Yeni Sezonun Mutlaka Keşfetmeniz Gereken Parfümleri

Kokuların ruh halinizi nasıl anında yükselttiğine bugüne kadar birçok kez şahit olmuşsunuzdur. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde enerjimizin yükselmesinden daha çok neye ihtiyacımız var ki? 

Konu yeni bir parfüm seçmek olduğunda bu seçim her zaman çok kişisel olmuştur. Elbette sevdiğiniz bir kokuyu seçerken devreye giren birkaç unsur vardır: Belli notaların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bileşenin sizi için temsil ettiği nostalji bu seçimde büyük ölçüde rol oynar. Bunun yanı sıra artık hepimiz kişsel vücut kimyamıza bağlı olarak kokunun cildimize yerleşmesi için yaklaşık bir saat geçmesi gerektiğini de biliyoruz. Yepyeni bir mevsimi karşılamaya hazırlanırken bu sezon piyasaya sürülen en yeni ve en şık kokuları sizin için bir araya getirdik. 

Yeni Sezonun Mutlaka Keşfetmeniz Gereken Parfümleri​

Bvlgari Feminenliğinin Lüks İfadesi: Bvlgari Splendida Patchouli Tentation
Bvlgari Splendida bu sezon bizi rakipsiz, baştan çıkarıcı bir dünyaya doğru yola çıkarıyor. Yeni Bvlgari Seplendida Patchouli Tentation için parfümör Sophie Labbé, Bulgari için özel olan paçulinin üç tamamlayıcı elementini kullandı.

Üst notalarda, Bali çiçeklerindenden gelen paçuli yağının kadifemsi zarafeti sizi büyülerken zengin beyaz şeftali akoru ile birleştiğinde, net ve ışıltılı enfes meyve buketi hissi verir. Orta notalardaki değerli, saf ve zengin paçuli ise daha güçlü hissediliyor. Mutlak saflık ile susam içeriği notaya doğal bir zarafet ve ayrıcalık katıyor. Alt notadaki paçuli ise otantik ve derin tonuyla daha yoğun hissediliyor. Bu üçlü katman ile karizmatik paçuli teninizde açık, odunsu, kadifemsi ve saf bir iz bırakıyor. 

Dalgaların Altında Yatan Özgürlük: Bvlgari Aqva Pour Homme
Kendinden emin, zarafeti ve gücüyle girdiği her ortamda çevresindekileri büyüleyen erkeklerin net kokusu. Sabah çiği kadar taze ve yenileyici bir kokuyla tanışmaya hazır mısınız? Kokuya adını veren su, denizin en derin, gizemli derinliklerine düşerek, dalgaların altında yatan özgürlük ve keşif duygusunu ortaya çıkarıyor. Bvlgari Aqva Pour Homme, son derece özgün içerikler ve canlandırıcı esanslardan oluşuyor. Parfümde bulunan Akdeniz dokunuşu canlı ve aromatik bir tazeliği çağrıştırıyor. 

Aqva Pour Homme flakonu; okyanus mavisi ve yeşilinin bir araya gelmesi ile ışığı yakalıyor ve derin yansımalar oluşturuyor. Sevilen parfüm şimdi 150 ml büyük boyu ile satışta.

Gerçek Bir İkon: Flower by Kenzo 
Kenzo’nun amiral gemisi olan Flower by Kenzo aslında 21 yıl önce piyasaya sürüldü. Gelinciğin isyankar ama bir o kadar da kırılgan yapısından etkilenerek yaratılan bu koku, gerçekte kokusuz bir çiçek olan gelinciğe kokusunu verdi. Gelincik sembolünden yola çıkarak parfümün misyonu, kadının güzelliğine ve enerjisine övgü niteliği taşıyor.

Flower by Kenzo samimi ve çekici kadının imza kokusu. Bu ikonik koku şimdi sınırlı bir süre için özel seti ile karşınızda!  Bu sette 50 ML Edp ve dört adet gelincik birlikte sunuluyor. 


Yıldız Tozunun Işıltısı: Bvlgari  Le Gemme Astrea
Yıldız tozunun ışıltısı ve mavi renkli aventurinden ilham alan Le Gemme Astrea adını Yunanca yıldız anlamına gelen astériden alıyor ve yıldızlı gecenin sihri, ışıltılı ve oryantal kokuda hayat buluyor. Bvlgari Le Gemme Astrea,  modern oryantal derimsi bir Eau de Parfum olup gece karanlığında görülebilen naif çiçeksi ışıltılarını adeta bir şarkı edasında bu parfüm ile paylaşıyor. 

Gecenin gizemini derinlemesine araştırmak için usta parfümör Alberto Morillas baharatın en nadir biçimi olan derin ve koyu safran özüyle başlıyor. Arap yasemini özü ve altın renkli bal ile yıldız tozu yansımlarından oluşuyor. Son gurme notasında adventurinin nefis görünümüyle kokuyu sarıyor.

Rüya gibi ve farklı, Le Gemme Astrea sizi gecenin gizemleriyle sarıyor ve büyüleyici bir zihinsel yolculuğa teşvik ediyor.

Ateş ve Baharatın Karşı Konulmaz Dansı: ​Bvlgari Le Gemme Azaran  
Parlak kırmızı aventurinin renginden ilham alan Le Gemme Azaran’ın adı “ateş gibi” anlamına geliyor ve muhteşem odunsu Eau de Parfum ile dünyanın güçlü eril enerjisini açığa çıkarıyor.

Doğanın tazeliğini yakalayan parfüm bergamot ile başlıyor. Usta parfümör Jacques Cavallier bergamotun ışıltısını safran ile sunuyor. Eau de Parfum’ün kalbinde ise safran özü şehvetli baharat kokusu ve şömine yanındaki deri akoru ile birleşiyor. Yavaşça azalan alevler, kırmızı sedir ağacının cezbedici aromasını serbest bırakıyor.

Sıcak ve sofistike Le Gemme Azaran, ateşin ve baharatın karşı konulmaz sıcaklığını taşıyor.

İlgili Makaleler