Hailey Bieber, Paris Moda Haftasında Jackie Kennedy’yi Anımsattı

Jackie Kennedy Onassis, First Lady olmadan önce bile monokrom zarif görünümü, kendisine özel montları ve şapkalarıyla tanınan bir trend belirleyiciydi. Kendisi nesiller boyu moda ikonu olmaya devam etti. Hem ünlüler hem de tasarımcılar on yıllardır onun zamansız stiline atıfta bulundular. Bu yüzden Hailey Bieber’ın Paris Moda Haftası’nda Jackie O’dan ilham alan bir görünüm tercih etmesine hiç şaşırmadık.

 

Kasıtlı olsun ya da olmasın, modelin bebek pembesi görünümü, eski First Lady’nin ünlü etekli takımlarını fazlasıyla andırıyordu. Salı günü Saint Laurent defilesi için Bieber, güçlü omuzları, şık bir yakası ve önü parlak altın düğmeleri olan pembe bir mini elbise giydi. Elbisesinin altına altın zincir detayları olan bir ayakkabı, bununla birlikte, görünümü modernize etmek için Bieber, şık siyah güneş gözlükleri ve altın bilezikleri ile görünümünü tamamladı. 

 

Bieber’ın elbisesinin parlak düğmeleri ve pastel tonu, Kennedy’nin hüküm sürdüğü 1960’ların moda sahnesini andırıyor. Kennedy, Barbiecore moda dünyasını ele geçirmeden çok önce pembe rengini kendi imzası haline getirdi. En unutulmaz pembe topluluklarından biri, 1967’de Kamboçya’daki Phnom Penh ziyareti sırasında Valentino üst ve üstüyle takım olan eteğini giydiği zamandı.

 

Her iki durumda da, daha şık olunamazdı!

Yazı: Eftelya Yücel

İlgili Makaleler