Vanilya Sekse Dönüş

Vanilya seksi cinsel hayatın masal kısmı… Evet, bildiğimiz masallardaki prens ve prensesler sevişselerdi, büyük ihtimalle bunu tercih ederlerdi. 

Vanilya Seks Nedir?
Vanilya seksi adını, anlaşılacağı üzere en çok tercih edilen ve standart bir aroması olan vanilyalı dondurmadan alıyor. Çoğu kişi için de aşkın ve masumiyetin en yoğun yaşandığı sevişme tarzı. Fanteziler sadece zihnin içinde… Oyuncaklar yok, güç gösterileri yok… Bu nedenle aksiyon beklentisi de daha düşük oluyor. Vanilya seksinde bir klasik olan misyoner pozisyonun haz vermesi konusunda kötü bir itibarı olduğunu az çok biliyoruz. Bunun en büyük nedenleri arasında da erotik film endüstrisi gösteriliyor. Ergenlik çağında sekse normal bir perspektiften bakmak ve tecrübe edinmek konusunda zorluk yaşayan bireylerin çareyi erotik filmlerde araması, vanilya seksinin cazibesinin azalmasındaki payı büyük. Öte yandan erkeklerin bu pozisyonu sevmesinin nedenlerinden biri, kontrolü daha kolay sağlıyor olmaları, tabii bir de partnerlerinin göğüsleriyle temas etmeleri de büyük bir artı. Konu kadınlara gelince, yaşananlar daha duygusal bir hal alıyor. Kadınlara göre vanilya seks, karşı tarafın güven sinyalleri verip sadece sevgiyle sarmaladığı bir an. 

Vanilya Seks Hakkında Bilmeniz Gerekenler 
Bu bahsettiklerimizin hepsi bir tercih meselesi. O yüzden bir gün olur da seks konusunda güven çemberinden dışarı çıkıp ‘kinky’ bir cinsel yaşam tarzını deneme kararı alırsanız, işe kelepçe veya ipek kurdelelerle başlaman sizi prensiplerinizin dışına pek de çıkarmaz. Vanilya seksi ve ona katacağınız hafif aksiyonlarla da kendinizi erotizmin doruklarında bulabilirsiniz. Partnerinizle ne istediğini rahatça konuşup, paylaştığın sürece seksin her türlüsü makbul.
Sonuç olarak seks hayatınızın temel parçalarını oluşturanlar siz, partneriniz ve istekleriniz. Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek, karşı tarafa duyduğunuz güven, yatakta sınırlarınızı zorlamanız konusunda her zaman cesaret verecektir. 

Neden Vanilya Seks?
Uzman Klinik Psikolog Çisem İlhan, neden vanilya seksini tercih ettiğimizi şöyle açıklıyor:

“Vanilya seksine yaklaşımı, toplumsal bakıştan bağımsız değerlendirmek doğru olmaz. Cinselliği, istediğimiz an istediğimiz kişiyle yaşamak bir yana, konuşmaya bile çekindiğimiz bir duruş ve davranış biçimine sahibiz. Çünkü çoğumuz, cinselliğin bize hiç anlatılmadığı ailelerde büyüyor, pek çok şeyi kendi çabalarımızla öğreniyor, dolayısıyla cinselliği hep zamanı gelmeden yaşanması sakıncalı, ayıp, yasak hatta ‘pis’ bir aktivite olarak kodluyoruz. Özellikle kız çocukları bu yönden daha hassas yetiştiriliyor. Dolayısıyla cinselliği yaşayacağımız çağa geldiğimizde, kendimizi cinsellik sırasında ve sonrasında kötü hissetmeyeceğimiz, kullanılmış hissetmeyeceğimiz, ‘pis’ hissetmeyeceğimiz güvenlikli bir cinsellik yaşamak istiyoruz. İşte ihtiyaç duyduğumuz bu cinselliği vanilya seks olarak tanımlayabilir; vahşi dürtülerin ön planda olmadığı, geri planda olsa bile dile getirilmediği, duygusallığın ve şefkatin daha çok hissedildiği, sonlandığında kendimizi çok iyi hissetmesek bile kötü de hissetmeyeceği, değişimden ve yenilikten uzak bir ilişki türü olarak açıklayabiliriz.”

Seks Hayatınızı Renklendirmenin Yolları 
Vanilya seksi yaşayan ve bundan memnuniyet duyan, ötesinden rahatsızlık duyacağını düşünen insanların erotizme dair hayal güçlerini irdelediğinizde standart hikayeler duyabilirsin. Mesela erotizm dolu bir fantezisini anlatmasını istediğinizde büyük ihtimalle klasik bir fantezi anlatacaktır. Çünkü cinselliğin konuşulmadığı bir çevrede yetişen kişilerin, cinselliğe dair hayal güçlerinin de çok gelişmesini bekleyemezsin ya da bunu dile getiremez. Böyle bir yaklaşımla büyüyen kişi, yetişkinliğinde çoğunlukla vanilya seksi tercih edebilir çünkü sekste yeniliklere çok açık olmadığı gibi seksi, sevgi ve güvenle ilişkili tutabilir. Sevgi ve güven duyguları devam ederken, vanilya sekse farklı oyunlar katmak da mümkündür. Bu oyunlar duyguları zedeleyecek, uçuk oyunlar olmak zorunda değildir. Ancak çiftlerin seks hayatını renklendirebilmesi için önce seksi birbirleriyle rahatça konuşabilmeleri gerekiyor. Mesela kendi aranızda ‘erotik hikâye anlatma’ oyunu oynayabilirsiniz. Bir taraf hikayeye başlar, bir yerde keser, sonra diğeri devam eder ve bir yerde keser ve sonra diğeri devam eder. Hikaye bu şekilde her iki tarafın da desteğiyle tamamlanır. En önemli ayrıntı, oldukça betimsel bir hikaye olmasına özen gösterilmesi. Kişiler, hikayeyi anlatırken kendilerini huzursuz hissedeceklerini düşünürlerse yan yana iki odadan birbirlerine mesaj yazarak da bu hikaye oyununu oynayabilirler. Böylece hem önce kendilerini sonra birbirlerini daha iyi tanımış olur, hem de seks hayatlarına katabilecekleri değişimleri, anlattıkları hikayeler ile fark etmiş olurlar. Bu sayede sevgi ve güven duygusu devam ederken, klasik seks aktivitelerinin dışına çıkarak, yeni aktiviteler gerçekleştirip tadını çıkarabilirler.

İlgili Makaleler