İlişkinizin Bittiğini Nasıl Anlarsınız?

Duygusal ve fiziksel olarak oldukça zorlanabilirsiniz, geçmişle karşılaştırmalar, kafanızın içindeki sese yenik düşmeler, sonu gelmeyen tartışmalar ve gelecek kaygıları…
Her şey en baştaki gibi devam etmez elbette ama eğer size yetmiyorsa, içinde olduğunuz ilişki artık size iyi gelmiyorsa belki de oturup düşünmenin vakti gelmiştir. Peki gözden geçirmeniz gereken konular neler? Bir ilişkinin bittiğini nasıl anlarsınız? Bunları dört ana başlıkta toplayabiliriz. 

  • Seks Artık Eskisi gibi Değilse

İlişkide tutku ilk şartınız olmayabilir ama bunun duygusal birliktelikte sahip olduğu önemi göz ardı edemeyiz. Her ilişkide tarafların duygusal, entellektüel ve fiziksel olarak yakalaması gereken bir uyum vardır. Bunlardan herhangi birinin veya birkaçının uyuşmaması ilerleyen zamanlarda ciddi problemler yaratabilir. 
Sekse ara vermek veya fiziksel temastan kaçınmak istemek romantizmin azalarak yok olmasına sebep olur. Bu da ilişkiyi çıkmaza sokar. Bu durumda partnerinize karşı ilginizi kaybedersiniz. 
Eğer partnerinizle aranızda fiziksel çekim hissetmiyorsanız, kendiniz başka insanları arzularken buluyorsanız, arzularınızı partnerinizle paylaşmamaya başladıysanız kendinize dürüstçe itiraf etmeniz gerekiyor ki ilişkinizde sona yaklaşmışsınız. 

  • Partnerinizle Vakit Geçirmek Size Angarya gibi Geliyorsa

Partnerinizle vakit geçirmeyi, yeni şeyler denemeyi, farklı yerlere gitmeyi artık dört gözle beklemiyorsanız çanlar sizin için çalıyor demektir. Sevgilinizle vakit geçirmek, buluşmak, görüşmek size yapılması gereken bir iş, listenizde yanına tik atılması gereken bir madde gibi hissettiriyorsa kendinize de ona da bunu yapmayın ve ilişkinizi sonlandırın. 

  • Kendinizi Partnerinizden Bir Şeyler Saklarken Buluyorsanız 

Partnerinize alkol bağımlılığı, iş kaybı, para problemleri, kişisel sorunlar gibi konularda dürüst davranmıyorsanız bu ilişkinizde bir problem olduğunun en büyük kanıtlarındandır. Bu tür sırlar ilişkinizin dinamiklerine zarar verir. Güvenin kaybolması için illa bu tarz büyük sıkıntıları saklamanız gerekmez, artık kendinizi parterinize duygusal olarak kapattıysanız ve hayatınızla ilgili konuları onunla paylaşmak istemiyorsanız, yalan söylemeye başladıysanız içinde bulunduğunuz ilişkiyi sonlandırmanın zamanı gelmiş demektir. 

  • Partnerinizden Utanıyorsanız 

Arkadaşlarınızın veya ailenizin yanında partnerinizin davranışlarından, sözlerinden utanıyorsanız bu karşınızdaki kişi size göre değil demektir. Aynı şekilde bu utanç duygusuyla onu eleştirmeye başladıysanız bu da oldukça tehlikeli bir harekettir ve ilişkinizi daha çok zehirler.

İlgili Makaleler