Lacoste Sonbahar/Kış 2025 Koleksiyonu

14 Ağustos 2025
lacoste

Kapak: Lacoste

René Lacoste’un 1920’lerde kortta yarattığı stil mirası, kreatif direktör Pelagia Kolotouros’un vizyonuyla Sonbahar/Kış 2025 sezonu için yeniden “sahaya” çıktı. Philippe-Chatrier kortu, bu kez bir defile podyumuna dönüşürken Adrien Brody, Venus Williams ve Wang Yibo gibi isimlerin yer aldığı konuk listesi, koleksiyonun hem spor hem kültür dünyasında nasıl yankı bulduğuyla ön sıradan tanıştı.

Arşivden günümüze

Lacoste

Koleksiyon, 1920’lerin tenis estetiğini bugünün şehirli temposuyla buluşturdu. Açılışta teknik olarak güncellenmiş, kapitone kullanılmadan tasarlanan parçalar kort disiplinini modernize ederken; kil tonlarındaki lüks iş tulumu, eşofman takımı ve uzun trençkot şehir ritmine uyum sağladı. Triko setler ve dantel detaylı kombinler, nostaljiyle yeniliği aynı çizgide buluşturdu.

Aksesuarlarda tenis kodları

Lacoste

Pilili tenis eteği gibi görünen çantalar, metal gibi beklenmedik materyallerle ve file dokularla yeniden yorumlandı. Raket çantaları, timsah logosunun kabartmalı versiyonları ve madalya rozetlerinden ilham alan işlemeler, markanın köklerini güçlü bir sembol diline dönüştürdü. Bu sayede aksesuar seçkisi, koleksiyonun hikayesini kıyafetler kadar net biçimde anlatmış oldu.

Kortun disiplininden şehrin özgüvenine

Lacoste

Kolotouros’un Sonbahar/Kış 2025 yorumu, modaevinin DNA’sını korurken onu bugünün “trendsever” moda dünyasında net bir şekilde konumlandırıyor. Tenis blazer’ı formundan kabana uzanan ceketler, koyu yeşil kazak elbiseler gibi güçlü tek parça görünümler ve teknik dokularla güçlendirilmiş modern spor silüetler, korttan şehre uzanan bir özgüven anlatısı kuruyor.

İlginizi çekebilir >>>>> Paris Haute Couture Haftası: Chanel Sonbahar/Kış 2026

Ayşenur Kurtuluş

Ayşenur Kurtuluş

Üç yıl Fizik eğitimi aldıktan sonra modaya ve yazmaya olan ilgisini keşfeden Ayşenur, İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne geçiş yaptı. Eğitiminin ilk yılından itibaren ELLE ve InStyle dergilerinde staj yaparak sektöre adım attı; aynı dönemde içerik üreticiliğine başladı. 2024 yazında daha önce stajyer editörlük ve styling asistanlığı yaptığı InStyle Türkiye ekibine dijital editör olarak katıldı. Ardından Marie Claire Türkiye’de dijital editörlük rolünü üstlendi. Şu anda yeniden InStyle Türkiye’de dijital içerik editörü olarak görev yapıyor.

Daha Fazla İçerik

Demi Moore, Kérastase global marka elçisi oldu Demi Moore, Kérastase global marka elçisi oldu

Demi Moore, Kérastase global marka elçisi oldu

Oscar adayı oyuncu ve yapımcı Demi Moore, Kérastase’ın yeni global marka elçisi oldu.
Twist Sonbahar/Kış Koleksiyonu: Unique dokunuşlarla kendin olmanın en şık hali Twist Sonbahar/Kış Koleksiyonu: Unique dokunuşlarla kendin olmanın en şık hali

Twist Sonbahar/Kış Koleksiyonu: Unique dokunuşlarla kendin olmanın en şık hali

Bu kış Twist, tek kelimelik bir manifesto ile sahnede. Çünkü moda yalnızca trendleri takip etmek değil; kendi hikâyeni, kendi tarzınla, sana özgü unique bir şekilde anlatmak demek. Twist Sonbahar/Kış Koleksiyonu, sokağın özgür ruhunu ve kendine has duruşunu yansıtan cesur tasarımlarla dolu. Colorblock montlardan denim mix’li ceket ve pantolonlara, eğlenceli desenlerle buluşan triko gömleklerden dantel ve püskül detaylı takımlara kadar her parça, sıradanlığa karşı güçlü bir stil iddiası taşıyor. Canlı kırmızı tonlarının siyahla yarattığı kontrast, mixli triko setlerin rahat şıklığı ve dik duruşlu süet takımların karakterli silueti… Bu sezonun her detayı, “Unique” olmanın özgürleştirici gücünü hissettiriyor. İnce dantel işçiliklerinden hareketli püskül şeritlere, yumuşak dokulu triko setlerden keskin hatlı süet
Pop KültürModaGüzellikKadınKapak HikayesiAstrolojiInStyle Home