Longines Evidenza: İkonik Model Yeniden Doğuyor!

On sekiz yaş. Her şeyin mümkün olduğu bir yaş. Bu aynı zamanda, ilkbahar sezonunu zarif ve kararlı bir şekilde geride bırakan Longines Evidenza’nın yaşı. Akıcı, saf hatlarıyla bir sembol haline gelmiş olan bu koleksiyon, kuşkusuz, markanın saat üreticiliği geleneğinin en saf örneğidir. İlhamını, daha sonra “Art Deco” olarak adlandırılacak tarzın popüler olduğu 1920’li yılların ortalarından alıyor. 1920’ler aynı zamanda Longines’in kendisine gelecekte pek çok ödül kazandıracak olan ilk şekilli saatleri cesur şekilde üreterek risk aldığı yıllardı. Longines Evidenza koleksiyonu 21. yüzyılın hareketli yaşam tarzının tam ortasında tekrar yerini alıyor. Koleksiyonun önde gelen üyesi ise, geliştirilmiş deniz yeşili ve gümüş renkli kadranların deri kayış ve metal bileziğe eşlik ettiği otomatik kadın modeli bulunuyor.

Longines Evidenza, Art Deco tarzının 1925’teki atağının formel dilinden ilham alıyor. Tasarımcılar, Longines’in bundan tam 110 yıl önce, 1911’de piyasaya sürdüğü “fıçı” biçimli yapısını yeniden yorumlayarak basit çizgiler elde etmeyi ve mükemmel bir eğimin saflığını korumayı amaçladılar. 1920’lerin zamansız estetik kodlarını incelik ve zarafetle çağrıştıran, koleksiyonun ruhunu yansıtan bir şekil.

Mükemmellik arayışının sonuna gelinmiş gibiydi, ancak Longines bu koleksiyonu daha da geliştirmeyi düşündü. Longines tasarımcıları ve saat ustaları, çabalarını, otomatik kadın modelini, koleksiyonun ana unsuru haline getirerek taçlandırmak istediler.
 
İlk olarak; deniz kokusu ve açık denizleri anımsatan deniz yeşili ve gümüş renkli kadranlar ürettiler. Farklı renkteki kadranlar, fıçı şeklindeki kasayı öne çıkaran mat merkez ve dışta bulunan güneş ışınları, özel 2021 versiyonunu özgün kılan dokunuşlardan bazılarıydı. Yepyeni bir boyut kazanan kadranlar, ince ve uzatılmış Roma rakamları olan saat halkasıyla zenginleştirildi. Kurma koluna ise, görsel olarak canlılık katan bir mavi alüminyum halka eklendi.
 
Longines Evidenza; deniz yeşili ve mavi deri kayışlar, ve opsiyonel olarak üç kilitli tokaya sahip, zarif bir çelik bilezikle tamamlandı.
 
Yeni otomatik modelleri, tıpkı 1920’li yıllarda olduğu gibi hareketli hayatının içerisinde, sanata ve tasarıma önem veren dinamik bir kadının bileğinde hayal etmek hiç de zor değil! Zamanın ötesinde bir auraya sahip, şık, kararlı ve tutku dolu Longines Evidenza koleksiyonu, 1920’lerin ritmiyle günümüzün ikonları için canlandırıldı.
 
 

İlgili Makaleler