Probleme Yönelik Özel İçerikler Artık Saç Bakım Ürünlerinde

Hazırlayan: Selin Çatay Erkmen

Saç ürünleri de artık cilt bakımında kullanılan içerikleri barındırıyor. Yeni teknolojiler ve araştırmalar doğrultusunda saçlarda da probleme yönelik özel içerikler kullanılıyor. 

Anti Aging Rutin
Saçlarımız da tıpkı cildimiz gibi zaman içersinde esnekliğini ve parlaklığını kaybediyor. Yaşla beraber saç dökülmeleri de artıyor. Dolayısıyla saçlarımıza da hyalüronik asit, çinko, ansioksidan, peptit ve kolajen desteği sağlayarak onları güçlendirmek gerekiyor.

Sisley - Hair Rituel Revitalizing F.Serum Saç Güçlendirici -
Sisley Hair Rituel Revitalizing F saç güçlendirici serum
 


Gece Bakımı
Bazı içeriklerin etki edebilmesi için zamana ihtiyaç duyuluyor. Gün içerisinde nem kaybı yaşayan saçlar, uyku sırasında daha çok kırılıyor. Bu durumun önüne geçenilmek için tıpkı gece uygulanan cilt bakım ürünleri gibi uyku sırasında saça nüfuz eden ve gece boyu bakım yapan maske veya serumlardan destek alınabilir. 


Kerastase Nutritive 8H Magic Nights serum
 


Derinlemesine Temizlik
Micellar su, nazik temizleme özelliğiyle son yıllarda hep gündemimizde. Aynı prensipte çalışan saç bakım ürünleri az köpürerek etkili sonuçlar yaratıyor. Yağ ve kiri saç derisinden arındıran micellar sulu şampuanlar, köpüğün yarattığı kurutma sorununu da ortadan kaldırıyor.

Head & Shoulders Supreme Micellar şampuan
 


Saç Derisi Tedavileri
Söz konusu saç olduğunda saç derisinden bahsetmemek olmaz. Cilt dokusunun öne çıktığı bu bölge için geliştirilen serumlar, maskeler hatta peeling’lerle daha gür, dolgun, parlak saçlara ulaşmak kolaylaşıyor. 

Sephora Exfoliant Scrub Şampuan 503123 | Sephora
Sephora Exfoliant Scalp Scrub saç peeling’i 
 


Isı Kalkanı 
Kimyasal işleme maruz kalan ve beyazlayan saçların baş düşmanı ısı. Bu sebeple saçlarınızı kurutmadan önce telleri ısıdan koruyacak bir bakım ürünü kullanmanızı ya da saçlarınıza zarar vermeyecek bir saç kurutma makinesi tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. 


Aveda Brilliant ısı koruyucu saç kremi

Dyson Supersonic saç kurutma makinesi

 

İlgili Makaleler