Rutininizi Oluşturun: Adım Adım Saç Bakım Rehberi

Söz konusu cilt bakımı olduğunda rutininizi oluşturan ürünlerin katmanlanarak uygulanması konusunda bilgi sahibi olduğunuza eminiz. Peki ya saç bakımı?

Duşta şampuan ve saç kremiyle başlayan saç bakımı, söz konusu ısı koruyucular, yumuşatıcı kremler, saç yağları ve çok daha fazlasının dahil olduğu ilerleyen adımlarda oldukça karmaşık ve kafa karıştırıcı olabiliyor. 

Cilt bakımına benzer bir şekilde, saç ürünlerinin de uygulanması gereken doğru bir yol bulunuyor. Yanlış sıralama veya teknikle uygulanan ürünler ise saçınıza zarar dahi verebilir. Her saç tipi için farklı bir rutin ve bakım gerekiyor olsa da, saç bakım ürünlerinin uygulanması söz konusu olduğunda hepsini kapsayan belli kurallar bulunuyor. 

1. Adım: Şampuan, Saç Kremi ve Maske
Unutmayın ki saç bakımı rutini duşta başlar. Saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi kullanmak oldukça önemli. Örneğin, kıvırcık saça sahipseniz buklelerinizi belirginleştirmeye yardımcı olan formüllere sahip bir şampuan seçmeye dikkat edin. Aynısı saç kreminiz için de geçerli; boyalı saçlarınızın görünümünü canlı tutacak bir şampuan ve saç kremi tercih edebilirsiniz. 
Duştaki saç bakım rutininizi bir adım daha öne çıkarmak isterseniz, saçlarınıza derinlemesine bakım yapması için bir saç maskesinden yardım alabilirsiniz. Saç maskelerinin duştaki bakım rutininizin son adımı olduğunu hatırlatalım.
 

2. Adım: Durulanmayan Saç Kremi, Kolay Tarama Spreyi ve Isı Koruyucu
Saçınız ister düz ister kıvırcık, ister gür ister seyrek olsun, duş sonrası saç bakım rutininizin ilk adımı saçınızın kırılmasını önleyecek durulanmayan saç kremi ve kolay tarama spreyi olmalı. Saçınızı bir fön makinesi yardımıyla kurutuyorsanız başlamadan önce bir ısı koruyucu kullanmanız oldukça önemli. 

Tüm saç tipleri durulanmayan saç kremlerinden faydalansa da, uygulama teknikleri değişebiliyor. 
Düz saçlar için uygulamanın havluyla kurutulduktan sonra yapılması önerilirken, kıvırcık saçlar söz konusu olunca saçınızın ıslak veya nemli olması tavsiye ediliyor. 

3. Adım: Köpük, Krem ve Jöle
Bu adım, saç tipinize ve saçınıza nasıl şekil vermek istediğinize bağlı olarak değişiklik gösteriyor.
Gür veya kalın telli saçlarınızı yumuşatmak istiyorsanız, fön öncesi kremlerinden yardım alabilirsiniz.
Kıvırcık saça sahipseniz bukle belirginleştirici kremler veya jöleler bu adımda en büyük kurtarıcılarınızdan olacaktır. 
İnce telli veya seyrek saçlarınıza hacim vermek için ise saç köpüklerinden yararlanarak istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

4. Adım: Saç Yağları ve Kremler
Cilt bakımında yüzün nemini hapsetmenize yarayan yağlar, saçlarınızda da aynı prensipte çalışıyor. 
Rutininizin sonuna ekleyeceğiniz bir saç yağı, saçlarınızı beslemenin yanı sıra sağlıklı bir parlaklık da katacaktır. 

5. Sprey
Saç rutininde söz konusu son dokunuş olunca devreye sprey giriyor. Saçınıza hacim katmanın yanı sıra verdiğiniz şekli korumaya yardımcı olan spreyleri kullanırken dikkat etmeniz gereken nokta, mutlaka kuru saçlarınıza uyguladığınıza emin olmak. 

 

 

 

İlgili Makaleler