New York Moda Haftası Başlıyor

Moda haftalarının ilk ayağı olan New York Moda Haftası, Sonbahar/Kış 2022 koleksiyonlarını sergileyecek birçok markanın fiziksel defilelerle geri döndüğü bir programla başlıyor.

11-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek moda haftası, Proenza Schouler defilesiyle başlayarak The Blonds şovuyla sona erecek. Pandemiyle birlikte moda haftasına dahil olan dijital gösteri ve sunumlar, sayısı artan fiziksel defilelere rağmen etkinliğin önemli bir parçası olmaya devam ediyor.

Başta Tom Ford olmak üzere Thom Browne, Monse ve Rodarte gibi markalar covid ve lojistik zorluklar nedeniyle katılımlarını bu yıl için iptal etse de, moda haftasına uzun bir süre sonra geri dönüş yapan moda evleri de bulunuyor. Dijital bir sunumla koleksiyonunu sunacak olan New York merkezli Area ve gerçekleşecek fiziksel defilesiyle Dion Lee, programa yeniden dahil olan isimlerin en başında geliyor. 

Moda haftasına ilk kez katılan Dauphinette, Judy Turner, Loring, Luchen, Melke, PatBO, Saint Sintra ve Zankov modaseverlerin merakla beklediği yükselen markalardan. 

Çok sayıda fiziksel etkinliğe yer verilen New York Moda Haftası’nda Covid-19 salgınına karşı önlemler, son derece sıkı bir şekilde alınacak. Maske takmanın zorunlu olduğu şovlara, aşı yaptırmayanlar katılamayacak.

Hazırlayan: İpek Kumtepe

İlgili Makaleler