Simon Baker ile Röportaj

  1. Zarafet sizin için ne anlama geliyor?

Kendimi kendi olduğum gibi hissetmem anlamına geliyor. Stil olaraksa içinde kendimi iyi hissedeceğim kaliteli kumaştan iyi dikim bir takım elbise elbette önemli. Detaylar özellikle önemli benim için. Bunlar tabii ki benim önceliklerim, başkaları için tamamen farklı olabilir.

  • Zaman sizin için neyi ifade ediyor? Çok değişken olduğunu tahmin ediyorum ama bir gününüzü nasıl planlarsınız?

Bazı günler oldukça organize ve disiplinliyimdir. Bazı günlerse tamamen bana bağlıdır, spontane günlerdir ve plansız hareket ederim. Yaratıcı bir mesleğim var ve planlı günler benim yaratıcılığımı da yükseltiyor.

  • Size çok yakışan ve artık değişmez bir parçanız haline gelen gözlükleriniz var. Onları nasıl seçtiniz, size çok yakışıyorlar?

Denemek ister misiniz (gülüyor)? Ben çok maceracı bir insan değilim ve o yüzden bu modeli kullanıyorum. Taktığım numaralı gözlük ve güneş ışıklarına göre camları renk değiştiriyor. Benim için her zaman estetik ve fonksiyonun dengesi önemli oldu. Bu çerçeveler de onu sağlıyor. Aslında sadece bir gözlük çerçevem var ve sadece onu kullanıyorum. Çünkü bir çerçeveniz varsa ona iyi bakmak zorundasınız ve ben de bunu yapıyorum. Genel tavrım bu yönde. Klasik olanı seviyorum. Saatim için de öyle; uzun süre hep aynı modeli kullanıyorum ve onu değiştirmem için bir nedenim olması gerekiyor.

  • Siz aynı zamanda iyi bir sörfçüsünüz; yönetmenliğini de yaptığınız filminiz Breath de bununla ilgiliydi. Sörf yaparken zaman sizin için nasıl akıyor ve neler hissettiriyor?

Dans etmek gibi; antrenman yapıyorsunuz, kendinizi geliştiriyorsunuz ve artistik bir özgürlüğe ulaşıyorsunuz. Doğada tamamen kontrolsüz olmak demek ve benim için çok güçlü bir duygu bu. Özellikle çocuklarımla beraber sörf yapmak çok sıra dışı; çünkü sörf yapmak sadece anda kalmakla ilgili. Sadece o an var ve anın bana verdiği hissi seviyorum.

Röportaj: Bahar Kader 

İlgili Makaleler