Sonbaharda Doğa için Giyinin

Her yıl üretilen kıyafetlerin yaklaşık yüzde 80’inin çöpe gittiği dünyamızda, doğaya saygılı ve sürdürülebilir üretim, tüketicilerin her zamankinden daha fazla ilgisini çekiyor. Tencel™ botanik kökenli elyaflarla üretilen tasarımlar çevre dostu seçimler yapmanın mutluluğunu yaşatıyor.

Son yıllarda dilimizden düşmeyen sürdürülebilirlik, ilk zamanlarda sadece markaların pazarlama stratejilerinde yer verdiği bir kavramken bugün tüketici olarak bireylerin de tercihlerini etkilemeye başladı. Gitgide daha fazla markanın sürdürülebilir, çevreye dost koleksiyonlara ağırlık vermesi tüketicileri hem teşvik hem de motive ediyor. Sürdürülebilir moda ürünlerinin dünyamızın geleceği açısından önemi hiç şüphesiz çok büyük. Ancak hazır sonbahar kapıdayken gardırobuna yeni parçalar katmaya hazırlananlar için söyleyelim, çevre gözetilerek üretilen ve ayakkabıdan ev tekstiline geniş bir yelpazeye yayılan bu ürünler, teninizde bıraktığı nazik his, yumuşaklığı ve farklı hava koşullarında bile sağladığı konfor ile kendinizi her koşulda iyi hissetmenizi sağlıyor. Çevre farkındalığı artan kişiler yediklerini, aksesuarlarını, kullandıkları tüm malzemeleri ve elbette kıyafetlerini de özenle seçiyor. Bu taleplere dikkat eden ve sürdürülebilir dünyaya katkı sunmak isteyen markalar da artık daha fazla çevre dostu üretime yöneliyor. Uzun yıllardır etiket okumanın, bilinçli alışveriş yapmanın dünyamız için ne kadar önemli olduğu konusunda farkındalık çalışmaları yürüten TENCEL™ her yıl ekim ayında düzenlediği #DoğaİçinGiyin kampanyası ile bu çalışmaları bir adım öteye taşıyor.

Gardıroplarda sürdürülebilir modanın ayak izleri 

Ayva sarı, nar kırmızı, sonbahar… Şiirlerin hüzünlü mevsimi sonbahar kendine has renk cümbüşü ile kapıyı çalıyor. Serinleyen hava, zamansız yağmurlar ve güneşi kovalamayla geçen günler gardıroplarda da etkisini gösteriyor. Çevreye duyarlı, ne yediğine ve giydiğine özen gösteren tüketiciler ihtiyaçlarını karşılarken etiket okumayı ihmal etmiyor. Sürdürülebilir modaya yön veren öncü markalardan TENCEL™, şık giyimden günlük giyime, denimden spor kıyafetlere, ayakkabıdan ev tekstiline kadar çok çeşitli moda ve tekstil ürünleri için bir sembol oluşturuyor. Yenilenebilir ağaçlardan çevreye duyarlı süreçlerle üretilen TENCEL™ elyafları tercih etmek için birçok neden var. TENCEL™ elyaflarla üretilen kumaşlar, öncelikle kalite, performans ve çok yönlülükleri ile öne çıkıyor. Benzersiz fiziksel özellikleri, üstün nem yönetimi ve nazik yumuşaklığının yanı sıra renklerin canlılığını daha uzun süre koruyan bu özel elyaflar, kıyafetlerinizin defalarca yıkamadan sonra bile renkler solmuyor.

Etiket okumaya zaman ayırın 

Botanik kökenli ve çevreye duyarlı elyaf markası TENCEL™, #DoğaİçinGiyin kampanyası ile tüketicilere sesleniyor., bilinçli seçimlerle hem kendimiz hem de dünyamız için büyük bir adım atabilmemiz için yol gösterici önerilerini paylaşıyor. Yenilenebilir ağaçlardan çevreye duyarlı süreçlerle üretilen TENCEL™ markalı elyaflar bugün çeşitli moda ve tekstil ürünlerinde karşımıza çıkıyor. Bunun için etiket okumayı ihmal etmememiz ve etikette sürdürülebilir modanın simgesi haline gelen TENCEL™ logosunu aramamız gerekiyor. TENCEL™’in botanik kökenli selüloz elyafları nefes alan yapılarıyla terleme ve nemin önüne geçerken, kullandığınız tüm parçalarda uzun süreli yumuşaklık, esneklik, konfor ve dayanıklılık sağlıyor. Doğal nem yönetimi sayesinde, bakteri oluşumunu azaltıyor. Ayrıca kıyafetlerde oluşan terleme görüntüsü ve koku da ortadan kalkıyor. Doğada yüzde 100 çözünebilen ve bu sayede doğadan gelerek doğaya geri dönen bu elyaflar kendinizi her anlamda iyi hissetmenizi sağlıyor. 

#DoğaİçinGiyin kampanyasını takipte kalın!

Tekstil ve moda sektöründe çevreye duyarlı farklı alternatifler ve inovatif çözümler sunmaya devam eden TENCEL™, #DoğaİçinGiyin kampanyası ile herkesi sürdürülebilir ve çevreye duyarlı üretilen ürünleri seçmeye, etiket okumaya ve doğaya karşı sorumlu seçimler yapmaya teşvik ediyor. TENCEL™ Turkey, Instagram ve Facebook sosyal medya platformları üzerinden takip edebileceğiniz bu kampanyaya duyarsız kalmayacağınıza inanıyoruz. Etiket okumak, israf etmemek, daha az satın almak, daha fazla dönüştürmek… Hepimizin sürdürülebilir bir dünya için yapabileceği çok şey var. Şimdi durup ben ne yapabilirim, dünyamız için elimden ne geliyor diye sorma ve adım atma zamanı…

İlgili Makaleler