COS Bu Sonbahar Bauhaus Akımından Esinlenen Archive Editions Koleksiyonunu Sunar

Londra merkezli moda markası COS, bu sene 100. yıldönümü kutlanan Bauhaus akımından ilham alarak, Archive Editions Bauhaus kapsül koleksiyonunu ve aynı zamanda COS tasarımlarının ilham kaynağının özünü oluşturan Archive Editions serisinde bir ilke imza atmasını kutlayan özel koleksiyonu sunmaktan mutluluk duyuyor. Bauhaus akımı, mimarlık da dahil bütün sanat disiplinlerinin bir araya getirilmesine dayanan, “Gesamtkunstwerk” (sanat çalışmalarının bir bütünü) fikriyle kurulmuş bir ekol. Devrimsel bir hareketi ateşleyen ve 20. yüzyılın başlarında saygıdeğer sanatçılardan oluşan yeni bir jenerasyon yaratan bu akım, 12 yıl önce kurulan COS markasının da sabit ilham kaynağı olmaya devam ediyor.
 

Bu asırlık yıldönümünü kutlamak amacıyla COS, 12 yıllık arşivine dalarak Bauhaus akımı ve ona bağlı sanatçılardan esinlenerek tasarlanan altı kadın, altı erkek giyim ve bir aksesuarla kürasyonu oluşturulan 13 parçalık kapsül bir koleksiyon hazırladı.
 

Formun fonksiyonu takip etmesi ilkesinden hareketle hazırlanan bu kapsül koleksiyon, Bauhaus ekolünün tasarım prensiplerini ve COS markasının özünü oluşturan modern, fonksiyonel ve düşünülmüş tasarım çizgisini yansıtıyor. Sanat akımının ünlü olduğu geometrik formlara ve şekillere odaklanan koleksiyon aynı zamanda Bauhaus okul binasını da anımsatan gri, kırık beyaz ve monokrom renk paletiyle hayat buluyor.
 

Kapsül koleksiyondaki her bir parça arşivlerden özenle seçildi ve günümüze uyum sağlayabilmesi adına kalıpları modernleştirildi. Kadın giyimde form ve yapı yaratmak amacıyla katlama, drapeleme ve pensleme tekniklerinin yanı sıra, dikiş detayları kullanılarak gerçek minimal bir tasarım için ince terzilik ön plana çıktı. Erkek giyim koleksiyonu ise, ergonomik tasarımı, ayarlanabilir fonksiyonları ve ham teknikleriyle geleneksellik ve modernliği birleştirmeyi amaçlıyor.
 

İlgili Makaleler