dikkatleri üzerinize çekin, veya tüm düğmelerinizi kapatarak kazak görünümlü hırkalarla eğlenceli bir stil elde edin. Şapka ve bereler ise bu görünümünüze sportif bir yorum getirecek.

Gömlek hırka trendini yakalamak  hırkaları üst giyiminizde ana parça olarak kullanmanız anlamına geliyor. Bir bluz ya da gömlek giyiyormuşçasına kısa hırkalarla dışarı çıkmak, sezonun en göze çarpan stillerinden biri. Bunu yaptıktan sonra düğmelerinizle oynayarak farklı görünümleri deneyebilirsiniz. 

Mağazalarda eliniz sık sık crop-top kısa örgü üstlere gidiyor fakat bunları nasıl kullanacağınızdan emin olamıyorsanız sıradaki kombin önerisi tam size göre. Aynı veya zıt renklerde örgü bir üst ve bir hırkayı birlikte kombinleyerek soğuk havaları stil oyununuzdan ödün vermeden geçirebilirsiniz.
Mom jeanler ve kısa askılı baget çantalar ise bu görünümünüzü bir üst seviyeye taşıyacak. Tüm bunların yanında iddialı aksesuarlarla da dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Parizyen bir görünüm için kazaklar gibi hırkalarınızı da kot pantolonların içine sokarak kullanabilirsiniz. Bu görünümü hareketlendirmek için tüylü hırkalardan ve sezonun trendi kovboy detaylardan yardım alın. Gümüş tokalı Western kemerlerinizi yine kovboy botlarıyla kullanabilir veya asil bir görünüm için topuklu ayakkabılarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.
Hailey Baldwin Bieber bu sokak görünümüyle hepimize ilham veriyor. 

Selena Gomez’in geçen sene Cannes Film Festivali’ndeki kırmızı halı stilinden ilham almaya ne dersiniz? 
Bu sezon kısa hırkalar ofis şıklığınızı arttıracak temel parçalar haline gelecek. Lacivert, kırmızı beyaz ve altın renklerde denizci detaylara sahip hırkaları yüksel bel, geniş paça pantolonlarla eşleştirin. Bu noktada alt ve üst aynı renkte parçalar seçtiğinizde kendinizi olduğunuzdan uzun göstermeniz de mümkün. Burada elbette dolgu topukların önemini de unutmamak gerek.

Yün hırka ve kazaklar özellikle doğru renk tonları tercih edildiğinde deri parçalara çok yakışıyor. Sezonun trendi yüksek bel deri pantolonları kısa hırkalarınızla birleştirebilirsiniz. Eğer daha çok etek insanıyım diyorsanız yüksel bel deri eteklerle de benzer bir görünümü elde etmek mümkün. Çekiciliğinizi bir üst seviyeye çıkarmak için ise kısa deri üstler ve deri şapkalara ihtiyacınız olacak.

İki tane giymek varken niçin tek bir hırkayla yetinelim ki? Kış mevsiminde üşümeden şıklığınızı koruyabilmeniz için trend parçaları üst üste kombinlemeyi deneyin. Soğuk havalara çok yakışan katmanlı bir görünüm için hırkalarınızdan birini üst diğerini ise ceket olarak giyebilirsiniz. Unutmadan, bu hırkalardan birinin canlı renk tonlarına sahip olması kombininizi daha da eğlenceli kılacaktır. Bu heyecan verici görünümü büyük takılar ve dantel detaylara sahip braletlerle destekleyebilirsiniz.

Sokak stilinizde ve davetlerde elbiselerinizin üzerine ihtiyaç duyduğunuzda çıkarabileceğiniz kısa hırkalar ekleyin. Midi örgü bir elbisenin üzerine giyeceğiniz ve sadece ilk düğmesini ilikleyeceğiniz ince triko hırkalar önemli etkinliklerde size profesyonel bir duruş kazandıracak.
Bu şık görünüm için kare burunlu topuklulardan ve askılı mini çantalardan yardım alabilirsiniz. Aynı kombini sokağa taşımak için ise sneaker’larınızı kullanın ve hırkanızı serbestçe omuzlarınıza atmayı deneyin.

Hazırlayan: Şebnem Türe 

İlgili Makaleler