Stylist’leri Heyecanlandıran 8 Sonbahar Trendi

Resmi olarak ilkbahar henüz gelmemiş olsa da en son 2022 sonbahar defileleri bize şimdiden renkli yaprakların ve tüm rahatlatıcı detayları hayalini kurdurtuyor. Bununla birlikte, bu yılın defilelerine baktığımızda 2022’nin en iyi sonbahar trendlerinin cesur renkler, iddialı parçalar ve oversize aksesuarlar ile konforlu ve havalı görünümü geri getirmeye kararlı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, birkaç ay sonra güzel bahar kombinleri yapmak için heyecanlı olsak da sonbahar gardırobumuz için de ilham toplamak için hiçbir zaman geç değil!

Eğer yüksek moda hakkında yeterince deneyimli değilseniz, defilelere ve tasarımcıların koleksiyonlarına bakarak gelecek sezonun trendlerini tahmin etmek zor olabilir. Wishi stylist’lerinden Yasmin Moinian, önemli olan noktanın tasarımcıların podyumda sundukları sanatsal vizyonlarını akılda tutmak olduğunu söylüyor. Moinian, “Podyumda beğendiğim farklı parçaları alıp onları ‘gerçek insanların’ giyebileceği bir şeye dönüştürmeyi seviyorum.” diyor InStyle’a. Bu, öncelikle kişisel stilinizi, siluetinizi ve gardırobunuzda var olan parçaları dikkate almayı içerir. Buradan yola çıkarak Moinian, podyumlarda gözünüze kestirdiğiniz görünümleri stilinize nasıl uyarlayabileceğinizi anlatıyor.

“Boru paça jean’lerinize yeni dokunuşlar uygulamanın gücünü asla küçümsemeyin.” diyor Moinian. “Abartılı kollar, cesur renkler, farklı detayları barındıran parçalar, gardırobunuzdaki nötr tonlu ve temel parçalarla dengelenebilir. Bu durum kişiliğinize sadık kalmakla ilgili, bu şekilde rahat hisseder ve güven yayarsınız.”

Şimdiye kadar hepimiz diz boyu çizmeler, kazak elbiseler, büyük şallar gibi mevsimlik temel parçaların ve ekose desenli her şeyin Eylül ayının sonlarında geri dönmesini bekliyoruz. Aynı zamanda, bunların yanı sıra deneyebileceğimiz birçok görünüm ve parça mevcut. Bunu kanıtlamak için, stylist’leri heyecanlandıran 2022 sonbahar trendlerini sizinle paylaşıyoruz!

Kontrast Katmanlar

Fendi Fall 2022 Runway - Best Fashion Trends

Kat kat giyimin sonbahar için yeni bir konsept olduğunu söyleyemeyiz ancak New York merkezli sürdürülebilir moda tasarımcısı ve ARRA’nın kurucusu Christine Arra, InStyle’a uyumlu görünen parçaları birlikte kullanmak yerine farklı materyalleri karıştırmak için sabırsızlandığını söylüyor. Tıpkı Fendi ve Miu Miu’da gördüğümüz gibi. Yarı transparanların opak kumaşlarla, kat kat trikolarla ve güçlü omuzlarla buluştuğunu düşünün!

“İyi dikilmiş bol ceketlerle bir kontrast yaratarak kombinlenen katmanlı örgü giysilerin yumuşaklığını ve dökümlü duruşunu seviyorum. Diz altı eteklerle veya mikro minilerle uzun üstlerin görünümü heyecan verici ve yeni bir trend!”

Pembe Patlaması

Valentino Fall 2022 Runway - Best Fashion Trends

Tüm koleksiyonlar arasında, ünlülerin stylist’i Mickey Freeman’in dikkatini çeken Maison Valentino’nun Paris Moda Haftası’ndaki monokromatik pembe kullanımı oldu. InStyle’a, “Bu, eskiden kalma mevsime göre renk kullanımı düşüncesinin kırılması gerektiğinin bir göstergesiydi.” dedi.

Freeman, pembe renk trendinin sokak modasına ve daha resmi görünümlere “sonbahar ve kış ile ilişkilendirilen koyu renklerle bir araya getirmenin yolu” olarak dahil edileceğini tahmin ediyor. Pembeyi günlük aksesuarlarda, ayakkabılarda, mücevherlerde ve canlı tonlarda tek veya iki renkli kombinlerde görmeye hazır olun. “Kıyafetin bir hikayesi olmalı, kişinin ruh halini ve hayal gücünü yansıtmalı.” diyor Freeman. “Küçük siyah elbiselerini pembe bir tanesiyle değiştiren kadınların olacağını kesinlikle görebiliyorum.”.

Güçlü Takımlar

Elie Saab Fall 2022 Runway - Best Fashion Trends

Pandemi, hayatın her alanında rahatlığı öncelik haline getirdi ve ofise dönüşün ardından da bu değişmedi. Elie Saab ve Stella McCartney markalarında da gördüğümüz gibi, rahat günlük giyimden güçlü takımlara kusursuz geçiş mükemmel bir denge yarattı. Stil danışmanı ve stylist Soneca Guadara, üzerinize oturan veya bol kalıplı, parlak renklerde, çok yönlü bu takımların sonbaharın trendler listesinde yer alabileceğini söylüyor.

