Güzellik Sohbeti: Ceren Yılmaz

  • Zümrüdüanka dizisi için Ürgüp’tesiniz bu ara. Ürgüp’ün kuru ve soğuk hava koşullarında cildinize nasıl bakıyorsunuz? 

Soğuğun yan etkilerini hafifletmek için birçok ürün deneyip memnun kalmadım. La Mer Renewal onarıcı yağ ve Coresatin Fungicidal Barrier kremin birlikteliğiyse, beni içinde bulunduğum kuru ve soğuk hava kaynaklı seboreik dermatit oluşumundan kurtardı. Sette, bana ağır makyaj yapılmıyor sadece pudra kullanılıyor. Fakat çekimlerin uzamasıyla o pudra yüzümde saatlerce kalabiliyor. Makyaj ve hava koşullarının zararlı etkilerini en aza indirebilmek için güzellik merkezlerinde yapılan profesyonel bakım uygulamalarından Hydrafacial’ı tercih ediyorum.
 

  • Beslenmenizle ilgili nelere dikkat ediyorsunuz?

Beslenme konusu benim için biraz hassas. Bundan sekiz ay öncesine kadar tatlı bağımlısıydım. Sürekli diyete başlayıp, ertesi gün tatlı krizim yüzünden bozmak zorunda kalıyordum. Bu da hayatımı zorlaştırıyordu. Sağlıklı beslenmek benim için çok önemliyken tatlı yeme isteğime engel olamıyordum. Pandemi sürecinde bir arkadaşım aradı ve bir terapi merkezinden bahsetti. Uygulanan seansların sonunda tatlı yeme alışkanlığımdan kurtuldum. Artık rafine şeker ve gluten tüketmiyorum. 
 

  • Spor yapıyor musunuz? 

Eski Ceren haftada en az üç gün pilates yapıyordu. Şimdi vakit bulabildiğim her an ip atlayıp, mat üzerinde zamanla yarışarak kendimi iyi hissetmeye çalışıyorum. 
 

  • Günün sonunda dinlenmek için neler yapıyorsunuz? 

Ayaklarımı duvara yaslayarak yukarı uzatıyorum veya su dolu bir kaba tuz ekleyip bekletiyorum. Bunun dışında enerji terapileri yapıyorum. Bu konuyla alakalı sertifika programlarına katılıp sonra kendi kendime uygulamalarda bulunuyorum. Kendime yetemediğim noktalarda eğitmenlere de danışıyorum. Bedensel ve ruhsal şifayı bir arada gerçekleştiren terapi sistemi Reiki ve enerji dönüşüm terapisi Access’den yardım alıyorum.
 

  • Saçlarınızın yıpranmasını önlemek için uyguladığınız bir bakım var mı?

Düzenli olarak saçlarıma keratin bakımı yaptırıyorum. Saçlarımı hem yatıştırıyor hem de ihtiyacı olan bakımı sağlıyor.
Cildinize ev yapımı maske uyguluyor musunuz? Tam olarak ev yapımı maske diyemem ama her gün, yemek için kendime limon ve avokadolu salata yapıyorum. Artanları ziyan etmemek için yüzümü limonla temizleyip ardından avokado sürüp biraz bekletiyorum.

CEREN’İN OLMAZSA OLMAZLARI
1. ÜREDERM %20 KREM

“Tırnaklarımın yapısı çok ince ve sürekli kırılıyor. Bu krem ile tırnaklarımı güçlendiriyorum.”
10 TL; yetkili eczanelerde.

2. BEYAZLATICI ETKİLİ ARNAVUT KREMİ
“Arnavut kadınlarının güzellik sırrı olarak kabul edilen bu kremi tüm yüzüme değil, sivilce çıkan bölgeye sürüyorum.”
55 TL; trendyol.com.

3. CORESATIN FUNGICIDAL BARRIER KREM
“Nemlendirici yerine kullanıyorum. Cilt bariyerini güçlendirerek sıcak-soğuk hava değişiminin olumsuz etkilerini yok ediyor.”
67 TL; yetkili eczanelerde.

4. LA MER RENEWAL ONARICI YAĞ
“Cildi matlaştırırken kurumasına engel oluyor ve dinamik bir görünüm kazandırıyor.”
875 TL; sephora.com.tr.

5. KIEHL’S CALENDULA DEEP CLEANSING YÜZ TEMİZLEYİCİ
“Ara ara sivilcelenme sorunu yaşadığım için gözeneklerimi derinlemesine arındırmaya özen gösteriyorum.”
252 TL; kiehls.com.tr.

 

RÖPORTAJ SELİN ÇATAY ERKMEN

İlgili Makaleler