Melike Ağansoy Cinsiyet Eşitliği ve Öz Savunma Dersleri

Spor hayatına küçük yaşlarda başlayan Asena Melike Ağansoy  çocukluğundan bu yana jimnastikten baleye, tenisten atletizme pek çok spor branşını deneyimleme fırsatı yakalamış ve Türkiye’nin ilk kadın  Brazilian Jiu-Jitsu  siyah kuşağına sahip olma ünvanını taşıyor.
Kendisi aynı zamanda 2005 yılında kurulan Corvus Combat’ın kurucularından, uluslararası alanda başarı kazanmış birçok başarılı sporcu yetiştiren Corvus Combat ayrıca ünlü isimlerin de tercih ettiği bir akademi.
Melike Ağansoy son dönemde yaşanan kadın cinayetlerinden sonra bireysel olarak ne yapabilirim diye düşünürken aslında en iyi bildiği iş olan savunma sporlarını kadınlarla buluşturmaya karar veriyor. Ağansoy, dileyen tüm kadınlara ücretsiz olarak öz savunma dersleri vermeye kararı alıyor. Bu duyurumu sosyal medyadan yaptıktan kısa süre sonra yoğun bir ilgiyle karşılaşıyor ve yüzlerce başvuru alıyor.
Amacının, “Toplumda cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak, kadınları güçlendirmek ve artan kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek için kadınları bilgilendirmek” olduğunun altını çizen Ağansoy, “Aramızda kurumsal alanda kariyer sahibi olan katılımcılar olduğu gibi lise ve üniversite öğrencisi de katılımcılar var. Minderde herkes birbirine ilham veriyor” diyor.

İlgili Makaleler