Ayna Selfie’si Nasıl Çekilir? Ayna Selfie’si Çekmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Aldığınız kıyafetleri, saç aksesuarlarını ya da ayakkabıları Instagram takipçilerinizle paylaşmak bugünlerde maalesef COVID-19 salgınından dolayı bir hayli zor. Peki ne yapacaksınız? Instagram profilinizin sıkıcılaşmasına ve tozlanmasına izin mi vereceksiniz? Elbette hayır. Evde geçirdiğiniz bugünlerde bir profesyonel gibi ayna selfie’si çekmeyi öğreneceksiniz. 
Ayna selfie’lerini klişe bulan kişiler tanıyor olabilirsiniz ama şimdi onları kafaya takmanın zamanı değil. Mükemmel açıyı yakalayıp göz kamaştıran bir ayna selfie’si çektiğinizde fotoğrafı mutlaka onlara da gönderin! 
Ayna selfie’si demek tüm kontrolün sizde olması demek, kendinize kendi fotoğrafçınız olma lüksünü sunuyorsunuz. Işık, açı, duruş, poz… tüm önemli elementler sizin bakışınızla ve kişisel zevkinizle şekilleniyor. 
Dilerseniz gelin birlikte bugüne kadar çekilmiş en iyi ayna selfie’lerinin üzerinden geçelim. 

Konu görünümünüzü fotoğrafta tam anlamıyla görünür kılmaksa nasıl oturduğunuz ya da ayakta verdiğiniz poz fotoğraf için büyük önem taşır. Bol ya da oversized bir parça mı giyiyorsunuz? Kesinlikle bacaklarınızı yapıştırarak poz vermemelisiniz. Bu sizi moda ikonundan çok küçük bir çocuk gibi gösterecektir. Yukardaki poz ayakkabınızı da içine aldığı için bizce mükemmel. Telefonu tutuşunuz ve fotoğrafı hangi profilden çektiğinizi de göz önünde bulundurmayı unutmayın. 
Ek bilgi: Eğer bütün olarak görünümünüzü karede istiyorsanız çekmeden önce son bir kez daha pozunuzu kontrol edin. En iyi açı genelde yüzünüzün hemen sağ tarafından yakalanır, telefonu bu kısımda tutmaya özen gösterin. 

Ayna Selfie’sinde Flaş ve Işık Kullanımı 

Banyoda ya da loş aydınlatmaya sahip yatak odanızda ayna selfie’sini çekmek sizi zannettiğiniz kadar seksi göstermeyeceği gibi aslına bakarsanız çok da iyi bir fikir değil. Yalnızca ayna selfie’lerinizde değil çektiğiniz her fotoğraf için doğal ışık faktörünün dönüştürücü etkisini göz önünde bulundurmalısınız. Eğer doğal ışık bulamıyorsanız Snapseed, Afterlight, Lightroom gibi uygulamalarla bu etkiyi yakalamışsınız gibi gösterecek hafif fotoşoplar yapabilirsiniz. Aviary ve Facetune gibi uygulamalarla yüzünüzdeki pürüzlerden kurtulabilir, dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. 

Ayna Selfie’si Çekerken Ne Giyeceksiniz? 
Karantina sürecinden hemen önce aldığınız ve giymeye fırsat bulamadığınız o pantolonu giyebilirsiniz mesela. Ayna selfie’sinde ne giydiğinizden ziyade ne kadar giydiğinizin önemi var, unutmayın ne kadar sade görünürseniz ortaya çıkan fotoğraf o kadar iyi olacaktır. Desenli pantolonlar ya da neon kıyafetler giyiyorsanız arka planınızın sade olmasına dikkat edin. Silüetinizi öne çıkarmak isterseniz kemer kullanmayı deneyebilirsiniz. 

Peki Ayna Bu İşin Neresinde?
Ayna selfie’si çekerken kullandığınız ayna fotoğrafınızın için çok şey söyler. Bizim önerimiz karakterli ayna çerçeveleri tercih etmenizden yana. Böyle fotoğrafınızın ruhu bir anda yükselecek. Fakat elbette ayna seçerken asıl göz önünde bulundurmanız gereken nokta sizi baştan aşağı kapsıyor olması. Ayrıca en önemlisi: Aynanız temiz olmak zorunda. 

İlgili Makaleler