Limonlu Su Metabolizmayı Hızlandırıyor Mu?

Sabahları ilk iş içtiğimiz limonlu sular, zannettiğimiz kadar metabolizmamızı hızlandırmıyor olabilir. Beyoncé, Miranda Kerr, Naomi Campbell ve formlarına özendiğimiz binbir ünlü güzel, sabah bir dilim limonlu su ile güne başlarken; limonlu suların metabolizmayı hızlandırmasının bir şehir efsanesi olduğunu bilseler tepkileri ne olurdu sizce?

En az Beyoncé kadar bu habere şaşırdığınızın farkındayız, bu konudaki iyi haberimiz limonlu suyun vücudumuza tabii ki yararı var! New York’ta yapılan araştırmalar, limonlu veya limonsuz suyun kalorisiz su olarak kalabileceğini kanıtladı. Daha açık konuşacak olursak kalori olmadığı için sizi kilo anlamında herhangi bir tehlike beklemiyor. Kötü haber ise kalori yok, yani metabolizmanızın yakacağı herhangi bir şey yok. Araştırmacılar, su soğuksa o zaman çok az kalori yakılabileceğini, ancak miktarın önemsiz olduğunu vurguladılar.

Hayal kırıklığına uğradığınızın farkındayız, ancak limonlu su sizi hayal kırıklığına uğratmasın! Düzenli olarak limonlu
su tüketmek, büyük doz C vitaminini vücudunuza almanıza olanak sağlar. Cildi nemlendirmede de büyük rol oynayan limonlu su, eğer suyun tadını sevmiyorsanız suyu daha lezzetli hale de getirebilir.

İlgili Makaleler