Kuru fırçalama hakkında her şey

Henüz kuru fırçalama tekniği hakkında hiçbir şey duymadıysanız bilmeniz gerken her şey burada yer alıyor. Miranda Kerr ve Molly Sims gibi ünlüler tarafından da sıkça tercih edilen bu asırlık güzellik ritüeli, parlak ve sağlıklı bir cildin anahtarı olacak nitelikte.

Kuru fırçalama nedir?

Kuru fırçalama aslında yıllardır tercih edilen ve sık sık gündem olan bir güzellik ritüeli. Cilde parlaklık kazandıran, ölü deriyi temizleye yarayan ve kullandığınız nemlendiricinin etkinliğini arttırmaya yardımcı olan bir peeling yöntemi de diyebiliriz.

Kuru fırçalama nasıl yapılır?
10 aşamalı cilt bakım rutinleri ve cilt yenileme araçlarıyla dolu bir çağda, kuru fırçalama cildiniz için büyük faydalar elde etmenin nispeten basit bir yoludur.

Sert ve doğal yapıda kıllara sahip bir vücut fırçası kullanmak önemli. Tekniğin adından da anlaşılacağı gibi cildiniz ve kullandığınız fırça kuru olmalı.

Ayaklarınızdan başlayarak yukarıya doğru dairesel hareketlerle ilerleyin. Kuru fırçalamayı sert yapmanıza gerek yok. Eklemlerinize geldiğinize daha kısa ve daha hızlı fırçalayın.

Kuru fırçalama için en iyi zaman sabah duştan öncedir. Böylelikle vücudunuzu ölü hücrelerden hemen arındırabilirsiniz.

At kılı fırça kullanmak en iyi sonucu verecektir.

Uzun saplı bir fırça kullanarak sırtınızda ulaşamayacağınız bölgelere rahatlıkla erişebilirsiniz.

Midenize geldiğinizde yine dairesel hareketlerle saat yönünde fırçalama yapın.

Kollarınıza geldiğinizde yine ellerinizde başlayarak aynı şekilde saat yönünde dairesel hareketlerle omuzlarınıza kadar gelin.

Kuru fırçalamadan sonra vücudunuzu mutlaka nemlendirin. Çünkü vücudunuzdaki neredeyse tüm ölü deriyi atacağınız için cildiniz uygulayacağınız tüm ürünleri emmek için en iyi durumunda olacaktır.

Fırçanızda arta kalan ölü deriyi arındırmak için ayda en az iki kere bebek şampuanı ile yıkamayı unutmayın. Ek olarak, bakteri oluşumunu engellemek için fırçaya lavanta yağı sürebilirsiniz.

Kuru fırçalamanın riskleri

Konu kuru fırçalama olsun ya da olmasın, cildinize uyguladığınız her rutinin aşırısı cildinizde tahrişe yol açabilir. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.

Kuru fırçalama yaptığınızda cildiniz daha dolgun, daha parlak ve pürüzsüz bir yapıya sahip olur. Ancak hassas ciltliyseniz kuru fırçalamadan uzak durmalısınız. Çünkü işlem cildinizin aşırı tahriş olmasına veya aşırı kurumasına yol açabilir. Ek olarak akne, gül hastalığı, sedef hastalığı ve egzama gibi cilt hastalıklarıyla boğuşuyorsanız veya cildiniz yapısal olarak aşırı kuruysa enflamasyon gösterebilir.

Son olarak cildinizde açık bir yara varsa bakteri ve enfeksiyon bulaştırmamak için bu bölgelerden uzak durun.

Kuru fırçalamanın faydaları

Kan dolaşımını hızlandırır: Kuru fırçalamadan sonra cildinizin kızardığını göreceksiniz, endişelenmenize gerek yok. Biraz enflamasyon yaşayabilirsiniz. Bunun sebebi, kuru fırçalama yaptığınız bölgelerde kan dolaşımının arttığı anlamına gelir.

Lenf drenaja yardımcı olur: Kuru fırçalama sağladığı parlaklığın yanı sıra, lenf sıvısının vücuda yayılmasına yardımcı olan kan pompalama hızını artırır. Böylece toksinleri ve patojenleri daha hızlı uzaklaştırır.

Ölü deriyi temizler: Diğer tüm peeling yöntemlerinde olduğu gibi kuru fırçalama da ölü hücrelere ek olarak ciltte biriken yağ ve kiri de alır.

Cildi dolgunlaştırır: Cilt üzerindeki dolgunlaştırıcı etkisi sayesinde kuru fırçalamadan sonra artan kan dolaşımından ve cilt dolgunlaştırıcı etkisinden ötürü selülitlerinizin daha az fark edildiğine tanık olacaksınız.

Cildi daha yumuşak ve canlı yapar: Kuru fırçalamada ölü deriniz döküleceği için koyu lekelerin de giderilmesin yardımcı olur.

Kuru fırçalama ne sıklıkla yapılır?

Kuru fırçalama uygulamalarından sonra cildinizde hamlık yapabileceğinden ne sıklıkla uygulama yapabilmek aslında size bağlı ancak haftada bir veya iki kere uygulamak ideal olacaktır.

Bakım sonrası adımlar

Fırçalamadan sonra, ölü hücreleri vücudunuzdan atmak için duş aldığınızdan emin olun. Kuru fırçalama yaptıktan sonra dışarıya çıkacaksanız mutlaka güneş koruyucu uygulayın. Çünkü kuru fırçalama cildinizi yoracağı ve biraz tahriş edebileceği için cildiniz, güneşe karşı hassas hale gelebilir.

İlgili Makaleler