Ruh Hâlinizi Kötü Etkileyen Yiyecekler

İnsan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu bilinen trans yağlar, mutsuz hissetmenizin en büyük sebeplerinden biri olabilir. Trans yağ içeren margarinler yerine, beden sağlığınız açısından daha faydalı olan tereyağını tercih edebilirsiniz. 

       
Trans Yağ Nedir?
Trans yağ, “kötü yağlar” kategorisinde yer alan bir yağ türüdür. Trans yağ asidi olarak bilinen yağların, hidrojenasyon adı verilen kimyasal bir sürece tabi tutulmasıyla elde edilir.

      

Trans Yağ Hangi Besinlerde Bulunur?

  • Margarinler
  • Hamburger, pizza vb. gibi fast food türü besinler
  • Patlamış mısır
  • Dondurulmuş gıdalar
  • Kahve kremaları
  • Paketlenmiş gıdalar
  • Fırın ürünleri

Şekerlemeler renkli görünümleri ile sizi mutlu edeceği izlenimini yaratsalar da, ruh hâlinizi olumsuz yönde etkilerler. İçerisinde sağlığa zarar veren şekerin yanı sıra gıda boyası gibi birçok katkı maddesini barındıran bu yiyecekler, özellikle çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi sağlık sorunlarına yol açabilirler.

        

Fast food türündeki yiyeceklerin vücudunuza verdiği zararların yanı sıra, ruh hâliniz üzerindeki olumsuz etkisini de durup düşünmeniz gerekebilir. Mutsuzluğa neden olduğu tespit edilen fast food ürünlerinin, içerdiği bol miktarda yağ ve kalori ile vücudunuzun en büyük düşmanların birisi olduğunu unutmamalısınız.

      

Kahvaltıda tükettiğiniz mısır gevrekleri size anlık bir enerji verir ancak daha sonra melânkolik bir ruh hâline bürünmenize neden olur. İçeriğinde sanıldığından çok daha fazla şeker barındıran bu ürünler yerine; yulaf ezmesi, yoğurt veya süt ve meyveden oluşan bir tabak size iyi gelecektir.

     

Bol tuz içeren kuru yemiş ve konserve gibi ürünler de psikolojinizi olumsuz yönde etkiler. Bu ürünlerin içerisinde yer alan katkı maddeleri kişilerde yorgunluk ve güçsüzlük gibi olumsuz durumlara neden olabilir. Bu gıdalar yerine çiğ kuruyemişleri tercih edebilirsiniz.

       

Hazırlayan:  Gizem Aysel

İlgili Makaleler