Longines Legend Diver Watch Namını Hâlâ Koruyor

Markanın zengin dalış saati geçmişinin dinamik ve canlı bir yansıması olan Longines Legend Diver Watch, 2007 yılında piyasaya çıktığından bu yana binlerce saatseverin gönlünü kazandı. Şimdi yepyeni, rengârenk modeller kum rengi, kül grisi, kraliyet mavisi ve canlı şarap kırmızısı tonlarıyla hikâyeye katılıyor.

 

Zarafetiyle dünyada nam salan Longines’in, dalış başta olmak üzere çeşitli spor dallarıyla uzun ve gurur dolu bir geçmişi var. Hatta Longines’in suya dayanıklı saatlerinin tarihi 85 yıl kadar geriye dayanıyor. 1937 yılında dünyanın ilk su geçirmez tuşlu kronografını sunan marka, bir sonraki yıl tasarımının patentini aldı. Marka, 2007 yılında Longines Legend Diver Watch modelinin sunulmasıyla birlikte gurur dolu geçmişini günümüze taşıdı. Bu model, markanın ilk dalış saatlerinden biri olan 1959 yapımı Super-Compressor’dan esinlenmişti. Serinin ürün yelpazesi yıllar içinde genişlese de, Longines Legend Diver Watch koleksiyonundaki her model, asıl tasarımın ruhunu ve keskin çizgilerini koruyor.

İkonik Longines Legend Diver Watch ailesinin yeni modelleri de kanatlı kum saati markasının suya olan aşkını bir kez daha gözler önüne seriyor. Yeni tasarımlar farklı renk seçenekleriyle ve iki farklı ölçüde sunuluyor. Longines, klasik 42 mm modellerin yanı sıra koleksiyona 36 mm tasarımlar da ekliyor. Gelin, sizi bir efsaneyi sürdüren bu saatler ile tanıştıralım.

Kutu biçimli safir kristal camlı bu saatler, vidalı arka kapağa ve iki adet vidalı kurma koluna sahip. Gölgeli kadranlarında parlak ibreler, ışıldayan karelerle serpiştirilmiş saat imleri ve optimum görünürlük için Super-LumiNova® kaplı dikdörtgen şekillerle vurgulanmış rakamlar yer alıyor. Döner dahili dalış bezeliyse saatin mirasına net bir atıfta bulunuyor. Ve tıpkı orijinal modelde olduğu gibi, saat son olarak kabartmalı dalgıç amblemi ile taçlandırılıyor. Silikon pandüllü, kendinden kurmalı mekanizmaya sahip (42 mm modellerde L888.5, 36 mm modellerde L592.5) bu yepyeni tasarımların 5 yıllık bir garanti süresi var.

Kadran ölçüsü 42 mm olan modellerde kum rengi veya kül grisi renk geçişli kadran seçenekleri ve ton sür ton kumaş kayış bulunurken, gri renkli model popüler NATO tarzında tasarlandı. Dikkat çekici bir renk paletiyle tasarlanmış yeni 36 mm kadranlar da canlı şarap kırmızısı veya kum rengiyle yorumlandıktan sonra aynı renk kumaş kayışla bezendi. Ayrıca kraliyet mavisi rengi kadranı ve uyumlu deri kayışıyla bir başka model de beğeniye sunuluyor.

Longines Legend Diver Watch, markanın kendisine ve geçmişine dair derin izler taşıyor. Longines’in dalış dünyasındaki zengin mirasını ve bu dünyayı şekillendiren teknolojik yeniliklerde oynadığı rolü anımsatıyor. Dikkat çekici, benzersiz görünümü ve tasarımıyla Longines Legend Diver Watch namını ve markanın köklü geçmişindeki yerini kesinlikle hak ediyor. Her biri serinin prestijine yaraşır yeni modellerle efsane devam ediyor.
 

Mekanizmalarımız hakkında

Yüzlerce yıllık saat üreticiliği uzmanlığıyla birçok teknolojik gelişmeye öncülük eden Longines, yeniliğe olan ölümsüz tutkusunu sürdürüyor. Sürekli mükemmeliyet arayışıyla tüm otomatik saatlerini, özellikle silikon pandülle dikkat çeken son teknoloji mekanizmalarla donatıyor. Bu çok hafif malzeme yalnızca korozyona karşı dayanıklı olmakla kalmıyor, aynı zamanda olağan sıcaklık değişimlerinden ve manyetik alanlardan da etkilenmiyor. Eşsiz özellikleri bu saatin hassasiyetini ve ömrünü uzatarak, Longines’in bu saate 5 yıl garanti vermesine olanak sağlıyor.

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler