Stilistlere göre 2023 yılında yıkılması gereken 5 moda kuralı

Son aylarda Barbiecore’un yükselişine ve Y2K rönesansına tanık olmanın yanı sıra, okullu kızlar gibi giyinme ve “balletcore”u yeniden canlandırma konusunda ani bir artışa şahit olduk. Bu durumun modanın sürekli geliştiğinin ve ne zaman ne giyileceğine dair eski kuralların artık bir anlam ifade etmediğinin kanıtı olduğunu söyleyebiliriz! 

Elbette pek çok moda sever kış sezonunda beyaz giymenin artık kabul edilebilir olduğunu ve kahverengi kıyafetlerle hemen hemen her rengin giyilebileceğini biliyor. Ancak stil alanında başka neler değişti? Ünlü stilistlere geçen yıl öğrendikleri, 2023’te yıkacakları kuralları paylaşmalarını istedik.

1. “Birkenstock’un modası geçti.”​

fashion rules 2023

Aksine, Birkenstocklar geri döndü ve hatırladığınızdan çok daha trendler!
Moda stilisti, yaşam tarzı blogger’ı ve podcast sunucusu Tara West, “Birkenstock’un ikonik terlikleri, orijinal tasarımlarını korurken yeni bir moda kategorisine girerek neredeyse imkansızı başardı” diyor. “Yeni donanım ve Ultra Mavi ve Metalik Gümüş gibi daha kaliteli renk seçenekleri de dahil olmak üzere bazı detaylar güncellendi. Manolo Blahnik ve Dior ortak çalışmalarıyla rahat ve gösterişsiz bir kullanım alanından günlük şıklığa ve hatta lüks pazara geçiş yaptılar.”


2. “Evin dışında eşofman giyilmez.”​

fashion rules 2023

Yanlış. Rahatlık önemli ve deneysellik hiç olmadığı kadar ön planda.
LaLa Anthony, Angela Simmons ve Michelle Williams ile çalışan ünlü stilist Leah Taylor, 2022’nin kendisine topuklu jogger’lar ve payetli bir üst gibi spor kıyafetleri yüksek moda parçalarla nasıl birleştireceğini öğrettiğini söylüyor.

“Rahatlık couture ile buluşuyor” diyor Anthony. “Pandemiden bu yana insanlar şık görünmek için rahatlıktan vazgeçmek istemiyor ve dengeyi bulurken eğleniyorlar. Balon kollar, oversize, katmanlama ve puf kolların devamı ile tüm farklı siluetleri ve hacimleri çok sevdim.”


3. “Metalleri karıştırmayın.”

fashion rules 2023

Hepsini aynı anda takmaya ne dersiniz?

Kostüm tasarımcısı ve gardırop stilisti Carla Thomas, “Asırlık moda kuralı olan mücevher metallerini asla karıştırmama kuralına neden bağlı kaldığım hakkında hiçbir fikrim yok. Farklı metallerden oluşan birkaç mücevher parçasına aşık olduktan ve hepsini aynı anda takmaya karar verdikten sonra, sonunda bu sıkıcı zorunluluğu aştım. Moda kuralları yıkılmak içindir! Artık karışık metal takıları katmanlama konusunda bir uzmanım. Gümüş, altın ve roze altını aynı anda kullanın.” diyor. 


4. “Mücevherleri sade tutun.”

fashion rules 2023

Gösterişli aksesuarlar bir kıyafeti dönüştürebilir!

Moda stilisti ve stil uzmanı Naina Singla, birçok müşterisinin giyinmeyi eğlenceli hale getirmenin yolları için kendisine başvurduğunu ve ilk adımının cesur küçük ekstra dokunuşlar eklemek olduğunu söylüyor.

“Kot pantolon, örgü üst, tişört ya da beyaz atlet gibi temel bir günlük görünümle başlayın ve ardından güneş gözlüğü, fular ya da kemer gibi dikkat çekici aksesuarlar ekleyin. Bu yıl tüm müşterilerimle bunun üzerinde çalışıyorum ve bu görünümü değiştiriyor. Tüm mesele kapıdan çıkmadan önce görünümünüze bir parça daha eklemek. Bir çift güneş gözlüğü, daha fazla doku ve renk için özel bir eşarp, altın aksesuarlı klasik bir kemer veya görünümünüzü vurgulamak için benzersiz bir kolye düşünün.”


5. “Nötr renklerden şaşmayın”

fashion rules 2023

Renk bir ifade biçimidir.
Küçük siyah elbiselerimizi seviyoruz, ancak aynı zamanda dolabınızda parlak kırmızı veya mavi gibi daha cesur tonlar kullanmak da kişisel tarzınızı sergilemenin bir yoludur.

Moda stilisti ve stil terapisti Christina Stein, “Bu yıl dopamin giyinmede büyük bir artış gördük, bu da renkleri kullanarak kendinizi mutlu etmenin bir yolu” diyor. “Seçilen renkler sadece kullanıcının kişiliğini ve arzu ettiği duygusal ve psikolojik sonucu yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda bu renkleri görerek ve hissederek etrafınızdakileri de olumlu yönde etkileyebiliyor.”

İlgili Makaleler