İstanbul’da Eşsiz Bir Gastronomi Deneyimi Yaşayabileceğiniz Dört Mekan

L’Addict  

Boğaz hattının incisi Kuruçeşme’nin en işlek noktasında yer alan restoran-bar iddialı menüsü ve şık dekorasyonuyla kendi müdavimlerini oluşturmayı amaçlıyor. Keyifli ve lezzet dolu öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra kokteyl menüsü ile dikkat çeken L’Addict, Fransız bistrolarını andıran bir görüntüye sahip. Bunun yanında dünya mutfağının en güzel örneklerinin sunulduğu menüsünde genel olarak Akdeniz lezzetleri göze çarparken vazgeçilmez klasikler de yerini alıyor. Lezzeli yemeklerinin yanı sıra Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri gerçekleşen canlı DJ performansları da eğlence hayatına farklı bir dinamizm katmaya hazırlanıyor.

Boél

Nişantaşı’nda konumlanan Boel’in mutfağı Executive Chef Ayhan’a emanet. Fransız ve İtalyan lezzetlerin ağırlıklı olduğu menüde linguine ai frutti di mare, risotto allo scoglio ve kremalı midye çorbası gibi midyeli lezzetler menünün en iddialılarından. Vejetaryen ve glütensiz alternatiflerin yanı sıra, sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin sıklıkla tercih ettiği bowl seçenekleri de menüyü zenginleştiriyor. Menüde kırmızı eti sevenler için bordeaux şarabı soslu dana yanağı ve ekmek kıtırıyla kızarmış dana pirzola costoletta alla milanesse gibi lezzetli seçenekler de mevcut. 
        
TURK Fatih Tutak

Bomonti’de açılan restoranın Şefi Fatih Tutak geniş bir hayal gücünün ürünü olan yemekler tasarlarken; Türk mutfak kültürünü Avrupa’da ve Asya’da olağanüstü mutfaklarda kazandığı deneyim ile harmanlıyor. Zarif bir sıcaklık yaratan restoranda, el yapımı seramikler ve ince zanaatkarlığa tanıklık etmek mümkün. Restoranın yaratıcı lezzetleri içeren menüsünde her yemek, kendine has bir karakter sergiliyor. Yerel ürünler özenle işleniyor ve her tabak bir sanat eserine dönüştürülüyor. 
 
Swissôtel The Bosphorus  – Chalet

Swissôtel The Bosphorus bünyesinde bulunan Chalet Restoran, ilhamını İsviçre Alpleri’nden özel olarak getirilen 120 yıllık dağ evinden alıyor. Sıcak atmosferi ve otantik dekoruyla bilinen Chalet’nin menüsünde İsviçre klasiği peynir fondü; özel soslar ile servis edilen ve dana bonfile, karides ve deniztarağı seçenekleriyle sunulan Fondue Bourguignonne ön plana çıkıyor. Sımsıcak ve romantik bir atmosferde, şömine başında birbirinden lezzetli likör çeşitlerini veya şarabınızı yudumlayarak soğuk kış günlerine renk katabilir ve kendinizi İsviçre’deki bir dağ evinde hissedebilirsiniz.

Hazırlayan: Gizem Aysel

İlgili Makaleler