Meghan Markle’ın Daha Önce Duymadığınız Yedi Güzellik Sırrı

2018 yılında Prens Harry ile evlenerek Sussex Düşesi ünvanını aldığından bu yana Meghan Markle güzellik ve moda tüyoları verdiği röportajlarının sayısını büyük ölçüde azalttı. Düşes artık kraliyet etkinlikleri, resmi resepsiyonlar ve minik bebeği Archie ile daha çok vakit geçiriyor. Fakat biz onun güzelliğinden ve zarafetinden gözlerimizi alamıyoruz. İşte tam da bu yüzden Düşes’in hayatını mercek altına alarak görünümlerini değerlendik.
Sussex Düşesi’nin zarafetine hayran olduğumuz ilk an, henüz Prens Harry ile nişanlı değilken birlikte katıldıkları bir resepsiyonda saçlarını ensesinde dağınık topuz yaptığı andı. Daha önce kraliyet ailesinin hiçbir üyesi böylesine sade bir görünümü bu kadar cool taşımamıştı. Çabasız şıklığını sürdürmeye devam eden Markle, tam da bu noktada her geçen gün daha çok sevilmeye ve beğenilmeye devam ediyor.

Makyaj konusunda da neredeyse her zaman doğal görünümlerden yana olan Düşes, kraliyet ailesi üyesi olmadan önce de ağır makyajlardan uzak duruyordu. Meghan Markle’ın makyaj konusunda sıkı sıkıya bağlı olduğu tek kural çillerinin görünürlüğünü kaybetmemesi. Katıldığı çekimlerde de bunu makyaj sanatçılarına belirten Düşes, çillerini görmek istiyor.

Kraliyet ailesi söz konusu olduğunda Meghan Markle’ın kendi yolunu çizdiğini söylemek zor değil, biraz Kate Middleton’dan biraz Prenses Diana’dan ilham alsa da kendi dokunuşu katmayı unutmayan Sussex Düşesi kendi kurallarını da yadsımıyor.

Meghan Markle’ın sizin de hayatınızda kolaylıkla uygulayabileceğiniz yedi pratik güzellik tüyosu şöyle:

Meghan Markle Büyük Fark Yaratacak Saç Kesimlerinden Kaçınıyor
Tıpkı Prenses Diana gibi Meghan Markle da saç kesimi söz konusu olduğunda kırıklarını aldırmaktan yana. 2018 yılının Kasım ayında saçına yeni katlar eklendiğini fark ettiğimiz Düşes, ferah görünümünü saçlarını iki ayda bir uçlarından kısa kısa kestirerek koruyor.
Prenses Diana’nın da bu alışkanlığı edinmesinin sebebi basının ilgisini kendisine değil yaptığı yardım işlerine yöneltmesini istemesiydi.

Çiller Görünmeli
Kraliyet ailesine katılmadan önceki zamanlarda da gönülden bağlı olduğu güzellik ilkesi olan doğallık, bugün de Meghan Markle’ın neredeyse makyajda tek şartı. Makyajda doğal ve taze bir görünüm hedefleyen Düşes, düğün gününde de bu bağlılıktan vazgeçmedi. Meghan ile ilgili sevdiğimiz en önemli şeylerden birisi de bu: Doğuştan gelen her şeye güzellik gözüyle bakabilmek.

Meghan Markle Dudak Kalemi Kullanmayı Çok Seviyor
Fark etmişsinizdir, Düşes Markle dudak kalemini belirgin şekilde kullanmaktan çekinmiyor. Kendi dudak renginden bir ton koyu bir kalemle, önce dudaklarının dış çizgisinden bir çerçeve yapıyor, daha sonra içini dolduruyor ve son olarak da doğal bir bitiş sağlamak için lip gloss kullanarak dudaklarının hem doğal hem de dolgun görünmesini sağlıyor.

Işıltılı Cildinin Sebebi Sadece Kaliteli Makyaj Ürünleri Değil
Elbette kullandığınız makyaj malzemelerinin kalitesi olması ve içeriklerinin temizliği hem cildiniz hem de makyajınızın duruşu için çok önemli fakat Meghan Markle bundan daha önemli bir şeyin farkında: Sağlıklı ve temiz bir cilt. Düşes’in eski arkadaşı ve makyözü Daniel Martin, Meghan Markle’ın düğün günü yüzündeki ışıltının sebebinin makyaj malzemelerinin aksine Düşes’in cildine çok iyi bakmasından kaynaklandığını söylüyor.
Markle cilt bakımına hem zaman hem de para ayırmaktan çekinmiyor.

Eyeliner, Fakat Sadece Özel Günlerde
Meghan Markle’ın makyaj rutininde doğallıktan yana olması elbette hiçbir zaman ağır ve iddialı makyajlar yapmaması demek değil. Katılması gereken özel etkinliklerde iddiadan kaçınmayan Markle, eyeliner’ın gücüne inanıyor. Eşi Prens Harry ile ziyaret ettiği Monako’da geleneksel sürme deneyimi yaşayan Markle hem göz içine hem de kirpik diplerine sürme sürdü.

Düğün Saçınız Muhteşem Olmak Zorunda Değil  
Bembeyaz ve zarif beyaz elbisesini giyerek Prens Harry’e “Evet,” dediği gün Meghan Markle’ın saçının hava şartlarından dolayı kendisini saldığını düşünmüş olabilirsiniz fakat yanılıyorsunuz. Sussex Düşesi’nin bireysel tercihi olan gevşek ense topuzu aslında tam olarak bu listenin ana fikrini vurguluyor: Doğallık.
Saç artisti Serge Normant, Markle’ın saçına kırık fön çekerek gevşek bir şekilde firketelerde ensede tuttururken, Düşes’in isteğiyle, yüzüne birkaç tutam düşmesine izin vermiş.

Siyahın Asaleti
Meghan Markle’ın kraliyet ailesinin güzellik kurallarından olan doğal (beyaz veya açık pembe) maniküre karşı olmadığını biliyoruz. Fakat 2018 yılında British Fashion Awards töreninde Meghan Markle herkesi şaşırtarak siyah ojeyle karşımıza çıktı.

İlgili Makaleler