Yaz Kenara

Her cilt bakımı her mevsim yapılmıyor, yanlış zamanda yanlış uygulama kaş yapmak isterken göz çıkarıyor! Sonrasında hayal kırıklığı yaşamamak için bilinçli seçim şart. Hem dört mevsime uygun hem de cilde yaz aylarında ihtiyaç duyduğu desteği veren bakımları Dr. Mustafa Karataş anlatıyor.
 
Buz Gibi Terapi
Yaz aylarında cilt daha hızlı yağlanır, sivilce probleminde artış görülür. Bu, aslında cildin yaz güneşine verdiği tepkidir. Böyle bir sorunda önerilen uygulamalardan biri FrozenC… Bu, ciltteki sebum üretimini dengeleyen, bunu yaparken de anti-aging fayda sağlayan bir sistem. Adım cildi kontrollü şekilde dondurucu bir soğuğa maruz bırakmasından alan işlem, sebum dengelemenin yanında kolajen üretimini tetikliyor, nem seviyesini artırıyor. Uygulama yapılan bölgeye sıvı C02 püskürtülen bu işlemde cilt hızla -78’lere varan bir soğuğa maruz bırakılıyor. Saniyeler süren şok etkisi cilde anti-aging uyarı sağlamaya yetiyor. İşlemin tamamlanma süresi ortalama 3 dakika.
 
Hasar Onarım
Yaz aylarında uygulanabilen sistemlerin bir diğeri Revlite. Ciltteki kolajen üretimini tetikleyen işlem,  ultraviyole hasarını onarmayı, cildin güneşe direncini artırmayı hedefliyor. Kolajen üretimini tetikleyerek cildin biyolojik yaşım geri çeviren bu lazer uygulamasında, farklı boylardaki ısı enerjisi cilt altına iletiliyor. Sonucunda cilt yenileniyor, ince çizgi ve kırışıklıklar hafifliyor, gözeneklerin görünümü azalıyor, cilt daha pürüzsüz bir dokuya kavuşuyor.
 
Çok Amaç, Tek İşlem
Yaz ayları için ideal bakımlardan biri de HydraFacial… Cildi temizleme, besleme, nemlendirme, yenileme, soyma, antioksidan koruma ve akne tedavisinin kombine edildiği sistem, cildi derinlemesine nemlendirmede de etkili. İşlemin ilk adımı cildi arındırma ve mikro düzeyde soyma. Sonra vakumlu başlık ile hyalüronik asit, peptid ve antioksidan içeren bir solüsyon veriliyor. Son adım ışık terapisi. Cildin ihtiyacına göre cilde mavi ya da kırmızı led ışık uygulanıyor. Mavi ledin sebum üretimini dengeleyici, kırmızı ledin kolajen üretimini tetikleyici etkisi var.
 
Mimik Çizgisine Bir Bak
Güneş ışınlarının çok güçlü olduğu yaz aylarında doğal olarak gözler daha çok kısılıyor, kaşlar çatılıyor. Bu mimikler istem dışı bir şekilde gerçekleştiği için kontrol edilemiyor, bu da çizgilenmeyi artırıyor. Çizgi ve kırışıklıkları önlemenin en bilinen ve etkili yolu botoks… Tabii UV ışınlarım filtreleyen, koyu camlı, geniş çerçeveli bir gözlük edinmek de önemli.
 
 
 

İlgili Makaleler