İlham Kaynağı: Hande Yalçın

  • Kolajen ne işe yarar? Cilt sağlığımız üzerindeki etkileri nelerdir?Kolajen; vücutta çeşitli bağ dokularında bulunan yapısal proteindir. Doku ve organların oluşumlarını ve bir arada tutulmasını sağlar. Cildin alt tabakası olan dermis tabakasının temel bileşeni olan kolajen;

deriye sıkı, genç ve canlı görünümü veren esas maddedir. Aynı zamanda dermis tabakasının üst tabaka olan epidermis ile bağlantısını sağlar. Bu iki tabaka arasındaki kolajen miktarı yetersiz kaldığı zaman üst katman alt katmana doğru çökmeye başlar ve yaşlanma belirtileri, kırışıklıklar ve sarkmalar ortaya çıkar.
 

  • Kolajen içeren besin takviyelerinin nasıl kullanılmasını önerirsiniz? Bu ürünlerin etkilerini ne kadar sürede fark edebiliriz?

Kolajen takviyesi alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. İlk olarak kolajen sadece cilt için değil; bütün vücutta bulunan bağ dokusunu desteklemek için kullanılmalıdır. Kolajen ihtiyacı kişiden kişiye farklılık göstermektedir ve ihtiyacı belirleyecek herhangi bir laboratuvar parametresi bulunmamaktadır. Bu nedenle maksimum oranda kolajen içeren takviye seçimi yüksek fayda sağlamak adına büyük önem taşımaktadır. Ayrıca; yüksek faydanın sağlanması için kolajen takviyesi mutlaka hidrolize (peptid) formda olmalıdır. Hidrolizasyon işlemi ile büyük kolajen molekülleri laboratuvar ortamında belli işlemler ile daha küçük moleküller haline getirilir ve vücut hücreleri tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Bir diğer önemli nokta; içeriğinin hyalüronik asit, B ve C vitamini, bakır ve selenyum gibi vitamin ve mineraller ile zenginleştirilmiş olmasıdır. Buradaki amaç fibroblast hücrelerini desteklemek ve vücutta kolajenleri bir arada tutmak için gereken elastin amino asitini üretmeleri için teşvik etmektir. Elastin üretilemediği taktirde alınan kolajen molekülleri bir arada tutulamayacak ve vücut dışına atılacaktır. Ürünlerin etki gösterme süresi içeriğinde bulunan kolajen miktarı ile doğru orantılıdır. Kolajen içeren ürünler ile yapılmış çalışmalar; günlük 10 bin mg kolajen takviyesi alımı ile, yaklaşık yedi gün içerisinde etkilerinin ortaya çıktığını göstermektedir.
 

  • Modacı Özlem Süer’le yollarınız nasıl kesişti?

Özlem Süer ile yollarımız kendisinin geçen sezon hazırladığı Healer koleksiyonunu hazırlarken kesişti. Özlem Süer’in son koleksiyon teması Türkiye’deki şifalı otlardı. Voonka olarak bizlerin de çıkış noktası tamamen doğala, şifaya, enerjiye odaklı. Voonka olarak gücümüzü doğadan alıyoruz. İki markanın tasarım ilkeleri ve ekibi de tamamen bu şekilde uyumlanınca tüm Voonka Beauty ailesinin ambalaj tasarımını Özlem Süer’e emanet ettik. Nisan ayında yaptığımız lansmanda hem Voonka Beauty ailesinin yeni ambalajlarını hem de Voonka Beauty ailesine katılan iki yeni ürün olan Voonka Beauty Collagen Gummies ve Voonka Collagen Beauty Blue Hyaluronic Acid Cream ürünlerini tanıttık.

İlgili Makaleler