2019 Sonbaharda Severek Kullanacağınız Parfümler

Baharatlı notalardan muska kadar sonbahar parfümleri sanılanın aksine hem çok çeşitli hem de çok çeşitli. Her ne kadar imza parfüm konusunda hem fikir olsak da yeni kokuları denemekten kendimizi çoğu zaman alamıyoruz. Bu sonbaharda severek kullanacağınızı düşündüğümüz yedi parfümden biraz bahsedecek olursak:

Elbette listenin ilk sırasını YSL Libre’den başkasına vermek olmazdı. YSL’in yeni çıkardığı bu parfümün yüzü özgür ve güçlü kadınları temsilen Dua Lipa oldu. Parfüm de tıpkı kampanyanın mesajı gibi hem tasarım hem de koku anlamında oldukça özgürleştirici, özgün ve iddialı.
YSL Libre, içeriğindeki baskın maskülen notalardan dolayı unisex olarak tanımlanmaya da oldukça yakın aslında. Odunsu meşe ve otsu lavanta parfüme maskülen bir hava katarken Fas çiçeği ve diva lavanta karışıma feminenlik dokunuşunu düşünebileceğiniz en seksi ve cesur şekilde yapıyor. Portakal çiçeği, neroli, mandalina ve vanilya da parfümün içeriğindeki özgün kokulardan.

 

Hem yumuşak hem de ferah kokular tercih ediyorsanız, size Burberry Her Blossom’ı gönül rahatlığıyla önerrebiliriz. İngiliz moda evinin spontane ve enerjik parfümü Londra’nın sokaklarında yaptığınız bahar yürüyüşlerini saklıyor şişenin içinde. Şişe tasarımı markanın ikonik parfümlerinden alınan ilhamla oluşturulan Her Blossom’ın içinde kremsi sandal ağacı, köpüklü mandalina ve misk var.

 

Çiçeksi kokular seven kadınlar için elbette Dolce & Gabbana’dan başka bir marka düşünemiyoruz. Peony bergamot ve turunçgil notalarıyla sizi eski zamanların çiçek bahçelerine götürecek. Yaz ayları için de oldukça ferah ve kullanışlı olduğu düşünülen parfüm, sonbaharın griliğini enfes bir şekilde kırmak isteyen kadınların tercihi. Canlı, pozitif ve çok eğlenceli.

Bildiğiniz tüm Chloe parfümleri unutun, Nomade onlardan biri değil. Çiçekten çok meyvenin kendisi hissediliyor bu parfümde. Yine sonbahar günlerinde kendi ilkbaharını sürdürmek isteyen kadınları düşünerek öneriyoruz. Chloe Nomade yumuşak ve sakin bir parfüm olduğu kadar kendinden emin, otantik ve yeni deneyimlere açık cesur kadınlar için tasarlanmış. Tepe notası Mirabelle eriği, orta nota frezya ve dip nota meşe odunu yosunundan oluşuyor.

En az adı kadar seksapalite barındıran bir parfüm. Gizemli, heyecan verici ve merak uyandıran bu koku odunsu, baharatlı tatlı notaların karışımından oluşuyor. Parfümü kokladığınızda boydan boya kitaplarla dolu, yüksek tavanlı eski bir Oxford kütüphanesinde kitapların sayfalarını çevirirken duyduğunuz sesle zamanın yavaşladığını hissedeceksiniz. Vanilya ile ısıtılan koku yumuşaklığını heyecanından alıyor.

Parfüm markanın vazgeçilmezi olan misk notasının en yalın ve en sade haline sahip. Pure Musc kadının derinliğini ve naifliğini yeniden tanımlıyor desek yanılmış olmayız. Tek başına kullanıldığında karşı konulamaz olan bu koku aynı zamanda serideki diğer parfümlerle karıştırılarak kullanılabiliyor ve inanın yarattığınız kombinasyonlar zamansız ve ilham verici. Yasemin, portakal çiçeği, misk, kaşmir, amber ve paçulinin muhteşem karışımına kalbinizi kaptıracaksınız.
 

Annenizin makyaj malzemelerini kullandığınız günleri hatırlar mısınız? Peki ya o eski rujların kokusunu? Nars’ın makyaj malzemelerine olan zaafımız zaten gün geçtikçe artıyor şimdi de çıkardığı parfüm ile kalbimizi çaldı. Audacious Fragrance tıpkı geçmiş zamanların kozmetik ürünleri gibi kokuyor; seksi, tatlı, yumuşak ve çiçeksi.
 

İlgili Makaleler