Değişim Yapabilmek için Altı Adım

Merak etmeyin, koşullarınız daha da kötü bir hal almayacak. Liste yapmakta hiçbir problem yok; sizi organize eder. Evet, hayat ön görülemeyen iyi veya kötü olaylarla doludur. Planlarda yaşanan esneklikler, değişimi daha kolay algılamanıza ve bunlardan keyif almanıza yardımcı olur.

Her ne olmuş olursa olsun geçmiş değişmez ama ona karşı olan tutum ve bakış açısı değiştirilebilir. Seçim tamamen sizin; acı çekin veya serbest bırakın.

Geçmişte yaşadığınız başarısız atılımların sizi durdurmasına izin vermeyin. Samuel Beckett’in de dediği gibi, “Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil.”

Bu, bize kabul ettirildi; başarısız olduysan, fırsat elinden kaçtıysa veya birkaç saniyeyle bir şeyi kaçırdıysan şansızsın demektir. Bu tutumu kesinlikle ve kesinlikle reddediyoruz. Herkes şansını kendi yaratır!
Tabii şansınızı yaratabilmeniz için de farkındalığınızı geliştirmeniz gerekir. Bunun için araştırmalara başlamanızı önerebiliriz.

Hiç gitmediğiniz bir yere gidin, hiç tatmadığınız bir yemeği tadın veya ilginizi çekmeyen tarzlarda kitaplar okuyun. Sevmediğinizi düşündüğünüz şeyleri bir süre sonra sevebilirsiniz; belki bale yapmak tam size göredir.
Bu şekilde kalıplarınızdan kurtulabilirsiniz.

Beyninizin dinlenmeye ihtiyacı var. Bir süre boyunca yatakta uzanın; müzik dinlemeyin, kitap okumayın veya televizyon izlemeyin. Beyin sürekli çalıştığı zaman üretmekte ve mutlu olmakta zorluk çeker. Yani zihninizin de tatile çıkarmaya ihtiyacı var.

Birikmiş işler göz korkutuyor. Onları sürekli erteliyoruz ve gün geçtikçe içinden çıkılamayacak bir hale geliyor. Bu durumu kontrol altına alma vakti sizce de gelmedi mi? Biriken işlerinizi günlük rutinlerinizin içine dâhil etmeye çalışın. Kendinize bir “yapılacaklar listesi” hazırlamanız yardımcı olabilir.

İlgili Makaleler