İstanbul Moda Filmleri Festivali’nin Altıncısı Kasım Ayında Gerçekleşecek

İstanbul’un moda filmleri festivali Fashion Film Festival Istanbul altıncı kez seyircileriyle buluşuyor. Her yıl iki günlük dev bir etkinlik olarak düzenlenen festival bu sene de yine dünyanın dört köşesinden hem büyük moda evlerinin, markaların hem de genç ve bağımsız tasarımcıların filmlerini dev ekrana yansıtırken izleyicilerine benzersiz bir deneyim yaşatacak. 21 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde hem çevrimiçi olarak etkinliğin Youtube kanalında hem de fiziki olarak Marriott Hotel Istanbul Şişli’de gerçekleştirilecek olan festival her sene olduğu gibi Tuna Yılmaz tarafından düzenleniyor. Festival tamamen ücretsiz ve halka açık.

Moda Filmleri Yarışması ile Beş Dalda Filmler Ödüllendirilecek
Fashion Film Festival Istanbul bu yılki edisyonunda tam 5 farklı kategoride ödül dağıtacak. Moda editörleri, fotoğrafçılar, oyuncular, tasarımcılar ve festival direktörleri gibi farklı disiplinlerden önemli ve dünyaca ünlü isimleri bir araya getirecek olan uluslararası jüri, festivalde En İyi Moda Filmi, En İyi Müzik Videosu, En İyi Makyaj ve En İyi Saç Tasarımı ödüllerinin sahiplerini belirleyecek. Ayrıca bir üniversitede okuyan ya da öğrenci olmasa dahi ilk kez bir moda filmi çeken yönetmenlerden birine festival yönetimi tarafından verilecek olan Genç Keşif ödülünün sahibini bir sonraki projesini İstanbul’da gerçekleştirmesi koşuluyla bir yapım desteği bekliyor.

Uluslararası Jüri
Daha önce yıllarda aralarında Damir Doma, Dion Lee, Henry Holland, Meryem Uzerli, Gareth Pugh, Belçim Bilgin, Dilan Çiçek Deniz, Hazar Ergüçlü ve Edis gibi ünlü ve önemli isimlerin yer aldığı uluslararası yarışma jürisinde bu sene yer alan isimler şöyle:

●     :mentalKLINIK (Sanatçı ikili)
●     Nicole Alexandropoulos (Kurucu, Atina Moda Filmleri Festivali)
●     Yasemin Kay Allen (Oyuncu)
●     Koray Birand (Fotoğrafçı & Yönetmen)
●     Gavin Humphries (Yayın Yönetmeni, NOWNESS)
●     Thaleia Karafyllidiou (Genel Yayın Yönetmeni, Vogue Yunanistan)
●     Paola Pattacini (Koordinatör, IED Istituto Europeo di Design)
●     Edine Russel (Genel Yayın Yönetmeni, Elle Hollanda)
●     Zeynep Üner (Yayın Direktörü, ELLE Türkiye)

Önemli Moda Filmleri ve Festival İş Birlikleri
Festival ayrıca Milano, Medellin, Berlin, Kanada ve Avustralya başta olmak üzere pek çok moda film festivalleriyle ve Sırbistan ile Rusya’daki bazı moda haftalarıyla imzalanan içerik ve ortaklık anlaşmalarıyla Türkiye’den çıkan moda filmlerinin yıl içerisinde bu festivallerde yer almasını sağlıyor. Böylece Türk modacılarının ve markalarının küresel tanıtımına da katkı sağlayacak.
Etkinlikte bu sene farklı bölümlerde yaklaşık 60 moda filmi festivalin YouTube kanalı üzerinden gösterilecek. Ayrıca hem bu kanal üzerinden hem de sadece fiziki olarak Marriott Hotel İstanbul Şişli’de gerçekleşecek olan söyleşilerde pek çok önemli isim konuşmacı olarak yer alacak. Festivalde bu sene konuşmacı olarak izlenecek isimler de şöyle:

●     Talat Alkan (Kurucu, Muse VR)
●     Anıl Atalan (Kurucu, Fashion Film Festival Amsterdam)
●     Alper Dülgerci (derimod Kurumsal İletişim ve Tasarım Direktörü)
●     Aslı Yılmaztürk (Kreatif direktör, Artsxdesign)
●     Atıl Kutoğlu (Tasarımcı)
●     Ece Sükan (Oyuncu ve Kreatif Danışman)
●     Gunilla Grubb (PR Direktörü, Stockholm Fashion District)
●     Katie Metcalfe (Editor, NOWNESS)
●     Mu Tunç (Yönetmen)
●     Shelley Jones (Editör, NOWNESS)
●     Zeynep Sipahi (Yazi İşleri Müdürü, l’Officiel Türkiye)

Festivalin kurucusu ve kreatif direktörü Tuna Yılmaz “İstanbul küresel güç oyununun her alanında gelmek istediği lider konuma, moda sektöründe de ulaşabilmek için büyük adımlar atıyor. Dünyaya İstanbul’daki moda dünyasının sadece moda haftasındaki defilelerden ibaret olmadığını, kentin ve etkinliğin vizyonunun daha geniş olduğunu göstermek gerek” diyerek festivalin sıradanlaşmış moda etkinliklerinden çok daha farklı, sofistike ve küresel bir organizasyon olduğunun altını çiziyor.

Festivalin detaylı programına etkinliğin resmi websitesi olan fffistanbul.com adresinden ulaşılabilir.

İlgili Makaleler