Kozmetik Markasını Kuran 11 Yabancı Ünlü

Kendi mesleğinin yanında markasını da kuran ünlülere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu listede, kozmetik sektöründe yerini sağlamlaştıran Rihanna, Selena Gomez ve Kylie Jenner gibi isimler bulunurken; henüz birkaç ay önce eklenen yıldızları da görmek mümkün. Eğer bu isimleri merak ediyorsanız okumaya devam edebilirsiniz. İşte, kozmetik markasını kuran 11 yabancı ünlü!

Rihanna – Fenty

Rihanna, son dönemlerde moda ve güzellik sektöründe attığı adımlar ile adından sıkça söz ettiren yıldızlar arasında. Üstelik, sanatçı kimliğinin yanında iş kadını olarak da belirli bir başarıyı yakalamış gibi gözüküyor. Soyadını verdiği giyim markası Fenty’e ek, cilt bakım ürünlerini sunduğu Fenty Skin ve makyaj ürünlerine yer verdiği Fenty Beauty markalarını da kurarak ününe ün katan sanatçı, şimdilerde de yeni saç markası Fenty Hair için ticari marka başvurusunda bulundu.


Selena Gomez – Rare Beauty

Müzisyen ve oyuncu olan Selena Gomez, 2020’nin son çeyreğinde kurduğu Rare Beauty ile kendi kozmetik markasını kuran ünlüler kervanına katıldı. Tüm ürünlerin geliştirme sürecinde bizzat yer aldığını söyleyen Gomez, Rare Beauty’i “sadece muhteşem hissettiren değil aynı zamanda her birimizi benzersiz ve eşsiz kılanı kutlayan güzellik markam” olarak tanımlıyor. Vegan ve cruelty free olan marka, satışa sunulduğu günden bu yana gerek pigmentasyonu gerekse tasarımıyla pek çok kişi tarafından beğeniliyor.


Kylie Jenner – Kylie Cosmetics

Sosyal medyada milyonların takip ettiği ve Kardashian / Jenner ailesinin en genç üyesi olan Kylie Jenner, 2015 yılında kozmetik markası Kylie Cosmetics’i piyasaya sürdü. Dudak kitleri ile güzellik sektörüne hızlı bir giriş yapan 25 yaşındaki Amerikalı ünlü, ürün yelpazesini genişleterek bu sektördeki yerini sağlamlaştırdı. 2019 yılında Kylie Skin markasını kuran ünlü, cilt bakımını da es geçmiyor.


Kim Kardashian – KKW Beauty

Tabii ki de söz konusu makyaj olduğunda Kardashian / Jenner ailesinin tek yıldızı Kylie değil. Kim Kardashian’da bu konuda sözü geçen ünlüler arasında. Ünlü yıldız, kurduğu KKW Beauty ile sahip olduğu pürüzsüz, ışıltılı ve bol kontürlü makyajını herkes için ulaşılabilir kılıyor.

Kim de üvey kardeşi gibi sonradan cilt bakım ürünlerini piyasaya sürenler arasında! Kurduğu SKKN by Kim ile güzel bir görünümün sağlıklı bir ciltte gizli olduğunu söylüyor.


Jennifer Lopez – JLo Beauty

Geçmişte birçok marka ile iş birliği yapan başarılı şarkıcı ve oyuncu, 2020 yılında JLo Beauty’i kurdu. Böylece kendi markasını kuran ünlüler arasında yerini almış oldu. 53 yaşındaki yıldız; kırışıklık karşıtı göz kremleri, nem veren kremleri, ışıltı veren serumları ve daha pek çok ürünü ile yıllara meydan okuyan güzelliğinin sırrını paylaşıyor.


Miranda Kerr – KORA Organics

Hayatının her alanında sağlıklı olmayı amaçlayan Miranda Kerr’in çıkardığı markanın da tamamıyla organik ürünlerden oluşmasına şaşırmamak gerek! Genç yaştan beri sağlıklı bir cilde sahip olmayı hedeflediğini belirten Kerr, 2019 yılında kurduğu markası KORA Organics ile parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmayı amaçlayanların da imdadına yetişiyor. Üstelik içeriğinde; Noni Ekstresi, Kuşburnu Yağı, Deniz Cehri Yağı ve Yeşil Çay gibi karışımların bulunduğu ürünleri, temiz içerikleriyle birçok ödüle de sahip.


Jessica Alba – Honest Beauty

41 yaşındaki güzel oyuncu, 2011 yılında kurduğu Honest Beauty ile kullanıcılara yüksek performanslı ürünler sunuyor. Makyaj malzemelerinin yanı sıra cilt bakım ürünlerini de kapsayan marka, temiz içerikli olduğunu bilerek, rahatlıkla kullanabileceğiniz markalar arasında.


Ariana Grande – r.e.m Beauty / God Is A Woman

Ariana Grande de kozmetik sektöründe boy gösterenler arasında. 2021 yılında markası r.e.m Beauty’i kuran 2 Grammy Ödüllü şarkıcı, parfüm markasında yakaladığı başarısının ardından 22 Ağustos 2022’de de vücut bakımı koleksiyonunu çıkarttı. “Her şey cildinizi beslemek ve bakım yapmak ile ilgili!” diyen Grande’nin vücut bakım koleksiyonunda; el ve vücut kremi, peeling, vücut yağı ve seyahat boy sprey bulunuyor. Ayrıca bu seti de parfümü gibi hit şarkılarından biri olan “God Is A Woman” ismiyle satışa sunuldu.


Hailey Bieber – Rhode

Parlak cildiyle ve güzelliğiyle adından sıkça söz ettiren Hailey Bieber, 15 Haziran 2022’de güzellik ve cilt bakımı markası Rhode’un ürünlerini satışa sundu. Her cilt tipine uyacak şekilde geliştirilen formülü ile marka; serum, nemlendirici ve dudak bakımı içeriyor.


Lady Gaga – Haus Labs

2019 yılında markası, Haus Labs’i kuran Lady Gaga, başarılı bir müzik ve oyunculuk kariyerine ek, kendi güzellik markasını kuran ünlüler arasında da yer alıyor. Renkleri “makyajdaki sesim” şeklinde tanımlayan 36 yaşındaki Amerikalı müzisyen, böylece koleksiyonundaki cesur renkler ile kendisi gibi iddialı makyajlara imza atmak isteyen birçok kişinin kalbini çalıyor.


Madonna – MDNA Skin

Madonna 2014 yılında, ürünlerini “cilt kurtarıcıları” olarak tanımladığı markası, MDNA Skin’i kurdu. 7 Grammy Ödülü sahibi yıldız, böylece yeteneğinin müzisyenlik ile sınırlı olmadığını da göstermiş oldu. Marka, yaşlanma karşıtı teknolojik ürünleri ve özel formülleri ile oldukça ilgi çekiyor.

Kapak Tasarımı: İpek Kumtepe

İlgili Makaleler