Yedi adımda seks hayatınızı mükemmel hale getirin

Hayata dair birçok konuda nasıl başladıysa öyle gider derler, ancak bu gidişatı değiştirmek için gereken güç elimizde. Seks her zaman harika bir deneyim olmayabiliyor, kimi zaman belli tabuların etkisi altında kalıyoruz ve anın tadını çıkaramıyoruz. Bugün tüm olumsuz düşünceleri ve tecrübeleri bir kenara bırakıp, yeni bir başlangıç yapıyoruz.
Seks hayatınızı hayal ettiğinizden bile daha iyi hale getirmenize yardımcı olacak yedi tavsiyemiz var:

Mastürbasyon 
Herkes mastürbasyon yapabilir. Aslına bakarsanız mastürbasyon bir seçenekten daha fazlası, bedeninizi tanımanız için kendinize sağladığınız eşsiz bir fırsat diyebiliriz. Bireysel olarak tabularınızdan kurtulmak, bedeninizde rahat hissetmek, nelerden hoşlandığını anlayabilmek için kendinize bir sanş verin. Bahsettiğimi her madde birbiriyle bağlantılı, mastürbasyona ön yargıyla yaklaşmamalısınız. Nelerden hoşlandığınızı bilmezseniz seks esnasında kendinizi orgazma getirmeniz de oldukça zorlaşır ve ister istemez bedeniniz strese girer. Seks yaparken bunun olmasını istemeyiz.
Korkuyor, çekiniyor ya da ne yapacağınızı bilemiyor olabilirsiniz ancak unutmayın ki bu sizin bedeniniz ve kendi bedeniniz üstünde herkesten çok sizin hakkınız var. Ona rahatlaması, gevşemesi ve zevk alması için bir fırsat tanıyın. En sevdiğiniz kokulu mumları yakın, isterseniz köpük banyosunda rahatlayın ya da en sevdiğiniz masaj yağını kullanın; kendinizi en çok ne iyi hissettirecek en iyi siz biliyorsunuz!

Yogaya Şans Verin 
Yoga yalnızca daha iyi bir seks hayatınızın olması için yapacağınız bir aktivite değil. Yoga sayesinde içsel benliğinizle bağlantı kurabilir ve hayata karşı kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. İçsel huzurunuzu yakalamanıza yardımda en önemli adımlardan birisi olan yoga ve meditasyona bir şans verin.
İşin seks hayatınızı geliştirme boyutundaysa, pozların esnekliğiniz arttıracak olması ve kendi bedeninizde hiç olmadığı kadar iyi hissedecek olmanız yoganın çok sevdiğimiz yönerinden.

Sesler
Seks kelimelere gerek duymadan gerçekleştirebileceğiniz bir aktivite olsa da, hayattaki her durumda olduğu gibi bu noktada da kelimelerin gücünü azımsamak olmaz. Başta kendinizi oldukça garip hissedebilir hatta utanabilirsiniz de fakat pratik yapmak mükemmele ulaştırır öyle değil mi? Ayrıca denemekten de zarar gelmez!

Ayna Ayna Söyle Bana  
Dürüst olalım hepimiz dış görünüşümüzü önemsiyoruz ve bunda yanlış hiçbir şey yok. Ancak atladığımız bir nokta var, önemli olan nasıl göründüğümüzü önemsemek değil, her koşulda onu sevmek. Aynanın karşısına geçip kendinizle konuşarak güne başlayabilirsiniz. Her durumda kendinize güvenmenizi sağlayacak bu aktivite başta garip hissettirebilir fakat yine, söylemeden edemeyeceğim, denemekten hiçbir zarar gelmez ve gerçek şu ki; denemeden bilemezsiniz. Bugün seni seviyorum diyerek başlayabilirsiniz, yarın da kafanıza takılan şeylerden bahsedersiniz ve korkmayın delirmeyeceksiniz. Bunu bir çeşit bireysel terapi olarak bile düşünebilirsiniz! Kendinize sizden daha çok kim yardımcı olabilir ki?

Kurallar Yıkılmak İçindir 
En azından konu seks olduğunda. Seksin bir kuralı yoktur, önemli olan anda kalmaktır. Günlük hayatın stresini, kafanızdaki soruları, güven probleminizi sekse taşırsanız anı kaçırır dolayısıyla mutsuz olursunuz. Her şeyden önce dikkatiniz o an ne yaptığınızda olmalı.

Nefes Almayı Unutmayın
Harika bir tavsiye, öyle değil mi? Eğer çok fazla düşünürseniz, kafanızda yarattığınız düşünce balonlarının içinde kaybolursunuz, tıpkı benim gibi. “İyi görünüyor muyum, ne düşünüyor, ne yapacağım, ne söyleyeeğim?” gibi bir sürü soru aklınıza üşüşür fakat o düşüncelerin sizi ele geçirmeye ve o andan koparmaya çalıştığını fark ettiğiniz anda derin bir nefes alıp partnerinize odaklanırsanız hem modunuzun düşmesine izin vermediğiniz için güveniniz artacak hem de detaylara dikkat kesildiğiniz için, kim bilir, belki de hayatınızın en iyi seks deneyimini yaşayacaksınız! O yüzden, nefes almayı unutmayın!

Ajandaları Bir Kenara Bırakın
Seksten alacağınız zevk, hissettiğiniz heyecan duygusuyla doğru orantılıdır. Bu hep söylenir, olmayacak yerlerde yapılan seksler her zaman akılda kalanlar olmuştur. Elbette risk faktörünü göz önünde bulundurmanız gerekiyor, partnerinizi ve sizi neyin daha çok heyecanlandıracağını en iyi siz bilirsiniz, biz sadece spontane olmanın faydalı olacağını söylüyoruz. Biraz renk katmaktan çekinmeyin.

İlgili Makaleler