Yüksek Frekanslı Bir İkonun Yeniden Doğuşu: Yeni LONGINES ULTRA- CHRON

Longines, kronometreden bile daha hassas olan yeni bir modeli piyasaya sürüyor: Saniyede 10 vuruşla çalışan yeni LONGINES ULTRA-CHRON. Yeni yüksek frekanslı mekanizma, Longines’in 100 yılı aşkın bir süredir yüksek vuruşlu mekanizmalar üretme konusundaki zengin mirasından daha yüksek hassasiyet ve fayda sağlanmasını garanti ediyor. 1968 tarihli orijinal Longines Ultra-Chron Diver’dan ilham alan yeni model, atalarının ikonik tasarım kodlarını yansıtıyor ve darbelere, çizilmelere ve su basıncına karşı da oldukça dayanıklı.

1968’de Longines, yüksek frekanslı bir mekanizma ile donatılmış ilk dalış saati olan Ultra-Chron Diver’ı piyasaya sürdü. O zamanlar Longines, kendisini yüksek teknolojisinde bir öncü olarak kabul ettirmişti.
Aslında, Kanatlı Kum saatli marka 1914’te saniyenin 10’da 1’ine kadar hassas bir şekilde ölçen ilk yüksek frekanslı zaman işleyişli cihazını yaratmıştı. 1959’da Longines, kol saati için ilk yüksek vuruşlu mekanizmayı, yani doğruluk açısından yeni rekorlar kıran bir gözlemevi kronometresini geliştirdi.

  

 

Yeni Longines Ultra-Chron, 1968 modelinin estetik kodlarından ve profesyonel dalış özelliklerinden ilham almıştır. Tek yöne dönen bezelin yanı sıra vidalı kasa arkası ve kurma koluna sahiptir. Ayrıca mükemmel bir okunabilirliğin yanı sıra 30 bar’a (300 metre) kadar su geçirmezdir.
 

Orijinal Ultra-Chron logosu kadrana gururla uygulanmış ve kasanın arkasına kabartma yapılmıştır. Yeni Longines Ultra-Chron, akrep gibi, optimum okunabilirlik için Super- LumiNova® ile kaplanmış belirgin kırmızı bir yelkovana sahip.
 

Yeni Longines Ultra-Chron’un kalbinde, yüksek frekanslı “in-house” hareketli L836.6 mekanizması yer alıyor. Saat, denge yayı saatte 36 vuruşta (saniyede 10 vuruş) salınan bir mekanizmayla donatıldığı için “yüksek frekanslı” olarak adlandırılıyor. Longines’in 1914’te (saniyenin 1/10’ine kadar) ve 1916’da (saniyenin 1/100’ine kadar) öncülük ettiği bu mekanizmalar, hassas zaman işleyişini geliştirdi. 1959’dan itibaren Longines, saatlerinin doğruluğunu artırmak için yüksek vuruşlu hareketlerden yararlandı. Şokların veya mekanizmanın pozisyonundaki değişikliklerin yıkıcı etkilerinin azaltılması sayesinde, yüksek vuruşlu hareketin daha kararlı olduğu ortaya çıkmıştır.

 

Longines Ultra-Chron’un doğruluğu, Cenevre’deki bağımsız bir test laboratuvarı olan TIMELAB tarafından verilen kronometre sertifikası ile onaylanmıştır. Bu sertifika, saat kafasının hassasiyetini ifade eder. Kalifikasyon süreci, bitmiş ürünü, saatin 8°C, 23°C ve 38°C olmak üzere üç sıcaklıkta bir dizi teste tabi
tutulduğu 15 günlük bir test süresi sonucunda saatin katı kesinlik kriterlerini karşıladığını onaylar. (ISO 3159:2009 standardı).


 

Longines Ultra-Chron, deri kayış veya çelik bilezik seçenekleriyle sunulur ve geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış siyah bir NATO kayış içeren özel bir sunum kutusu içinde teslim edilir.

 

İlgili Makaleler