Seksle İlgili Endişelerinizden ve Çekincelerinizden Kurtulmanız için Yedi Öneri

Bizce 2020’de yaşadıklarımızla tarihe geçeceğiz. Birçok sebepten dolayı birçok konuda belirsizlikler yaşıyoruz ve genel olarak pozitif ruh halimizi korumakta zorlanıyoruz. Libidolarımız düşüyor ve bir kısır döngüde takılı kalıyoruz. Dahası karantinanın bir etkisi olarak hem partnerimizden hem de seks oyuncaklarımızdan sıkılma oranımız giderek artıyor. Aslına bakarsanız seksle ilgili endişeler, çekinceler ve isteksizlik yalnızca geçen altı ayın konusu değil, hayatta belli dönemlerde bu tarz duygular deneyimleyebiliyoruz. Böyle durumlarla genelde iletişim eksikliği, ten uyuşmazlığı, dalgınlık gibi sebeplerden dolayı karşı karşıya geliyoruz. 

Seksolog Lora DiCarlo’nun seks hayatınızla tatmin olmanızı ve endişelerinizi bir kenara bırakmanızı sağlayacak yedi önerisi var:
 

  • Kendinizi Tanıyın

Elbette mastürbasyon yaparak. Sevdiğiniz veya sevmediğiniz şeylere dikkat edin. Bu konuda detaylara önem verin. Nefesinizi tutuyor musunuz? Kendinizi kasıyor musunuz? O veya bu hareketi yaptığınızda vajinanızda, belinizde veya sırtınızda nasıl bir duygu hissediyorsunuz? Kesinlikle evet ve kesinlikle hayır dediğiniz noktaları keşfetmeniz bedenizi tanımanız ve doğru adımları atmanız için oldukça önemli. Mastürbasyon yaparken kendinizi yargılamayın, bu sizsiniz ve sizin bedeniniz. 
 

  • Alan Yaratın 

Herkesin en erotik hissettiği an ve mekan kesinlikle farklıdır. Sizinki hangisi? Mumlar, tütsüler ve loş ışıktan mı hoşlanıyorsunuz? Size göre seks sadece yatakta mı yapılır? Aynanın karşısında seks yaptığınızı düşündüğünüzde arzularınız bir şelaleye dönüşüyor mu? 
 

  • Bağlantıda Kalın 

Nefes alın. Partnerinizle sevişirken, oral seks sırasında ya da mastürbasyon yaparken nefesinizi tutmayın. Nefes alın ki nefesinizi kesecek anlara ulaşın. 
 

  • Partnerinizle İlişkinizi Güncel Tutun

Partnerinizle ne süredir birlikte olursanız olun yanlış iletişim veya iletişim eksikliği ilişkinizin toz tutmasına sebep olabilir. Bir adım atın ve derin bir nefes alarak toz tabakasını var gücünüzle üfleyerek yok edin. Eğer seksi başlatma konusunda utangaçsanız illa kelimelerinizle bunu ifade etmenize gerek yok birkaç küçük hareketiniz ve mimiğinizle o anki modunuzu partnerinizin anlamasını sağlayabilirsiniz. İletişiminiz kelimelerle olmak zorunda değil, kendinizi anlatabildiğiniz ve partnerinizin sizi anladığından emin olduğunuz her hareketiniz iletişimdesiniz demektir. 
 

  • Zihninizi ve Bedeninizi Arındırın

Gündelik telaşlar ve şehir hayatı sizi kendinizden uzaklaştırabilir. Düzenli olarak meditasyon yapmak, bedeninizi topraklamak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Böylece anda kalma konusunda da daha başarılı olacaksınız. 
 

  • Dokunun

Tadını çıkarmayı unutmayın. Dokunun, öpün, oynayın. Seksi kalıplara sıkıştırmak zorunda değilsiniz. 
 

  • Yeniye Açık Olun

Eğer bir partneriniz varsa ve bir süredir birlikteyseniz onunla ilgili neredeyse her şeyi biliyormuş gibi hissedebilirsiniz. Fakat hem ilişkinizde hem de seks hayatınızda farklı şeyler deneyerek onun bile hoşuna gideceğini bilmediği yeni hareketler keşfedebilir, anın keyfini ikiye hatta üçe katlayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler