Partnerinizle Home Office Çalışırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınında evde kalmanın ne kadar büyük bir önem taşıdığını artık hepimiz biliyoruz. Eğer evliyseniz ya da partnerinizle birlikte yaşıyorsanız şu sıralar evden çalışmak sizi biraz gerebilir. İlişkinizin bu süreçten zarar görmeden çıkması için sakinliğinizi korumanız oldukça önemli. 

Bir Program Yapın 
Gün içinde gerçekleşecek video konferanslarınız ya da önemli telefon konuşmalarınız söz konusu olduğunda ihtiyacınız olan tek şey sessizlik, bu yüzden partnerinizle birlikte hazırlayacağınız bir program görüşmelerinizin pürüzsüz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır. Birbirinizin toplantılarını bilir ve kendinizi buna göre ayarlarsanız gün sizin için daha kolay geçecektir. 

Farklılıkları Göz Ardı Etmeyin 
Partnerinizin ve sizin işiniz farklıysa eğer, yapılması gerekenlerin farklı zamanlarda farklı şekillerde yapılmasını yadırgamayın. Bunun yanı sıra tıpkı sizin olduğu gibi partnerinizin de sahip olduğu belli başlı çalışma alışkanlıkları var. 
Örneğin siz çalışırken klasik müzik dinliyor olabilirsiniz fakat partneriniz buna uyum sağlamak zorunda değil; böyle durumları krize çevirmeden çözüme ulaştırabilirsiniz. Mesala kulaklığınızı takarak keyfinizce çalışabilirsiniz. 

Sınırlarınızı Belirleyin 
Terapistinizle duygusal sınırlarınızdan konuşuyor olabilirsiniz fakat evden çalıştığınız günlerde fiziksel sınırlarınız da en az duygusal sınırlarınız kadar büyük bir önem taşıyor. Birlikte yaşadığınız evde çalışma rutininizi oluştururken ihtiyaçlarınıza göre nerede çalışacağınıza karar verin partnerinizi de bu durumdan haberdar edin ve mümkünse onun da fikrini alın. 

“Hayır” Diyebilmek Önemli 
Eğer partneriniz sizinle vakit geçirmek istemiyorsa, bunu anlayışla karşılamalısınız. Aynı şey sizin için de geçerli olabilir. Partneriz de siz de kendinize vakit ayırmak, kafanızı hoşunuza giden aktivitelerle boşaltmak isteyebilirsiniz, bu oldukça normal. 
Bu süreçte kendinize de partnerinize de alan tanıyarak ilişkinizin yıpranmasının önüne geçmiş olursunuz. 

İlgili Makaleler