ProjectBee Wardrobe Consulting stylist’i Beverly Osemwenkhae, erkek giyiminden ilham alan oversize takımları dört gözle beklediğini söylüyor.

“Bu trend için gerçekten çok heyecanlıyım çünkü yeniden giyinip hazırlanmanın hissettirdiklerini geri getirecek.” diyor Osemwenkha. “Bu trendi podyum dışında, spor giyim parçalarıyla görebilirsiniz. Düşük bel bir pantolon ve spor ayakkabılarla kullanılması bize pandemi sonrasında da konforun hala ne kadar önemli olduğunu hatırlatabilir.”.

İmza “Headwear” Parçalar

David Koma Fall 2022 Runway - Best Fashion Trends

Retro trendler 2022’de kendini yeniden gösteriyor ve “headwear” parçaların her yerde görüleceği tahmin ediliyor. Stylist Kara Allen’a göre, bu trend bizi yakın tarihin en muhteşem dönemlerinden biri olan 1920’lere götürüyor. Her model şapkayı, saç aksesuarını veya David Koma’nın mücevher işlemeli şapkasını beğeniyor olabilirsiniz; Allen, InStyle’a bu trendin özellikle kısa saçlılar için mükemmel olduğunu söylüyor.

Maksimalist Baskılar

Ulla Johnson Fall 2022 Runway - Best Fashion Trends

Karıştırılmış baskılar, hayvan desenleri, monokromatik desenli görünümler… Allen’a göre, 2022 sonbaharının sloganı: “Ne kadar cesur desen, o kadar iyi!”. Bunun başlıca örnekleri Stella McCartney’nin koleksiyonu ve Ulla Johnson’nın tasarımları.

“Baskılar bana hayat veriyor. Nerede bulunduğun, nereye gideceğin ve gittiğin yerde ne kadar eğlendiğin hakkında bir hikâye anlatıyorlar.” diyerek bu trende duyduğu heyecanı anlatıyor Allen. “Hayatınızı en iyi şekilde yaşayın ve bırakın herkes sırlarınızı bilmek istesin. Bunun yanı sıra, hangi baskıyı giydiğiniz konusunda dikkatli olun. Daha büyük formlu baskılar, benim gibi minyon kişiler için biraz fazla güçlü olabilir.” diye uyarıyor.

Triko Her Yerde

LaQuan Smith Fall 2022 Runway - Best Fashion Trends

İlkbahar için çiçek deseni neyse, sonbahar için de triko odur. Elbette yeni veya çığır açan bir konsept değil ancak stylist Tiffany Piñero’ya göre, 2022 triko giyim trendi daha önce daha önce gördüklerimize benzemiyor, buradalar ve partiye hazırlar!

“Pandemi döneminde aldığımız en önemli çıktılardan biri muhtemelen, insanların zoraki olarak yaptığı pek çok uğraştan kurtulması. Giyinme ile ilgili endişeler de ortadan kalktığından, sonbahar/kış modası bize en giyilebilir trendleri sunuyor.” şeklinde açıklıyor Piñero InStyle’a. Akıllara LaQuan Smith’in kesik pantolonlarını içeren koleksiyonunu getiriyor. “Bazı trikolar bir forma sahipken bazıları daha bol, bazıları monokromatik. Bu trend oldukça ulaşılabilir olduğundan, önümüzdeki sezon herkesin deneyebileceğini ve kendinden emin hissedeceğini düşünüyorum.”.

Deri Üstüne Deri

Poster Girl Fall 2022 Runway - Best Fashion Trends

Denim üzerine denim kullanmanın yeni bir alternatifi var: Deri üstüne deri!

“Bu sezon tasarımcılar koleksiyonlarında birçok güzel deri parça kullandı ancak deriye bir ruh katanlar diyor Piñero. “Deri elbisenin üzerine deri bir trench tercih edilebilir ya da deri pantolonun altına dizüstü deri çizmeler giyip deri eldivenlerle görünüm tamamlanabilir.” Bu trendin gardırobunuz tarafından kesinlikle takdir edileceğini de ekliyor Piñero.

Fazlaca Payet

Prabal Gurung Fall 2022 Runway - Best Fashion Trends

Işıltılı görünümler, Prabal Gurung ve Christian Cowan defilelerinde de gördüğümüz üzere, 2022 sonbaharda oldukça ön planda. “Payetler artık sadece gece dışarı çıktığımız zamanlar için değiller.” diyor Wishi stylist’i Caroline Marchand. “Payetli uzun bir eteği triko kazaklarla, dizüstü çizmelerle veya jean ve spor ayakkabılarla bir blazer ceketin altına giyildiğini hayal edebiliyorum. Payetli parçaları giymenin milyonlarca yolu var ve moda öncülerinin bunu nasıl yapacağını görmek için sabırsızlanıyorum!”.

Yazı: Öykü Gönül
Kapak Tasarımı: İpek Kumtepe

İlgili Makaleler