Parlak Bir Cildin Püf Noktaları

Araştırmalar, ifadeyi belirledikleri için yüzün en öne çıkan bölgelerinin göz, burun ve ağız (altın oran) olduğunu gösteriyor. Nörobilim Uzmanı Dr. Arnaud Albert, “Parlayan, pürüzsüz bir cilt; gözler yorgun görünse bile beynin yüzü güzel görmesini sağlar” diyor.

İşte parlak bir cilde sahip olmak için yapmanız gerekenler.

Cildinizi Temizleyin

Dermatoloji Uzmanı Dr. Whitney Bowe “Ölü hücreler ciltte biriktiğinde, ışık yüzünde farklı noktalara dağılır ve bu da cildinizin donuk görünmesini sağlar” diyor. Cildinizi ölü hücrelerden arındırdığınızda, ışık yüzünüzde düzgün bir şekilde yansıyacaktır.

Beslenmenize Özen Gösterin

Güzellik uzmanları, her gün yarım avokado yemenizi öneriyor. Zira avokado, cildi nemlendirmeye yardımcı olan sağlıklı yağlar içeriyor.

Egzersiz Yapın

İyi bir kardiyo seansı, cildinizin canlanmasına yardımcı olur: Kalp atış hızınız arttığı için cildinize giden kan akışı da artar. Işıltınızın ve modunuzun yükselmesi için egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.

Uykunuzu Alın

Uzmanlar, cildinizin kendini onarması ve iyileşmesi için gece en az altı saat uyumanız gerektiğini söylüyor. Yani güzellik uykusu da aydınlık cildin püf noktalarından biri.

Daha Sık Sevişin

Sevişerek kan dolaşımını artırıp stres hormonlarını kendinizden uzak tutabilirsiniz. Orgazm sırasında artış gösteren DHEA hormonunun cilt parlaklığı ile bağlantısı olduğunu da belirtelim.

Hazırlayan: Yasin Buğra LEVENT

İlgili Makaleler