Yalnız Kadınlar Daha Mı Mutlu?

Yalnız bir kadını nasıl hayal edersiniz? Şefkate ve ilgiye muhtaç biri olarak mı, yoksa bağımsız ve neşeli bir insan olarak mı? Toplumun gözünde yalnız kadınlar, genellikle olumsuz bir biçimde yorumlanıyor. Oysaki hayat arkadaşı olmayan birçok kadın, evli ve çocuklu kadınlara oranla daha mutlu yaşıyorlar.

Bu olumsuz bakış açılarının aksine, kendi kaderlerini kendileri yaratıyorlar, kendilerine yetebiliyorlar ve hayallerini gerçekleştirebiliyorlar. Kendi kendine yetmeyi başaran kadınlarla iletişim kurduğunuz an, onların güçlerine ve bakış açılarına hayranlık duyduğunuzu fark edeceksiniz. Peki bunu nasıl yapıyorlar; hem yalnız, hem de mutlu olmayı nasıl başarıyorlar?

Onlar tek başlarına restorana veya filme gitmekten rahatsızlık duymuyorlar. Gerçek şu ki, yalnız kadınlar kendileriyle geçinmeyi iyi biliyorlar. Onlar kimseye ihtiyaç duymuyorlar. Bu kadınlar, yaşamlarından memnun olan mutlu bireylerdir. Bazıları hayatlarının sonuna kadar yalnız kalmayı tercih ediyor, çünkü değerli bir adamla tanışmadıklarını düşünürler. Bir süre sonra zaten yalnız yaşamaya alışırlar ve bundan dolayı acı çekmezler.
En önemlisi de bu kadınların muhteşem bir yaşam tarzlarının olması. Çünkü bilinçli bir biçimde yaşıyorlar ve kendilerini tamamen kabul ediyorlar. Bir başkasına kendilerini sevdirmek veya kabul ettirmek zorunda değiller. Yardım almadan, iyi bir biçimde ayakta kalmayı başarıyorlar; yani zor olanı.

Onlar için akşamı tek başlarına evde geçirmek, randevuya çıkmaktan daha değerlidir. Dışarıda yalnız başlarına vakit geçirdiklerinde bunu garipsemiyorlar veya hallerine üzülmüyor. Hayatın bir anlam ifade etmesi için hiçbir şeye ihtiyaçları yok. Bu kadınlar önceliklerini seçmekte özgürdürler.  

Kendi arzularını yerine getirmek için yeterli zamanları ve enerjileri her zaman vardır. Kendilerini kariyerlerine veya hobilerine adayabilirler, formda kalabilir ve doğru bir biçimde beslenirler. İlhamlarını yalnızca hayattan alıyor.
Tüm bunlar, yalnızlıktan memnun kadınların asla âşık olmayacağı veya bir aileye sahip olmayacakları anlamına gelmiyor, sadece acele etmiyorlar. Standartları yüksek olduğu için, ilk gelen kişiyi hayatlarına dâhil etmek istemiyorlar.

Onlar, ilham alacağı, cesaret verebilecek, küçük övgüler peşinde koşmayan kişileri beklemeyi tercih ediyorlar. Onların anlayışına göre başarısız bir evlilik sadece zaman kaybıdır, umutsuz bir evlilik uğruna kendilerini feda etmeyi anlamsız buluyorlar. Tamamen yalnızlar.

İlgili Makaleler