Partnerinizle Seks Hayatınız Hakkında Konuşurken Bu Dört Kuralı Uygulayın

Birbirinizden utanmadığınız ve yargılanmaktan korkmadığınız bir bilişkide de olsanız kimi zaman partnerinizle seks hayatınız hakkında konuşurken farklı çekincelere sahip olabilirsiniz. O an kendinizi rahat hissetmeyebilir veya bu konuda konuşmaya hazır olmadığınızı düşünebilirsiniz. 
Seks hayatınızla ilgili önerilerde bulunmak, tercihlerinizden bahsetmek veya denemek istediğiniz yeni şeyleri söylemek istediğinizde göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta lafı dolandırıp kafa karışıklığına yol açmadan, partnerinizin duygularını incitmeden isteklerinizi belirtmenizdir. Seks hayatınızda ve ilişkinizde hayalinizdeki tatmin duygusunu hissedebilmek için doğru iletişimin önemli olduğunu unutmayın, bu ikisi birbirine derinden bağlı konular aslında. 

Seks Hayatınız Hakkında Konuşurken Bu Dört Kurala Dikkat Edin

  • Kibar ve Pozitif Yaklaşın

Diyelim ki yeni pozisyonlar veya teknikler denemek istiyorsunuz, bu ilişkinizin heyecanını kaybetmemesi için harika bir yöntem. Fakat bunu dile getirdiğinizde partnerinizin şu anki seks hayatınızda bir şeylerin eksik olduğunu ve sizi tatmin edemediğini düşünebilir. Eğer durum böyleyse mümkün olduğunca yapıcı bir dille sizin için neyin eksik veya yanlış olduğunu dile getirmeyi deneyebilirsiniz. 
Hoşunuza gitmeyen bir hareketini değiştirmek ve farklı bir şeyle güncellemek için partnerinizin yapmasından hoşlandığınız bir şeyden bahsederek ya da ne yapmasını istediğinizi göstererek iletişim kurabilirsiniz. 
 

  • Sabırlı Olun

Eğer partneriniz seks hayatınızla ilgili konuşma konusunda çekimser davranıyorsa ona zaman ve alan açmalısınız. Bu oldukça normal durumu partnerinizin üstüne gitmeden onun kendisini rahat ve güvende hissetmesini sağlayarak geçirebilirsiniz. 
 

  • Kişisel Algılamayın

Eğer partneriniz yaptığınız bir hareketten hoşlanmıyorsa ve bunu dile getiriyorsa sakin olun, ortada kişisel algılamanızı gerektiren hiçbir durum yok. Bu partnerinizin sizden veya sizinle seks yapmaktan hoşlanmadığı anlamına gelmez. 

Uzlaşmacı Olun
Gerçek şu ki partnerinizle birbirinden tamamen farklı fantezileriniz ve tercihleriniz olabilir. Bu noktada karşılıklı tatmine erişebilmek için uzlaşmacı bir tavırda olmak çok işe yarayacaktır. Peki nasıl uzlaşmacı olacaksınız? Açık bir iletişimle, konu hakkında sorular sorup anlamaya çalışarak ve zorlamadan kaçınarak. 
“Hayır,” demenin hayır demek olduğunu unutmayın. Bunun yanı sıra eğer kendinizi yeni şeyler denemeye açık ve modunuzda hissediyorsanız “Evet,” gün sonunda “Ah evet!”e dönüşebilir, bizden söylemesi. 

 

İlgili Makaleler