Güzellik Sektörünün Profesyonelleri International Altier Academy ile Yetişiyor

Güzellik sektörlerine yönelik 30 yılı aşkın deneyime sahip olan International Altier Academy, profesyonel eğitmen kadrosu, uluslararası standartlarda hazırlanan eğitim müfredatı ve en son teknolojik cihazlar ve dünyaca ünlü ürünler ile donatılmış sınıfları ile tam donanımlı profesyonel estetisyenleri sektöre kazandırıyor.
 
Güzellik sektöründe International Altier Academy mezunu olmak yüksek prestij, üst düzey kalite ve global vizyon sahibi olmak anlamına geliyor.
 
Dünyanın her ülkesinde çalışabilecek teknik donanıma sahip olduğunuz programların başında bulunan International Altier Academy Kozmetik Bölüm Başkanı Miray Gündoğdu ve bölüm eğitmenleri Didem Doğan, Buket Tangüler ve Tülay Küçük ile eğitimler hakkında görüştük.
 

 

  • Miray Hanım, akademinin güzellik alanında hangi eğitim bölümleri yer alıyor?

 12 ile 24 hafta olarak düzenlenen Güzellik Uzmanlığı, Kuaförlük, Makyaj, Kalıcı Makyaj akademik programlarımız bulunmaktadır. Bunların haricinde 12 ile 64 saat arasında düzenlenen Masterclass programlarımız olan Protez Tırnak & Tırnak Süsleme, Plazma Pen, Pro Lash Artist (Kirpik, Lifting ve Laminasyon), Fibroblast, Salon Yöneticiliği, Wellness & SPA Terapistliği bölümler yer alıyor.
 

  • Akademide öğrenci olma koşulları nelerdir?

Genç, dinamik ve yenilikçi özellikle sahip kişilerin akademiyi tercih etmesini amaçlıyoruz ve bu profildeki öğrencileri en iyi şekilde yetiştirip sektöre kazandırıyoruz. Bu sebepten dolayı bölümlerimize kayıtlarda yaş ve mezuniyet durumu kriterlerimiz bulunuyor. Yaş olarak 19 – 40, mezuniyet durumu olarak minimum lise mezunu olması ön koşulu bulunuyor.
 

  • Güçlü bir akademik kadroya sahipsiniz, profesyonel eğitmenleriniz ile sektör için ne gibi çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz?

Akademi olarak en son teknoloji, kaliteli ürün ve sektör dinamiklerini çok yakından takip ediyoruz. Sektörün talebi bizler için önemli, güzellik ile ilgili dernekler, profesyonel salonlar, klinikler, hastanelerin beklentilerini anketler ile analiz edip bu doğrultuda sektörün tam olarak aradığı kriterlere sahip uzmanlar yetiştiriyoruz. Dünyadaki güzellik trendlerini takip ederek müfredatımızı sürekli güncel tutuyoruz. Şu an dünyanın en iyi güzellik akademileri arasında yer alıyoruz.
 

“Deneyim odaklı eğitim modeli ile fark yaratıyoruz.” 

  • Didem Hanım, güzellik uzmanlığı öğrencilerini akademide nasıl bir eğitim süreci bekliyor?

Öğrencileri detaylı bir teorik eğitim sonrası çok yoğun uygulamalar bekliyor. Çünkü, eğitim modelimizi tamamen deneyim kazandıran bir sistem olarak kurguladık ve bölüm olarak “Biz Bir Deneyim Merkeziyiz” misyonuyla ilerliyoruz.

Güzellik sektöründe el becerisi kadar teknik bilgide çok önemlidir. Başarılı bir estetisyen danışanına yapacağı işlemlerin teorisini de çok iyi anlatmalıdır, bu uzman ve danışan arasındaki güveni daha da arttıracaktır. Özellikle teknik bilgi ve ürün bilgisine çok önem veriyoruz. Akademik müfredatımız haricinde Altier Beauty Days olarak adlandırdığımız cilt bakım günleri yapıyoruz, dışarıdan yabancı konukları ağırlıyoruz, öğrencilerimiz için profeysonel bir salon deneyimi sunmuş oluyoruz. Burada hepsi özgüven kazanıyor, “ben yapabiliyorum” diyebiliyor.
 

“En son teknolojiye sahibiz.”

 

  • Buket Hanım, diode lazer epilasyon ve G5 masaj teknolojisi şu sıralar çok popüler, akademinizdeki eğitimde bu bölümlere eğilim nasıl?

Evet, şu sıralar Diode Buş Başlık Lazer Epilasyon ve G5 Vücud Bakım uygulamaları çok popüler, biz International Altier Academy olarak tabii ki sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, akademinin bu konuda çok yüksek miktarda yatırımları bulunuyor, en son çıkan cihazı ilk biz inceliyoruz ve eğer öğrencilerimize ve sektöre faydalı olacağını ön görüyorsak bunu eğitimlerimize entegre ediyoruz. Sadece cihaz değil, ürünlerinde teknolojileri sürekli gelişiyor ve cihaz ile birlikte ürün teknolojilerine de akademimizde yer veriyoruz. Akademi sayesinde dünyanın en iyi markalı ürünlerini ve cihazlarını uygulayarak deneyimleme şansı buluyorlar, bu sonraki mesleki çalışmalarında onlar için önemli bir kılavuz oluyor.
 

“Sosyal medyadaki güzellik trendlerini yakından takip ediyoruz.”​


 

  • Tülay Hanım, güzellik sektörünün baş döndüren hızını, popüler akımları eğitimlere nasıl ekliyorsunuz? Özellikle sosyal medyada güzellik trendleri inceleyen çok ciddi bir kitle var, onlar için neler yapıyorsunuz?

Sosyal medyanın güzellik sektörünün gelişimine etkisi kaçınılmaz. Son zamanlarda, protez tırnak, ipek kirpik, plazma pen, kaş laminasyon, makyaj gibi alanların paylaşımları sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Tabii ki, bu süreçte eğitimlere olan ilgide artıyor. Bizde bu süreci yakından takip edip, sosyal medyadaki güzellik akımlarından beklenti analizleri oluşturuyoruz ve Masterclass programlarımızın içeriklerini buradaki akımlara paralel konu başlıklarıyla güncelliyoruz.
 
 
 
 
 
 
 

İlgili Makaleler