Tarla Alaçatı, yaz boyunca düzenlediği Pop-up Dinners serisi kapsamında, dünya mutfağının önemli isimlerini, ülkenin ikonik mekan ve şeflerini mutfağında ağırlıyor. Her biri kendi hikayesini ve lezzetini Tarla Alaçatı’nın ruhuyla buluşturan bu özel buluşmalar, gastronomi tutkunlarına unutulmaz deneyimler yaşatıyor.
Arjantinli Şef Tomás Kalika, Türk mutfağının yaratıcı isimlerinden Şef Onur Binerbay ile 20 Ağustos’ta Tarla Alaçatı’da özel bir gastronomi deneyimi sunmak üzere bir araya geliyor.
Bu buluşmada, Kalika’nın Buenos Aires’te yer alan restoranı Mishiguene’nin göçmen mutfağından ilham alan evrensel lezzet dili, Ege’nin yerel lezzetleriyle harmanlanıyor.
Tomas Kalika kimdir?

Arjantinli Şef Tomás Kalika, göçmenlik hikayelerinden ilham aldığı lezzetleri kültürel anlatıya dönüştürüyor. Dünya mutfaklarından edindiği deneyimlerle Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika tatlarını Arjantin’in kozmopolit dokusuyla harmanlayan Kalika, Buenos Aires’te yer alan restoranı Mishiguene’de yalnızca lezzet yaratmakla kalmıyor; göçmen mutfağını nostaljiden çıkarıp çağdaş bir ifade biçimiyle sofralara taşıyor.
Mishiguene, 2017’den bu yana Latin Amerika’nın En İyi 50 Restoranı listesinde yer alıyor. Restoranın mutfağına yön veren Şef Tomás Kalika ise 2019 yılında Latin Amerika’da “Yılın Şefi” seçilerek Chef’s Choice Award’a layık görüldü. Küresel çapta da dikkat çeken Mishiguene, 2022’de Dünyanın En İyi 100 Restoranı listesinde 88. sırada yer aldı ve 2023 itibarıyla Michelin Guide Argentina tarafından tanınarak uluslararası gastronomi sahnesindeki yerini pekiştirdi.
Tarla Alaçatı

Doğayla iç içe konumu ve samimi atmosferiyle öne çıkan Tarla Alaçatı, güne zengin bir kahvaltı deneyimiyle başlıyor. Gün batımında ise açık ateşte pişen özenle seçilmiş lezzetler sofralara eşlik ediyor. Her Salı akşamı düzenlenen açık hava sineması, sezon boyunca gerçekleşen konserler, stand up show’lar, pop up konuk şef yemekleri ve Dj performanslarıyla Tarla, Alaçatı’nın en dolu dolu ve keyifli etkinlik takvimlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde, 01.00’den itibaren servis edilen sokak lezzetleri ise Tarla Alaçatı’nın enerjisini gece boyu canlı tutuyor.