Koronavirüs Salgınında Cilt Bakım Rutininiz Nasıl Olmalı?

Son iki haftadır birçok insan hem kendilerini hem de sevdiklerini koronavirüs salgınından korumak için evde kalıyor ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyor. Sosyal mesafe kurallarını uygularken aynı zamanda kendi içinize dönüyor ve günlük hayatın aceleci karmaşasından bir nebze olsun uzaklaşıyor olabilirsiniz. Belki de normalde yaptığınız kadar makyaj yapmıyor, iki günde bir farklı renklerde ojeler sürmüyorsunuz. 

Peki bu şartlarda yüzünüzü ne sıklıkla ve nasıl yıkamalısınız? 

Uzmanlar, yüzünüzü yine her zaman olduğu gibi günde en az bir kez yıkamanız gerektiğini söylüyor, “Hayat şartları normalken cilt bakım rutininizi nasıl sürdürüyorsanız aynı şekilde devam etmelisiniz. Makyaj ve çere kirliliği şu an cildiniz için çok büyük bir tehdit oluşturmasa da evdeyken de cildinizi etkileyecek bir sürü etmen var. Örneğin evde egzersiz yapıyorsanız bu terlemenize sebep olacaktır, her ne kadar yüzünüze dokunmayın uyarıları alsanız da günde en az 10 kere bir şekilde bilinçsizce yüzünüze dokunuyorsunuz, işte bu yüzden cildi rutin olarak temizlemek her gün en az bir kere yıkamak hala çok önemli.”

Yüzünüzü Düzenli Yıkamazsanız Ne Olur? 
Yüzünüzü düzenli yıkamazsanız gözenekleriniz tıkanır, cildinizin akneye yatkınlığı artar ve nem dengesizliği problemleri yaşarsınız. Tüm bunların yanı sıra içinde bulunduğumuz durumun yarattığı stres, rutin değişikliği, beslenme alışkanlıklarınızdaki değişiklikler de cildinizin görünümünde ve sağlığında farklılara yol açabilir. Tüm bunlardan dolayı cilt bakımınıza özen göstermeniz özellikle şu an için oldukça önemli. 

İlgili Makaleler