Hindistan Cevizi Yağının Bilinmeyen Faydaları

Hindistan cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Kozmetikten, ilaç sektörüne hatta gıda sektörüne kadar uzanan çok geniş yelpazeli kullanım alanları mevcuttur.

Eskiden: İçindeki doymuş yağ oranı oldukça yüksek olduğundan, diyet yapanlar tarafından tüketilmekten kaçınılmıştır.

Şimdi:  Hindistan cevizi yağının yapısında, ayçiçeği yağı gibi diğer sıvıyağlarda bulunan uzun zincirli trigliseritlere oranla daha kolay metabolize edilen, orta zincirli trigliseritler yer alıyor. The 150 Healthiest Foods on Earth kitabının yazarı Doktor Jonny Bowden, “İnsan vücudu bunları enerji olarak kullanmak istediğinden, çok nadir yağ olarak depolar” diyor. 2009 yılında Lipids bültenlerinde yer alan bir çalışmada, diyetini günde iki çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı ile destekleyen kadınların karın yağlanmasının azaldığı ve HDL (iyi kolesterol) değerinin yükseldiği görülmüştür.

Yapılan başka çalışmalar ise bu yağın LDL kolesterol veya tansiyon üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin bulunmadığını kanıtlıyor.

Nasıl Tüketilir: Hindistan cevizi ağı kalorisi yüksek bir yağ olduğundan (bir çorba kaşığı 120 kalori), ne kadar tüketeceğine kendin karar vermelisin. Bowden, mısırözü gibi Omega-6 bakımından yüksek yağları, natürel veya sızma Hindistan cevizi yağı ile değiştirebileceğini söylüyor ve bunu öneriyor.

Hindistan cevizi yağını gönül rahatlığıyla, aşırıya kaçmadan kullanabilirsiniz. Hem midenize hem de genel sağlığınıza olumlu etki edeceğini göreceksiniz.

İlgili Makaleler